Görmedim diyor inanayım mı?
Reklamlar
-
28 Ağustos 2022, 15:28
Az önce yine bildiğiniz gibi klasik ara sokaktan ana yola zırt diye dalan otomobil hadisesini yaşamış bulundum. Vaktim boldu ve aksiyon eksikliği hissettiğim için aracı takip ettim. Araç da tesadüfen tam benim çay içmek için uğrayacağım kıraathanenin önünde durdu. Ben de hemen şoför koltuğu tarafına yanaşıp direkt mevzuya girdim. Sakin bir şekilde ara yoldan ana yola kontrolsüz çıktığını anlattım. Hızlı olsaydım kapıdan içeri girerdim sen de zarar görürdün diye anlattım. Abi diyor yemin ederim ben seni görmedim diyor. Görsem niye çıkayım diyor.
Bir an için karşı tarafın da haklı olabileceğini düşündüm.
Sizce görmemiş olabilir mi yoksa yalan mı atıyordu?
Reklamlar
-
28 Ağustos 2022, 15:54
Harbi harbi görmemiş olabilir. Trafikte insan gözü araba arıyor. Motosiklet orada olsa da aceleyle yokmuş zannedebiliyormuş. Eğitimde bundan bahsetmişlerdi.
-
28 Ağustos 2022, 15:58
Kesin görmemiştir çünkü görmüyorlar. Haşmet'in de dediği gibi trafikte gözleri araba ya da kamyon arıyor bizim görmüyorlar. hem arabalara göre küçüğüz hem daha hızlı hareket ediyoruz, bir an yola bkıp çıkmıştır farkında bile değildir.
Tamam adam haksız ama daha baştan arabaların bizi görmeyeceğini varsayıp biz de ona göre sürelim. Yandan ana yola çıkış varsa kesin oradan bir araba bizi görmeden çıkar şimdi diye kabul edip sürelim. Oradan araba çıkar mı demeyelim kesin çıkar diyelim.
-
28 Ağustos 2022, 16:14
hokahey adlı üyeden alıntı
Vaktim boldu ve aksiyon eksikliği hissettiğim için aracı takip ettim.
......................
-
28 Ağustos 2022, 17:24
Öncelikle geçmiş olsun.
Gerçekten bazen görünmüyoruz, yaşadığım bölgede çok sık karşılaştığım bir durum, bazen sakin kalamayıp yetişip cattigim oluyor, bazende nereye götüreceksin beni diye yanaşıp soruyorum salak salak yüzüme baktıklarında, öyle bir çıktın ki benide arabaya alacaktın dediğimde jetonları düşüyor. Ama şöyle bir gerçek varki kendimin araba kullandığım zamanlarda dikkat ettiğim halde benim dahi bazen motorları görmediğim oluyor ve kendi kendimi gerçekten görünmüyoruz ya dediğim oluyor.
-
28 Ağustos 2022, 17:36
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
......................
İsmet abi bizde genetik biliyorsun her zaman bir kavga bir sözlü münakaşa geleneği mevcuttur. Dengesiz ve ayarsız bir milletiz, ilk defa tanisilan insanla kirk yillik dost gibi muhabbet edebilir veyahut yumruk yumruğa kavga edebiliriz yani biliyorsun işte ismet abi bizde İsveç'teki gibi yalnızlıktan bir evde geberip gitmek ve 20 yıl sonra cesedin bulunması gibi hadiseler yaşanmıyor.
@hasmet doğrudur görünmüyor olabiliriz
@espresso haklısınız
@iskampavya doğrudur
-
28 Ağustos 2022, 17:41
İnsanlık hali, trafikte bazen dalgınlıkla bazen dikkatsizlikle görülemeyebiliyoruz. Motosiklet sürücüleri olarak haklı ve ölü olmaktansa daha dikkatli olmalıyız. Ben motosikletteyken kornayı kullanmaktan çekinmiyorum. Farkedilmediğimi düşünüyosam hemen bi burdayım diyorum ve işe yarıyor. Genelde iki küçük dıt dıt yaparım, aynadan veya camdan şoförle göz göze gelip farkedildiğimi görünce ona göre yol alırım. Kazadan sonra görmedim kusra bakma demenin iyi niyet belirtmekten başka ni işe yaramayacağı açık. Bu arada eskiden bi kamu spotu vardı, yeri gelmişken belirteyim. "Farım da hep açık yolum da"
-
28 Ağustos 2022, 17:43
Ben de bugün kırmızı ışığı görmedim. Arabanın kaputun üstüne seriliyordum. Bereket hızım düşüktü fren yapıp durabildim. Aman dikkat! Trafik affetmez...
-
28 Ağustos 2022, 17:51
Hoka reiz mevzuya şöyle yaklaşalım mı? Gördüm yani n'olacak dese? Kavga etsen dövsen, hadi diyelim tövbe die kadar dövdün. Senin hayatın gene riske girmişti!
Hadi diyelim görmedi ve sen Allah korusun vurdun, gene hayatın riskte idi.
Kendi şahsıma araçların hepsi beni görmüyor die sürüyorum ve ne yapıyorsun sen dalyar bey dediklerinde sanane deyip geçiyorum.
Kıssadan hisse; sen kendini emniyette olacak şekilde sür, onları da deli fişek olarak gör. Maalesef trafikte sürerken diğer sürücülerin sorumluluklarını da biz almak zorunda kalıyoruz. Geçmiş olsun.
-
28 Ağustos 2022, 17:57
bende hemen bi olay anlatayim. Yaklasik 2 saat once calistigim kurumun 6.katindaki terastan asagi baktim. Adamin biri benim motora oturmus sigara iciyor.
Indim asagi baktim bacak arasi degilde, gotu dayamis yan oturuyor. Yaninda 12-13 yaslarinda cocugu oldugu icin, kibar bir dille:
"Beyfendi inermisiniz motorumdan oturmamalisiniz" dedim. Adam ne dedi?
"neden?"
"sanane lan agzina mictigimin iti? in asagi boklu gotunu tanimadigin etmedigin insanin motoruna niye koyuyorsun?" ve fazlasini soylemek isterdim ki, cocugunun yaninda bunlari demek istemedim.
Ve hafif sert ama saygisiz olmayan dille;"cabuk kalk ordan cocugun yaninda kaba konusmak istemiyorum" dedim
Gulumseyerek suratima bakti bi 10 saniye daha oturdu, sonra kalkti.
Saygisiz herif. Cok sinirliyim.
-
28 Ağustos 2022, 18:04
hokahey adlı üyeden alıntı
İsmet abi bizde genetik biliyorsun her zaman bir kavga bir sözlü münakaşa geleneği mevcuttur. Dengesiz ve ayarsız bir milletiz, ilk defa tanisilan insanla kirk yillik dost gibi muhabbet edebilir veyahut yumruk yumruğa kavga edebiliriz yani biliyorsun işte ismet abi bizde İsveç'teki gibi yalnızlıktan bir evde geberip gitmek ve 20 yıl sonra cesedin bulunması gibi hadiseler yaşanmıyor.
@hasmet doğrudur görünmüyor olabiliriz
@espresso haklısınız
@iskampavya doğrudur
Çok haklısın bir an nerede olduğumu karıştırdım.
Neyse saadete gelelim.
Sürücüler genellikle araba ( otomobil, minibüs, kamyon gibi ) geliyor mu diye baktıkları için motosikletleri görmüyor şartlı refleks yani.
Nasıl her gün geçtiğimiz güzergâhta ki yol tabelalarını artık görmüyorsak onun gibi.
-
28 Ağustos 2022, 20:42
ben arabadayken 1-2 kez yayayı görmedim. hem güneş vuruyor göze hem de sağ ve soldaki lanet çıta mı denir ne ise 2 defa görmediğim oldu yayayı. sola dönücem misal yaya geçiyor pat diye duruyorum yaya altına sıçıyor. bildiğin görünmüyor.
birkaç kez de motoru görmemişliğim var ama özel olarak çok dikkat ettiğim için çok ciddi emin olmadan araç ile yön değiştirmem. ilk ayna kontrol, ardından can kurtaran ardından tekrar ayna kontrol ile üçlü kontrol yapıyorum. bakalım büyük konuşmayalım anlık herkes hata yapabilir ama şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım bakalım.
kısaca arabaları görmeyenler var motorun görünmesini beklemek biraz ütopik kalıyor. yaya da keza olmadık yerde ise görünmesi çok zor. güneşli havalarda biraz da yaya şanssızsa tam çıta noktasına denk gelirse görünmeme ihtimali çok ciddi artıyor tam dar dönüşlerde ara sokağa girilirken. yaya iken dikkat edin ezilmeyin. ezmeyin de
edit: bir motor sürücüsü olarak şu arabada en nefret ettiğimiz şey ne diye sorulsa bence hepimiz istisnasız şu sağ ve soldaki çıtalar deriz diye düşünüyorum. motordaki 180 derece görüşten sonra arabada kısıtlı görüş inanılmaz sinirimi bozuyor. hele dönüşlerde bakış yaptığımız için çeneyi çevirip arabada da yapıyorum otomatik hoooop gözümün önünde o iğrenç çıta beliriyor. allah belasını versin
-
28 Ağustos 2022, 21:06
Şoför arkadaşlar güvenli sürüşe göre koltuklarını ayarlamadıkları için hem A sütunu hem de B sütunu görüş açısı çok daraltıyor. Acele ile yola çıkma refleksi ile de sadece büyük cisim aranıyor.
Ama şöyle de bişey var; gerçekten motorlar gözükmüyor. Ya aralardan derelerden geçerek ilerliyoruz ya da yolu yanlış kullanıp yanlış konumlandığımızdan görüş açısı dışında oluyoruz ya da çok hızlı yer değiştirdiğimiz için hop orda hop burdayız.
Defansif sürüşü öğrenip uygulamaya başladıktan sonra hem motorda hem arabada çok rahat eder oldum. Daha sakinim artık, daha az riske giriyorum. Taşıttan inince kavgadan çıkmış hissim olmuyor.
-
28 Ağustos 2022, 21:30
Geçmiş olsun gaynimin oğlunun aşaği köyden arkadaşinin gardaşi..
Psikolojini bozup kafaya takma.
Bundan yillar evvel burada maniler eşliğinde goy goy yapardik hatirlarsin.
De haydi ilk taşı sen at
Devami gelir..
-
28 Ağustos 2022, 22:02
Geçen günlerde aynısı bana arabaylayken oldu. Eleman ara sokağın başında bekliyor, ben ana yolda sağ şeritteyim, baktım eleman bana bakıyor, ben de "gördü beni" diye geçiyorum...
Tam geçerken eleman başladı arabasını yürütmeye, ben hemen bir korna, ani bir sola kıvırma, eleman da acı korna sesinden sonra frenledi falan zor kurtardık kazadan.
Kızmadım elemana, çünkü normal bir hareket değildi bu. Bakıyor ama görmüyordu resmen, ya kafası olağanüstü derecede bir şeylere takıktı, ya da ne bileyim uyuşturucu falan kullanmıştı.
Yoksa böyle bile bile, göz göre göre kimse kaza olsun istemez herhalde.
Bu da böyle değişik bir anım oldu.
-
28 Ağustos 2022, 22:23
levend84 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun gaynimin oğlunun aşaği köyden arkadaşinin gardaşi..
Psikolojini bozup kafaya takma.
Bundan yillar evvel burada maniler eşliğinde goy goy yapardik hatirlarsin.
De haydi ilk taşı sen at
Devami gelir..
Sürdüm motoru çarşıya
Bir araç çıktı karşıma
Etmeseydim manevra
Girecektim sağ ön kapıya
Al bakalım bizim köyün muhtarının mühür koyduğu dolabı yapan ustanın emmi oğlusu. Nasıl olmuş?
-
28 Ağustos 2022, 22:26
Motoru sürerkene bakacaksın ileriye
Görmediğin yerde elleşmeyecen gaz kelebeğine
Baktın piyasanın andavalı yola çıkıyor
Eee bir zahmet basceksin frene
-
28 Ağustos 2022, 22:31
Yollar sana uzun,bana kısa gelir.
Merak etme emmioğlu o don sana bol gelir..
Varsa yüreğin ümüklersin gaz kolunu...
Yoksa sal gitsin boşa,yolun sonu boş kuyu..
Ruzgar eser bir sağdan bir soldan...
Yorulduysan zipla artik yan yoldan..
Görmedim derse saķın inanma..
Karnin aciktiysa söyle duble lokma..
-
28 Ağustos 2022, 22:36
Adam "Boğura Boğura Gelen Yük Trenini" Görmemiş Rıza Baba!
Zonguldak'ta, 35 yaşındaki futbolcu Aytunç Topaloğlu YÜK TRENİNİN ÇARPMASI SONUCU hayatını kaybetti. Gece 02.30 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyündeki tren yolunda meydana gelen kazada, Zonguldak'tan Karabük istikametine giden yük treni, tren yolunda Aytunç Topaloğlu'na çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen Topaloğlu olay yerinde hayatını kaybetti.
Haber 27 Ağustos 2022 Cumartesi
-
28 Ağustos 2022, 22:40
Hoka baba geliyor karşidan..
Maçasi yiyen ayrilsin kenardan..
Fethiye yollari adamı affetmez..
Bu mani burada bitmez..
Köpruye kurdum salıncak..
Gecikme hemen gel bacanak..
Iki duble bir tek o kız seni bulacak..
Heyecan yapma gıdıncan öpecek...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)