Önce şundan bir adet edineyim de, sonra lift te alırım.
Güzel kaliteli bir ürün yapmışlar. (Bu arada bu sitenin g p kom p ozit ile sorunu ne acaba? )
Motul castrol zincir yağı spreyi al bir şey geç
Motopixel sprey mi yağ mı öyle bir videosu var
Arkadaşlar Motul, İpone, Putoline, dişli yağı hepsi olur, hepsi zincirinizi yağlar, hepsi de jantınıza sıçrar. Önemli olan zincirinizi neyle yağladığınız değil yağsız bırakmamanızdır. Zinciri temizlemek önemlidir; diş fırçası olur zincir temizleme fırçası olur fakat zincir temizlemek için kullanılan yağ çözücü maddelerin oring içi yağ denen zımbırtıları da zamanla yok ettiği ve zincirin ömrünün erken dolmasına sebep olduğu söylenir. Eskilerden tecrübeli kullanıcılar zinciri yağ ile temizlemeyi de tavsiye eder. Ben eski motorumlarımda zincir temizliğine psikopatlık derecesinde önem verdim. 300-400 km.de bir zinciri sprey yağ ile yağladım, her 2 yağlamada bir de gazyağı ile temizledim. Sonuç: 20.000 km dayandı. Şu an Atp otomatik yağlama kullanıyorum, içinde 140 numara yağ var, zinciri temizlemiyorum ve asla bir yağ çözücü kullanmıyorum. Sonuç: Yine 20.000 km dayanıyor.
Vaktimizi, nakdimizi gezmeye tozmaya harcamak daha sağlıklı, bu zincirdi yağdı konuları 20 senedir konuşuluyor.
Kuyruk yağı deneyen olmuş mudur?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Putoline mi yoksa Motul C4 mü alsam kararsız kaldım
Zincir yagi mi tartisiyonuz ulen yine puhagahaga
Şu konuyu okuyunca moralim bozuldu. Benim motosiklet 18000 de zincirin değişme zamanı gelmiş .Dişlide veya zincirde henüz bir sorun yok ama umarım zincir yakında bizi bırakmaz bir de terleme sorunu var nerden baksan 3000 lira sıkışmış
Satılık terlemeli 18000 de kuryede 2 ay kullanılmış durduğu yerde devrilmiş ns160 var değerlendirmek isterseniz :D
Arkadaşlar bir yanlış anlamayı düzelteyim; benim zincirde baklalar arası en ufak bir gerginlik-bollaşma hissettiğim an o zinciri dişli takımıyla beraber değiştiriyorum. O nedenle 20k km dedim. Bir başkası benim kadar hassas değildir 25k km der, öteki umursamızdır 30k km der, bir başkası 40k km der. Ben sadece kendi kriterimi söyledim. Ben bakla eksiltmem, ben zinciri dişli setiyle beraber değiştiririm.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)