Dün akşam da bir arkadaşıma ceza yazıldı bu yüzden, yakındaki bir arkadaşı reflektörlü yelek getirdi de cezayla yırttı, o sırada bağladıkları da vardı.
Motosikletli vali eşliğinde önce motosikletlerin hava kötü diye trafiğe çıkmaları yasaklandı, şimdi de böyle eblek güblek yönetmeliklerle iyice cılkını çıkarıyorlar.
Sarı yelek giymek "daha" mı güvenli? Muhtemelen.
Muhtemelen güvenli olan yüzlerce şey sayabilirim size. 5 sene öncesine kadar Türkiye sınırlarında ölümlü Harley-Davidson kazası yoktu, gidin chopper alın o zaman? Daha güvenli olduğu istatistiki olarak ispat edilmiş bir aracı neden tercih etmiyorsunuz?
Airbag'li deri tulumlar ayan beyan en güvenli motosiklet kıyafetleri. Neden giymiyorsunuz kardeşim, böyle mantıksızlık olur mu?
Supersport motosikletler yasaklansın diyeceğim, ona bu forumda bile o kadar çok destek gelir ki.. ne anlatmak istediğimin canlı örneği olur =)
Güvenlik adı altında yapılan her şey mübah değildir. Motosiklette yelek giymeme konusunu büyük bir özgürlüğün ihlali olarak gösterecek değilim de, mantık yüzde yüz oturuyor... ""Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."
Bu araçların bir fren lambası var, inanır mısınız frene basılmadığında dahi daha küçük bir şiddette 7/24 yanıyor..
ve lütfen "ay cicileriniz mi bozulur" şeklindeki ilkokul çocuğu argümanı ile gelmeyin. Saç modelinizden giydiğiniz büyün kıyafetlere kadar uygulanabilir bir mantık bu, yemişim motosiklet kıyafetini. Gece yazlık yerlerde mesela açık renkli tshirt giymek niye zorunlu değil ki? Görünmüyoruz yazlık sitelerde gezerken arabalar hep üstümüze sürüyor..
1-2 hafta önce sordugumuzda polis reflektörlü yelek bilgisinin kendilerine geçilmediğini söyledi ortada bir gariplik var da anlayamadım.
ben normalde giyiyorum zaten, venom unkini aldım hem esnek hem rüzgar almıyor
Hocam kacirdigin bir nokta var, senin giymeme ozgurlugun var. Giyme sen, en fazla ceza yersin, niye burada agliyorsun?
Bizim memlekette boyledir iste, arkadasi reflektorlu yelek getirmismis. Madem giymeyecekmis pasa pasa yeseymis cezasini, niye arkadasi getirmis? Ayni seyi babam yapmisti, arabayi muayeneye goturmus, yangin sondurucusu yok diye arkadaki arabadan alip giriyor muayeneye. Kalaylamistim, ne yapayim ceza mi yiyeyim diyor? Ye, banane. Koyulan kurali uygulama, ustune cakallik yap. Babam olsa umrumda olmaz, yesin cezasini.
Ne kadar faydalı olur olmaz ona yorum yapmayacağım ama zorunlu olması çok sıkıntı. Dün gece çıktık Ortaköy 'e gitmek için. Bindim cafe racer motoruma giydim oduncu gömleğimi harley botları kendi kendime tarz yakalamaya çalışıyorum turuncu yeleği bi çektim üzerime abi ne tarz kaldı ne bişey 😁. Duba gibi gezdim trafikte.
madem olay fark edilmek o boktan fosforlu yeleği giyeceğimize bunu giyelim %100 reflektör gece lamba gibi parlarız valla
instagramda görmüştüm bak adama lamba gibi parlıyo: https://www.instagram.com/p/Chy_63yq1U_/
şahsen o fosforlu sarı renginden nefret ediyorum
Çok özür dilerim, bir daha yüce kanunlar hakkında fikir beyan etmeden önce senden izin alırım. Süreci anlatırsan senden önce/sonra izin almam gereken kişileri de not edeyim.
Babana kızdıysan niye burada ağlıyorsun? Git savcılığa şikayet et.
Neyi niye okuduğunu anlayanlar için ek yazayım, yelek gelmese motor bağlanıyordu, yelek gelince ceza yazılıp gönderildi.
Ah keşke kurallar uygulansa şu ülkede, iki tane motorcuyu Taksim'de sallandırsalar da görsek hiç anarşik kalıyor mu etrafta.
Her ne kadar son cümlede iğneleme/dokundurma olsa da, bu konuda ben de @gurcanozturk'e katılıyorum.
Ama torpil, adam kayırma, araya tanıdık sokma, görmezden gelme ülkenin her yerinde olduğu için garipsemiyorum. Kurallar çiğnenmek için var mottosuyla hareket ettiğimiz için hepimiz. Kuralların bir kısmını uygulayıp bir kısmını uygulamamanın mantığı yok. Beğenir yada beğenmezsiniz. Uymak durumundayız.
Ben çoğunlukla sırt çantası kullanıyorum, yelegim henüz yok mecbur alacağım. Şimdi bu yelegi ben mi giyeyim sırt çantama mı giydireyim? Hayır ben giysem sırt çantamı taktığımda yelek yalan olacak bu durumda işin yoksa uğraş derdini anlat memura yelek giyiyorum diye.
Ben de bir yandan fosforlu reflektörlü sırt çantası arıyorum laptop taşırken görünür olayım diye.
Ne kadar görünür olsak o kadar iyi.
@espresso bir saat önce yapı market önünden geçerken varsa alayım diye girdim, bir yelek birde yapıştırma reflektör aldım, satıcı çantaya yapılabileceğini, yağmurda atmayacağını söyledi, denemek için aldım bir metre, iş yerine döner donmez çanta kenarlarına yapıştırdım, sağlam yapıştı ama yağmurda ne olur bilemiyorum deniyeceğim
Bu yelek mevzusunu başımıza saran hep adv ve maxiscooter kullanıcıları, eğitmenler, motosikleti sürmek için değil de Pazar sabahları eğitim almak için kullananlar, gözlemeci abiler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)