Merhaba
Motorumun sigortası geçen ay bitti. Motorumu satmayı düşnüyorum en düşük sigorta bedeli 2000 TL. 1 ay içerisinde motorumu satarsam ne kadarı iade olur veya sadece alım satım için cüzi miktar ödeyerek sigorta yapabilir miyim?
Merhaba
Motorumun sigortası geçen ay bitti. Motorumu satmayı düşnüyorum en düşük sigorta bedeli 2000 TL. 1 ay içerisinde motorumu satarsam ne kadarı iade olur veya sadece alım satım için cüzi miktar ödeyerek sigorta yapabilir miyim?
Kullanım süresini düşüp, geri kalan tutarı yatırıyorlar diye biliyorum.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Bir arkadaştan duydum ama doğru mu bilmiyorum.
Zorunlu trafik sigortası satışa engel değil dedi.
Doğru mudur?
Sen satıştan sonra kesilecek 250 lira sigorta parası için gel buralarda öf pöf yap olacak iş mi?
Diyelim ki 365 TL ödediniz gecikme zammı hariç
30 gün kullandınız
320TL civarı yatar
Yani ödediğiniz tutarı 365e bölün çıkan sonuçtan 30-50 lira altında bir ödeme alırsınız geri
ciddi bir iade olur.
2.000 ödesen 1 ay kullanıp satsan 1.800 civarı iade alırsın
Zamanında yaptırmadığın ve bitimini takiben devam ettirmediğin için indirimlerin uçar gider, en az % 15 gibi bir zararın olur. Üstüne bir de yaptırmayıp geciktirdiğin her ay için %5 cezalı ödersin(doğru hatırlıyorsam. Muayene ile de karıştırmış olabilirim). Zaten binsern de binmesen de satacaksan yaptırman gerekecek, yaptırmadığında otomatik olarak daha fazla ödemen gerekecek. Anlayacağın, o şekilde kar edemezsin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)