Thracian adlı üyeden alıntı
Ağır taşıta bakım yaptırmamak kabul edilecek bir durum değil.Bakım pahalı olarabilir ama bu alet senin ekmek teknen.Kaza yaptığında o yaptırmadığın bakımın 1000 katı çıkar cebinden.Bizim millet bu tarz çakıllıkları,zekilik olarak görüyor ama aslında gerizekalılığın dışa vurumu.
Hadi bu it herif bakımı yaptırmadı,fahiş fiyatlar çeken Tüvtürk ne işe yara ne yapar?Bu tarz bir kaza durumunda bu kamyonun bakımdan sorumlu insan ile bu kamyonu muayeneden geçiren Tüvtürk görevlisi dolaylı yoldan adam öldürmeden yargılanması gerekiyor.Bakalım o zaman öyle çakallıklar yapabiliyor mı?
Bir de bakım harici ülkemizde son 20 yılda insanlar kasti olarak cahilleştirildi,kanunsuzluk,saygısızlık övüldü normalleştirildi.Dolayısı ile artık kimsenin ne kanunlara ne başkasının can ve mal güvenliğine sayıgısı kalmadı.Hız limiti 80 olan ağır taşıtlar 120 ve üstü hızlarda giderken sık sık görüyorum yolda.Ağır taşıt o kadar gitmez demeyin,700 bg ve üstü tırlar var yüklü hali ile yol müsaitse 160 km ye rahat çıkıyor.Bir de bu şekilde potansiyel toplu katliam araçlarını son kaz sürmeyi marifet sayıyor millet.Hatta video çekip instagrama koyan tır-kamyon şöforleri var.
Hadi şehirler arası yolları,şehir merkezi kalabalıkları geçtik.Dün evde otururken hayvani kaza sesi ile irkildim.Çıktım pencereden baktım,bir Peugeot artık nasıl bir hızla geliyorsa,Fiorina'ya yandan öyle bir çarpmış ki Fiorina 180 derece spin atmış.Peugeot pert,yaralılar var...Bakın bu kaza ara yolun ara yolunun ara yolu tarzında sokak bile sayılmayacak bir yerde oluyor.Buradan günde toplasan 10 araba geçmez,yolda yayalar yürüyor çocuklar oynuyor,bisikletliler geçiyor...Kanun tanımaz,başkasının mal ve can güvenliğini hiçe sayan,bu çakallar,potansiyel katiller ve bunlara göz yuman,yücelten devlet adamları yüzünden artık bırakın şehirler arası yollar şehir merkezlerini ara sokaklardaki evimizin önünde bile can güvenliğimiz yok.