Arkadaşlar merhaba
reflektörlü sarı neon nolan kaskım var yelek olayına gerek varmı acaba ,arkada çanta olduğu için yelek görünmüyecek
bilgisi olan varmıdır herşey ülkede karmakarışık net birşey yok
Arkadaşlar merhaba
reflektörlü sarı neon nolan kaskım var yelek olayına gerek varmı acaba ,arkada çanta olduğu için yelek görünmüyecek
bilgisi olan varmıdır herşey ülkede karmakarışık net birşey yok
Motosiklet kulüpleri ne yapacak onu merak ediyorum. Reflektif yelek zorunlu, kendı yeleklerı uygun degıl :D
sanmıyorum. MC - MK olmayan kulupler genelde reflektif yelek kullanıyor. cok görüyorum anca özellikle MC'lerin tüzüklerinde yazan yeleği değiştireceklerini sanmıyorum.
Gerçek kulüp ismi vermemek adına diziden betimlemek isterim. Sons of Anarchy'de cruiser üstündeki tiplerin yeşil yelek giydiğini düşünsene :D
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Eğer araç kendi başına gidebiliyorsa, otonom bir araçsa dediğiniz doğru.
Adı üzerinde "trafikten men". Yani hatalı sürücünün trafiğe çıkarılmaması demek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:15 ----------
Bu çorbacı ağbiler prezervatif kontrolü yapsa düz olanını beğenmez, gıdıklaması için üstüne bir de tırtıklısından taktırırlar.
yasada vb. ibaresi bulunduğu için polisten korur bence. bende aynısından aldım trendyoldan gecede cayır cayır parlıyor. tek sıkıntısı bazen çıkarınca sarmaş dolaş oluyormuş gibi oluyor keşke düz mühendis yeleği mi alsaydım diyorum. ama şuan memnunum yelek giymek istemiyordum işin açıkçası.
tekeriniz yere sağlam bassın...
bende aldım hocam. daha giymeye fırsatım olmadı attım çantaya duruyor. zaten şantiye ortamında çalışıyorum üstümde günün yarısından fazlasında yelek var. bıktım yani yelek giymekten. basit bir hırka alırken bile üstümüze giyip nasıl durduğuna bakıyoruz ki bu sarı yeleklerde çok faydalı olmasına rağmen pekte estetik durmuyor. bence güzel bir alternatif oldu bu. gayet basit ve nazik olmuş. bazı motosiklet ekipmanı satan firmalar var şimdi isim vermeyeyim ama buna çok benzer ürünleri 200 tl civarına satıyor. hiç gerek yok bu gayet yeterli.
Tamam işte. Adam motosikletle gidiyor. Cezayı yedi. Araç trafikten men, ehliyet adamda duruyor.
Adam gitti arkadaşının motorunu aldı, veya parası var gitti kendine başka motor aldı, ehliyeti var, bindi gitti. Kontrol noktasına denk gelse sorunsuz da geçecek. Şimdi bu sürücüyü trafikten men mi etmiş olduk aracı men ederek?
May the Force be with McLaren Mercedes
Ben zaten yıllardır giyiniyorum. çok faydalı bir ekipman bence. zorunlu olması güzel oldu.
Dün Bebek'te trafik polisi çevirdi, Ehliyetinizi kontrol edip gönderelim hemen, dedi. Sarı yelek uygulamasını sordum, bilmiyorum deyip yanındaki polise sordu, o da başlamadı, gelen bir talimat yok, dedi.
Benim bildigim kadariyla;
Herhangi bir yasa, bakanlar kurulu tarafindan onaylandiktan sonra resmi gazetede yayinlaniyor ve yasayi uygulayacak olan bakanliklara, bakanliklar da udurluklerine gonderir. Mudurlukler vs kendi bunyelerinde kanuna uygun olarak yonetmelik yazar. Yonetmelikler sube mudurluklerine gonderilir, buradan da ilgili dairelere/bolumlere resmi yazi yazilir.
Bir cok sube mudurlugunde henuz resmi yazi yoktur, ben gordugum polislere sordugumda, yelekle ilgili yazi henuz gelmedi demislerdi, kask icine gozluk yazisi gelmisti, polis bana telefonundaki uygulamadan gosterdi resmi yaziyi.
DickName daha bilgili yanilmiyorsam bu yazilar konusunda.
Kanun, tüzük, yönetmelik gibi mevzuat -içinde aksı bir hüküm yok ise- Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer. Ayrıca bir bildirime gerek yoktur.
Ancak bazı kanunların nasıl uygulanacağı kanundan sonra çıkarılacak yönetmeliğe bırakılabilir. Ki bu yelek işi zaten yönetmelik ile uygulamaya konulduğundan ek bir yazı ve talimata gerek yoktur.
Mevzuatı bilmemek sıradan vatandaş için bile o mevzuata karşı yükümlülüğü ortadan kaldırmadığına göre "polis ağbiye" yazı gelmemesi o kuralın uygulanmayacağı anlamına gelmez.
Sadece "çorbanın" evsafını değiştirir. Mercimek ise kelle paça olur, tuzlama olur, işkembe olur.
hiç yelek çevirmesine filan giren yokmu deneyimliyen, montun arkasındaki reflektörler filan olur ya diyen oldumu, ona göre montun arkasına reflektif bant çekicem deri monta hiç yok
Monttaki reflektörleri beğenilmeyen arkadaşım oldu. Kabul etmediler.
Bu akşam Bostancı sahilde İDO iskelede klasik çevirme vardı. 2 tane trafik ekip + 2 tane de motorlu polis vardı. Yeleği geçtim, artçısıyla duble kasksız geçen 3 motor ben saydım, öyle dikkatle de takip etmedim gözüme çarptı muhabbet esnasında. Kimseyi cesaretlendirme amacıyla söylemiyorum, ben giydim iyrenç şeyi =) Genelde akşam yemeği saati trafikteki kuryelerin de hemen hepsinin giydiğini görüyorum, demek ki bakılıyor.
2021 yılında çıkan kanuna göre, şoförün araç içinde sigara içmesi de yasak. Fakat klasik olarak ilk bir kaç kez uygulandı ve çöp oldu gitti. Yelek için çıkarılan yasa da böyle açıkcası.
Arkanıza şu araçlarda bulunan üçgen reflektörden bantlasanız ceza keserler mi acaba..
Düzgün bir elektrik ve ışık tesisatı olan motorun üstündeki adamı görsen ne görmesen ne ,farı parkı yanmıyorsa yeleğe gelene kadar zaten ciddi bir suç ve ihmal vardır .Kıçından duman atan ata binmiyorsa bu adam motosiklete binmiştir. Tırların dorsesine de fosforlu şerit zorunluğu var ama karşıdan gelen yav tırcıyı göremedim onlarda yelek giysin demiyor. Yine ülkemin lastik kanunlarından biri çek istediğin yere uzasın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)