Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

tesla autopilotun motosikletlileri ezmesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yok.
    Arabayi teslim aldiktan sonra tesadüfen otobanda ilerimde sag seritte bir motorsiklet seyir halinde oldugunu görunce bu konu aklima geldi ve hemen motosikletin oldugu seride gecip oto arabanin oto pilotunu calistirdim. Bu sistemleri cok sevsemde daha gözüm kapali olarak güvenemedigim icin bende arac uyari sistemi erken olarak ayarli. Yani önünüzdeki arac ile aranizda epeyce bir mesafe birakiyor. Hicbir sekilde motosikleti görmemezlik yapmadi. Arkasindan yaklasarak motosiklet hangi hizda ilerliyorsa ayni hizda bende arkasindan gittim.
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Muhtemelen zaten %99 görüyordur. Problem bu %1'lik görmeme/görememe durumları. İlk auto-pilot esnasındaki ölüm de böyle bir ekstrem durumdu.
    Yola tır katılıyor ama kasa komple beyaz olduğu için yansımalardan kamera tırı farketmiyor, laptop standı açıkmış sanırım yola da zırnık bakmıyor araç sahibi. Küt.

Motosikleti
    Yok.
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen zaten %99 görüyordur. Problem bu %1'lik görmeme/görememe durumları. İlk auto-pilot esnasındaki ölüm de böyle bir ekstrem durumdu.
    Yola tır katılıyor ama kasa komple beyaz olduğu için yansımalardan kamera tırı farketmiyor, laptop standı açıkmış sanırım yola da zırnık bakmıyor araç sahibi. Küt.
    Zannedersem Amerikadaki Tesla'lardaki otomatik pilot ile buradakiler arasinda fark var. Burada, Avrupa'da demek istiyorum, eger direksiyon ustune ekstra bir agirlik koymazsaniz otomatik pilotu kullanirken uzun süre ellerinizi birakamiyorsunuz. Araba direksiyonu tutmaniz konusunda sizi sesli olarak uyariyor.
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ne olur sanki radarı acil durum obje var sensörü olarak kullansalar da mesela sürücüyü uyarsa fren yapsa falan filan derseniz çok naif güzel bir soru olur ama yeni bir şey geliştirme süreci yaşayan herkes bilir ki böyle yapılmıyor geliştirmeler. Bunun çalışma etiği ve motivasyon felsefesi açısından tartışmasını yapalım derseniz tamam, ben de çok sevmiyorum bu yaklaşımları, ama böyle.
    Bu "naif ve guzel bir soru" ya da oneri degil. Hali hazirda olan uygulama. Asil naif olan, Tesla'nin bazi yeni modellerinde radarin bulunmamasinin sebebinin "teknolojinin gelismesi, cag atlamamiz" zannetmektir.

NHTSA Teslanin, boyle bir kazanin olacagini bile bile radari iptal ettigine karar verirse saglam ceza verecektir Tesla'ya. Yok ihmalse, ki muhtemelen oyle, mevcut tum araclarina radari retrofit etmesini zorunlu tutacaktir. Bekleyin gorun.
    espresso bunu beğendi.

otomatik fren çalışmıyormuş arabalarda alınacak bir dünya yol var

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Cenk Ayvaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zannedersem Amerikadaki Tesla'lardaki otomatik pilot ile buradakiler arasinda fark var. Burada, Avrupa'da demek istiyorum, eger direksiyon ustune ekstra bir agirlik koymazsaniz otomatik pilotu kullanirken uzun süre ellerinizi birakamiyorsunuz. Araba direksiyonu tutmaniz konusunda sizi sesli olarak uyariyor.
    Portakal kabuğu mu ne bişey koyup çözüyorlardı bunu diye hatırlıyorum,ama oldukça da eski bilgi bu, pek takip etmiyorum. Elektrikli otomobiller değil ama elektronikleşen ve hissizleşen otomobiller benim için bir nefret kaynağı, o yüzden otomotiv takip etmeyi bıraktım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu "naif ve guzel bir soru" ya da oneri degil. Hali hazirda olan uygulama. Asil naif olan, Tesla'nin bazi yeni modellerinde radarin bulunmamasinin sebebinin "teknolojinin gelismesi, cag atlamamiz" zannetmektir.

NHTSA Teslanin, boyle bir kazanin olacagini bile bile radari iptal ettigine karar verirse saglam ceza verecektir Tesla'ya. Yok ihmalse, ki muhtemelen oyle, mevcut tum araclarina radari retrofit etmesini zorunlu tutacaktir. Bekleyin gorun.
    Tek amacı kar etmek olan ve ABD'de faaliyet gösteren bir şirketin neyi neden kullandığı ve neyi planladığı konusunda; naif olan ben miyim sen misin Haşmet bilemedim şimdi :D
    NHTSA ceza verebilir buna bir şey demiyorum (ki saçmalık olur ayrı mesele). Ben bize bu nimetleri sunan teknolojiye bulanmış kapitalizmin böyle bir şey olduğunu söylüyorum. Neden başka döndük anlamadım, ben Tesla'nın yaptığı iyidir doğrudur nece hojdur falan demiyorum ki. Dünya böyle dönüyor, ekonomi böyle çalışıyor, teknoloji de böyle gelişiyor. Yapan ben değilim bunu bana kızma :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Tek amacı kar etmek olan ve ABD'de faaliyet gösteren bir şirketin neyi neden kullandığı ve neyi planladığı konusunda; naif olan ben miyim sen misin Haşmet bilemedim şimdi :D
    NHTSA ceza verebilir buna bir şey demiyorum (ki saçmalık olur ayrı mesele). Ben bize bu nimetleri sunan teknolojiye bulanmış kapitalizmin böyle bir şey olduğunu söylüyorum. Neden başka döndük anlamadım, ben Tesla'nın yaptığı iyidir doğrudur nece hojdur falan demiyorum ki. Dünya böyle dönüyor, ekonomi böyle çalışıyor, teknoloji de böyle gelişiyor. Yapan ben değilim bunu bana kızma :D
    Uzlaşma ve ilerleme için taviz ve ödün verme hayatın merkezinde olan, herkesçe anlaşılması gereken bir şey.

Baştan beri bu konuda Tesla'nın argümanlarını, Elon Müşk'ın söylediği "İnsan iki gözüyle görüyorsa araba da görmeli" saçmalığını savunuyorsunuz zannediyordum. Tabii ki şirket CEO'su olarak menfaati neyi gerektiriyorsa onu söyleyecektir. Ama söylenen lafı ölçüp biçmek te duyanlara, yani bize kalıyor.

İlerleme için tabii ki risk alınıyor. Özellikle Amerika gibi şirketlerin önde olduğu bir yerde bunun önü açık. Ancak çok sıcak kahve ya da şişman yapan yemek sattığı için yargıya taşınan şirketlerin olduğu yer de Amerika. Velhasıl bu serbestiyetin suistimali, denetim ve güçlü yargı ile baskınlanmakta.

Daha iyi bir ürün için risk göze alabilirsiniz. Ama bunu pervasızca yapamazsınız. Daha doğrusu yapabilirsiniz ama hesap vermeniz gerekir.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)