Kesinlikle, ciddiye alıp açıklama yapanlar da durumu daha keyifli hale getiriyor 😄
Kesinlikle, ciddiye alıp açıklama yapanlar da durumu daha keyifli hale getiriyor 😄
Yıllardır her yerde söylüyorum ; 0 km araçlar fiyatlarının sorumlusu ülkeyi yönetenler,2.el fiyatların sorumlusu al-satçılar,stokçular ve karaborsacılar.Eski bir motosikleti alıp sağını solunu toparlayıp satana saygı gösteririm çünkü işin içinde bir emek var.Ama zaten motosiklet kıtlığında kullanmayacağı motosikleti alıp garaja atıp,o motosiklet piyasada bulunmamaya başladığında 0 km fiyatından yüksek fiyat çekip piyasayı gereksiz yükseltene söverim.Bu ticaret değil stokçuluk ve karaborsacılıktır.Hem kanunlara hem ahlaka aykırıdır.
Ayrıca son 2 yıldan beri burada bir çok motosiklet alıp kullanacak arkadaş bayiilerde motosiklet bulamamaktan şikayetçi.Bunların arasında yeni motosiklete başlayacaklar da var.Özetle bu stokçu arkadaşlar,gerçekten alıp uzun süre kullanacak arkadaşların resmen hakkına tecavüz ediyor.
Biri diğerine bağlı olan şeyin sorumlusu nasıl farklı olabiliyor?
Tüm ikinci el eşyaların, araçların fiyatlarını sıfır fiyatları belirler.
Ben 140'a aldığım motoru şimdi 250'ye satıyorsam sebebi alsatçılar mı, ben mi stokçuyum? Bir yılda 140'dan 280'e çıkmasaydı sıfırı?
2.el araçların fiyatları hem 0 km araç fiyatları hem de 2.eldeki arz-talep dengesine bağlı.Stok yapıp bu arz talep dengesini bozarsanız 2. el fiyatları gereğinden fazla şişer.Bir yurtdışındaki 2.el ve 0 km araçların fiyatlarına bakın bir ülkemizdeki fiyatlara bakın ve karşılaştırın.Her şeyi geçtik bana 2.el bir aracın 0 km den fazla fiyata satıldığı tek bir ülke gösterin.Pandeminden dolayı zaten bir stok sıkıntısı oldu,al-satçılar bu stok sıkıntısını kasti olarak daha da derinleştirdi.
Zamanında 140 bine aldığınız motoru şimdi 250 stokçuluk olmaz.Siz sadece al-satçıların b.k ettiği piyasada belli bir süre kulladığınız motorunuzu piyasa ortalamısından satışa koymuş olursunuz.Ama bölgenizdeki Honda bayiilerinden fiyatı 117.700 TL olan CB 250R ı alıp bayiide kalmayınca 140.000 TL ye satışa koyarsanız bu stokçuluk olur.Özellikle bu örneği verdim geçen gün genç bir arkadaş yıllardır bu motosiklet hayalini kurmuş parasını biriktirmiş bayiiye gidiyor motor yok.Adamın dünyası başına yıkılmış.Sonra zar zor buldu bir tane.Amerika'da bazı firmalar sırf bu olayı önlemek için artık sattıkları araçlar 1 yıl içinde tekrar satılırsa garantiden çıkartıyor.Hummer EV,Corvette gibi araçlarda üretim hatası varsa garanti dışı yaptırma ücretleri adamı ağlatır.
Her ne kadar Güney Amerikalı uyuşturucu karteli lideri ismi gibi dursa da zamanında ilginç makineymiş. Böyle scooter desem scooter değil, commuter desem commuter değil, naked desem naked değil, sınıflar üstü bir makineymiş.
Aslında çapkınlık esnasında hatunu kandırmak için de şarap markası olarak kullanılabilir. Misal "Bebeğim, 2007 imalatı Dorado Corvus aldım, akşama geldiğinde beraber içelim"
Abi ben o motoru 10 sene once izmir de,ege oto sanayide gordum,motor padisah kayigi gibi,epey heybetli duran ciddi sessiz calisan bir makinaydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------
Hahahhaa,
Poseidon modelide var,
Sevgilim sana poseidonun kilicinin o sert meltemiyle harmanlanip,atinanin bağrindan kopup gelen bir motorla gezdirsem ne dersin de denilebilir
Çoğu samimiyetsiz cevabın aksine bir öneride bulunacağım
RKS TNT202 düşünülebilir hiç kullanılmadan yarın öbür gün yeni fiyatından satılabilir diye tahmin ediyorum.
Konu sahibi yatırım amacıyla tam ne kast etti bilmiyorum ama bende benzer bir yöntem izliyorum
Sürekli borca ayırdığım aylık bir mebla var ve borçlar bittikçe yeni borç ekliyorum üzerine
Borç yiğidin kamçısıdır mantığı
Altın/dolar/euro alıp bomboş hesabımda duracağına motosiklet alıp kullanmayı yeğlerim
Ben en son çinlide dorado da kaldım ondan sonrası bende yok gene Çin’den gelen sıradan modeller içinde en radikal model di o zamanlar bir model geliyordu 10 farklı marka farklı model isminde satılıyordu aynı motoru .. dorado en özgün radikal olandı .. Poseidon güzel di mantık olarak ) otomatik cruiser MP3 müzik sistemi bile vardı ..
Beşiktaş’ta bir corvus vardı zamanında adam kız arkadaşı arkada sesi sonuna kadar açık gezerdi ..
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)