Bu günlük keyif turlarında seni tek geçerim. Nazar değmesin yapıyorsun bu sporu.
Not. Geçmiş olsun tekerine taş değmesin.
Bu günlük keyif turlarında seni tek geçerim. Nazar değmesin yapıyorsun bu sporu.
Not. Geçmiş olsun tekerine taş değmesin.
Çok derken abartmayayım. Ben dün bu çanta içinde sarı reflektif yelek, ruhsat, anahtarlar, güneş gözlüğü kabı, selfie çubuğu, pense, yıldız tornavida, 2-3 tane alyan anahtarı, kulak tıkacı kutusu, ıslak mendil taşıdım. Yan çanta ya da topcase konforu ve iç hacim genişliğini veremez ama ufak tefek şeyler için sırt çantası taşımamak amacıyla kullanılabilir. Çantanın ortasında körük mekanizmasını açan bir fermuar daha var, böylelikle iç hacmi daha da genişliyor.
Siz daha önce grup sürüşü yapıyordunuz. Ne oldu grup dağıldı mı?
Üstadım harikasın, imrendiriyorsun. Iron butt Türkiye başkanlığına adayımsın. Ekim başında iki motor akyazı - Taşkesti - Mudurnu üzerinden Ankara planımız var, asfalt çok mu rezil durumda?
Bu arada Supersport/sport touring tarzı motor kullananlar için şu çantayı önerebilirim, Mart'ta indirimden almıştım, kullanmak yeni nasip oldu, bir hayli şey alıyor ve her türlü arka koltuğa monte edebiliyorsunuz (eğer koltuğun iç kısmına birkaç delik açmakta sakınca görmüyorsanız):
https://amzn.eu/d/iNh4gG3
Aslında Akyazı - Mudurnu arasında çok güzel virajlar var ama asfalt sanki mıcır üzerine yalandan zift dökülmüş gibi kalitesiz ve pütürlü geldi gözüme. Bir de sabah erken saat o yoldan geçtiğim için güneş hep gözüme vurdu, viraj çıkışlarını iyi göremedim, bir de geçen hafta yaptığım kazanın etkisiyle o virajlarda belki de korkudan çok konforlu hissedemedim. Mudurnu sonrası yol kalitesi arttı. 1-2 yerde kısa kısa frezeli asfalt vardı ama kısa sürdü. Mudurnu'dan çıkıp Nallıhan, Beypazarı, Ankara istikameti çok keyifliydi bence. Ancak Ankara'dan esas keyfi ben Kızılcahamam'dan geçilen ücretsiz şehirler arası yoldan aldım.
Gerede - kazan arası çok keyifli, ama İstanbul'dan oraya gitmek için illa sıkıcı yollardan geçiliyor, alternatif ararken bu güzergah geldi aklıma, deneyeyim bakalım nasıl. Bu arada bir sonrakinde Ankara'dan çıkışta otobana girip kazan - Ankara arası sıkıcı ve çirkin kısımdan kaçıp güdül - Kızılcahamam bağlantı yolunu kullanarak tekrar virajlara dahil olabilir, Yeniçağa gölünde güzel bir mola verebilirsin, naçizane önerim.
Benim geziler günübirlik olduğu için çevrenin doğal güzellikleriyle çok ilgilenemiyorum. Amacım sadece yolda olmak. Şu yaptığım rota bile aslında 3-4 gün konaklamalı daha güzel olurdu. Şöyle 3-4 gün hayattan soyutlayabilsem kendimi, vakit ayırabilsem ormanları da göreceğim, göllere de bakacağım
Kaza sonrası çok güzel bir tur atmışsın Kaan'cım. Ellerine sağlık.
Yarın hayırlısıyla 8.3-6 işe başlıyorum.Haftada 6 gün çalışıp pazar günleri günü birlik gezeceğim heralde
Tomi Kamyon ve kamyonet tepesinde günde 1000 km civarı yol yaptığımız kaç yüz kez olmuştur ? Muhasebesini hiç yapmadım bilmiyom. Lakin 2 teker üstünde
7 ayrı 450 km üzerine hiç çıkamadım . Bursa - Çeşme seyahatlerimden bahsediyorum. Ha onların bir de dönüşleri var tabi ki. Demirden beygirin sırtında 1000 km yi okuyunca ( hem de 2 kez ) neredeyse aptallaştım. Biraz benim heyvanın 250 - 300 cc oluşu , diğer tarafdan yaş 68 e 10 gün kalması , 1000 km için benim gözümü çok KORKUTTU . Hani şu parasal sıkıntılı halimde biri çıksa -- hey Bursalı al şu 10 bin lirayı bi Bursa - Denizli yap gel -- dese çok büyük olasılık - de get lan işine - der geçerim. Ancaaak parayı önüme atarsa ne halt ederim onu ben de bilemiyom. Latifesi, şakası bir yana seni harbiden tebrik ediyorum kardeşim. Daha nice nice 1000 km ler yapasın inş. Sağlıklarnan. ula biz de bi 600 cc alsak mı acep borç, harç.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------
Yalınız sen şu 1000 km yi 900 km ye düşür , biraz sağa biraz sola şööööle bi göz at, gözün , gönlün açılsın, etrafa neş'eler saçılsın. Afiyetinen yemeğini ye,cigaranı iç , sonacığıma yola devamke. Diyeceğim , gör dötüm yolları , iç soğuk suları şekline dönüşmesin muhabbet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------
Kaan kızmadın değil mi Şakama?
bursevi
Ali Abi sigarayı 1,5 sene önce bıraktım, artık o parayı benzine harcıyorum Sana da Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin, biz de 68 yaşımızı motosiklet üzerinde görürüz inşallah. Abi kaç cc alırsan al yeter ki selesi rahat olsun, gidonda titreşim olmasın, rüzgardan da koruyacak bir ön yapısı olsun, son hızı çok önemli değil ama alt devirleri dolu dolu olsun. Ondan sonra artık Çeşme'ye mi gidersin, Gaziantep'e mi gidersin, Samsun'a mı gidersin karar sana kalmış.
Ali abiye tam scooter tarif ettin. Gidonda titreşim olmasın, rüzgardan koruyacak ön yapısı olsun, alt devirleri dolu olsun derken sele rahatlığı hariç xmax tarif etmişsin. Yeni modeller xmax seleleri de daha rahat diyorlar. Tabi bir günde o kadar uzun yol yapmak için xmax'ın 300'lük olanları lazım.
ER6-F yollara geri dönmüş. 100 bine de dayanmış. Tekerin düz bassın.
Güzel kafa dağıtmışsındır. Ama o kadar yolu gitmişken bir şehir merkezine bari girseydin.
Günde 1000 km? Bunu 2 yılda yapamayanlar var. Maşallah.
Bir kaza lafı dolaşıyor. Geçmiş olsun. Noldu ki?
Şehir merkezine girdim aslında. Ankara'da kaybolup Batıkent taraflarından çıkabildim ücretsiz yola
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
Biraz bu işler vakit meselesi. Herkesin o vakti yaratabilmelerini diliyorum. Gerçi evli barklı adamlar için zor. Benim avantajım bekar olmak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:49 ----------
Ufuk Abi geçen Cumartesi Büyükçekmece'ye anneanneme ziyarete gitmiştim. Dönüşte Avcılar E5'te sağın sağındaki emniyet şeridi demeyelim de ufak bir ara oluyor ya oradan geçerken yere yağ ya da mazot gibi birşey dökülmüş, farkedemeden kaydım ve sola yapıştım, bacağım motor altında kaldı ve az biraz sürüklendik. Çok şükür bende birşey yok. Motosikletin hasarlı parçalarını da söküp geçen Pazartesi onarım ve boyaya verdim. Bu Cuma parçaları teslim aldım, motora taktım. Cumartesi de uzun yola çıktım.
Aman abi,dikkat et,nazara gelmişsin.gözü olanin gözü çıksın
Ara ara göruyorum,yolun en sağina duraklamiş,ariza yapan araclari,kartedeki butun yag asfalta bosalmis.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)