Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

10w30 mu 10w40 mi ? Sicaklarda nicin kalin yag kullanilmali ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence merovingian a daha çok benziyor hırbocuğum. Şaka bir yana yabancı forumlarda honda motorlar için herkes 10w30 öneriyor ve kullanıyor. Firmanın tavsiyesi de bu yönde ki Japonya yazın Türkiye den daha sıcak pasifikte olduğu için. Orada sorun çıkarmayan yağ burada hiç çıkarmaz sıcaklıktan kaynaklı. Ve uero normlarının arasında müthiş farklar var motor yağının viskozitesinin bu yüzden düşürüleceğini sanmam. Ben artık 10w30 kullanırım yaz kış.
    Peki hacur,ben sentetik bir yag aldigimda 10.000 km boyunca kullanirim.

Hatirladigim kadariyla, yaglar kullandikca ozelligini kaybediyor.

Yani ilk koydugun zaman ki 10w30 yag, 7000 km sonra 10w20 gibi davranabiliyormus.

Sende benim gibi 10.000 km boyuncs yag degistirmiyosan bence bu konuyu da dikkate al.

Haaa bunu koskoca honda muhendisleri hesap etmemis midir ? Etmistir bence.

Bundan sonra ben de 10w30 kullanacam ya,yeter artik niki de senin yerinde olsam 10w30 kullairim demisti zaten.Sonucta surekli motor sicakligi yukselen fan acan cbr1000 kullanmiyorum.

Motoru surekli fan acanlar dusunsun biraz da

Arkadaslar yamaha gibi diger markalarda durum nasil ? Sizde kafa karistiran bir durum yok mu kitapcikta ne yaziyosa servis onu mu koyuyor ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı 4strings adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    = Viskozite indeksi

Ben de anlatmaya çalıştım yukarıda ama okunmuyor sanırım.
    Sana da teşekkürler. Evet anlamamıştım; iş yaparken okudum yeterince dikkatimi verememiştim, şimdi konu tam oturdu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------

Alıntı ❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beki hacur,ben sentetik bir yag aldigimda 10.000 km boyunca kullanirim.

Hatirladigim kadariyla, yaglar kullandikca ozelligini kaybediyor.

Yani ilk koydugun zaman ki 10w30 yag, 7000 km sonra 10w20 gibi davranabiliyormus.

Sende benim gibi 10.000 km boyuncs yag degistirmiyosan bence bu konuyu da dikkate al.

Haaa bunu koskoca honda muhendisleri hesap etmemis midir ? Etmistir bence.

Bundan sonra ben de 10w30 kullanacam ya,yeter artik niki de senin yerinde olsam 10w30 kullairim demisti zaten.Sonucta surekli motor sicakligi yukselen fan acan cbr1000 kullanmiyorum.

Motoru surekli fan acanlar dusunsun biraz da
    Dışarıda yağ değişim aralıkları 12.000km, bizim burada yarısı. Bir şey olmaz rahat ol. Bu arada Youtube vs. ortamlarda tam sentetik yağları 4-5.000'de bir değiştirin diyen de vardı. (Ne tesadüf ki yağ da satıyorlardı...) Al sana yeni konu Hırbo.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana da teşekkürler. Evet anlamamıştım; iş yaparken okudum yeterince dikkatimi verememiştim, şimdi konu tam oturdu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------

Dışarıda yağ değişim aralıkları 12.000km, bizim burada yarısı. Bir şey olmaz rahat ol. Bu arada Youtube vs. ortamlarda tam sentetik yağları 4-5.000'de bir değiştirin diyen de vardı. (Ne tesadüf ki yağ da satıyorlardı...) Al sana yeni konu Hırbo.
    Acilmis i var burda ;)

https://www.motosiklet.net/forum/mot...tirilmesi.html
    Cyan bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    10w-40 yamalube koy geç diyor benim servis kitapçığında, böylece bu konular hakkında kafa yorma diyor. Bu sefer Motul 7100 koydum. Motosikletim beni affetsin.

Motor yağı: Tavsiye edilen marka: YAMALUBE
    SAE viskozite sınıfı:10W-40
    Tavsiye edilen motor yağı sınıfı: API service SG tipi veya daha yüksek, JASO standart MA
    Motor yağı miktarı:

Yağ değiştirme:2,30 L
    Yağ filtresi değiştirildiğinde:2,60 L

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı BoraKara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış Mesaj

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------

Sen daha dünyada Yokken ben adını bile duymadığın CB One ile geziyordum. Hayatında bir 4 silindir Japonun gaz koluna elini sürmemiş insanlar gelip burada yağ tartışıyor.
    Bak simdi eski motorcu en eski motorcu harika motorcu. Ben senin 4 yasinda altina sicarken 4 silindir motora binme olasiligin uzerine varsayimsal birsey soylemedim.

Yazdigin gereksiz mesaji elestirdim. Ama sen masallah benim yasimi, kac silindir motora bindigimi falan biliyorsun.

Medyum memiş seni

Hayir yarim silindir motorum var. Yok benim motorumda silindir falan yok. Ama yine de yag konusunu tartisiyorum. Bakim bi sikinti varmi, yok.

Yoksa yag konusmak icin once 4 silindir japona el surmek mi gerekiyor? 4 silindir avrupali olur mu? Yada 2 silindir japon olur mu?

En eski motorcu aydinlat bizi cok merak ediyoruz. yillar boyu kimbilir be tecrubelerin vardir harika motorcu.

Eskiden yag konusu konusmak icin gizli ofislerde yaptiklarinizi anlat. 15 yil tecrubesi olmayan ve 4 silindir japon elcigini yalamamis kimseyi ozel toplantiniza nasil almadiginizi anlat.

of be adam cok eski harbiden eski motorcu
    ❤️Honda❤️ ve espresso bunu beğendiler.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı 4strings adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .....Çok ince yağ çok akıcı olur yeterince tutunamayıp akar ve yağlama görevini yeterince yapamaz.....
    Hırbo ya çizik atılmış görünce merak edip tekrar konuya girdim , mesajınızın bu kısmı hakkında yazmak istedim , gözden kaçırdığınız bir durum var , yağın tek görevi iki metalin arasında tampon yapıp sürtünmeyi azaltmak değil , pistonun altına bir enjektör vasıtasıyla püskürtülerek soğutmada yapıyor , eğer yağ standarttan daha yüksek viskozitede ise sirkülasyon yavaşladığı için pistonlara giden yağ miktarı da azalacak yeterli soğutma gerçekleşemeyecek ve pistonlar tolerans dışı genişleyecektir , bu da silindirlerin içindeki kaplamaya zarar verebilir , daha kötüsü uzun süre sonra pistonun ovalleşmesine bile sebep olabilir..

Elektrikliye geçince bütün bu sıkıntılar bitecek
    espresso bunu beğendi.

Motorsiklet kitapçıgını pdf olarak indir orda ne yazıyorsa o hondalar zaten bildiyim kadarıyla kışın 10w30 yazın 10w40 tır ama Türkiye de 10w30 bulamsın yok o yüzden yaz kış 10w 40 bunu üreten japon mühendisten daha iyisini bilemezler bakma herkez bişey diyor mesela bende cbf 150 var kışın 10w30 yazın 10w40 diyor ama ustaya veya yağcıya gitiyinde kimi diyor 20w 50 kimi diyor 50 kalın olur 20w40 ama ilk başta dediyim gibi kitapçıkta ne diyorsa ona göre yağ al bak keyfine

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Ah bu Honda yok mu bu Honda? Her türlü bit yeniği hep bu Honda'nın başının altından çıkıyor.

Motosikleti
    ......
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah bu Honda yok mu bu Honda? Her türlü bit yeniği hep bu Honda'nın başının altından çıkıyor.
    Azimle üfleyen taşı delermiş.

Yillar önce salihi eziklediniz,hor gördünuz adami,sonra hırbo geldi ve yıkılın ulennnnn kara murat

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bugün ne çektim yağ yüzünden.. Tatile gitmeden az önceye alıp arabanın yağını değiştireyim dedim, ustaya da telefon açtım yolda, "5-40 veya 0-40 Motul var mı sende, dışarıdan alıp gelmeyeyim" dedim, var var dedi, tekrar sordum, yine var var dedi... =)

Gittik almış bir tane Motul 6100. Yukarıda yazmadım ama 8100 de demiştim dedim bu olmaz kardeşim 8100 LL-01 veya LL-04. Orayı aradı burayı aradı etti falan yok. Kendinde de Mobil 1 var aslında onu koyayım dedim, sadece 5W-30 var onda da..
    Ben aldım geri arabayı, Bostancı sanayide fellik fellik yağ arıyorum. Yok anasını satayım, her yer 0W-20 denen ilette dolu :D
    En son bi Toyota servisinin de Motul bayi olduğu geldi aklıma, onları aradım, o da demez mi 0W-20 var diye.. Delirdim ya

Sonuç, Motul'un kendi sitesinden verdim siparişi dönünce değiştiricem artık.
    Hay 0W-20'niz batsın be!

Motosikleti
    ......
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün ne çektim yağ yüzünden.. Tatile gitmeden az önceye alıp arabanın yağını değiştireyim dedim, ustaya da telefon açtım yolda, "5-40 veya 0-40 Motul var mı sende, dışarıdan alıp gelmeyeyim" dedim, var var dedi, tekrar sordum, yine var var dedi... =)

Gittik almış bir tane Motul 6100. Yukarıda yazmadım ama 8100 de demiştim dedim bu olmaz kardeşim 8100 LL-01 veya LL-04. Orayı aradı burayı aradı etti falan yok. Kendinde de Mobil 1 var aslında onu koyayım dedim, sadece 5W-30 var onda da..
    Ben aldım geri arabayı, Bostancı sanayide fellik fellik yağ arıyorum. Yok anasını satayım, her yer 0W-20 denen ilette dolu :D
    En son bi Toyota servisinin de Motul bayi olduğu geldi aklıma, onları aradım, o da demez mi 0W-20 var diye.. Delirdim ya

Sonuç, Motul'un kendi sitesinden verdim siparişi dönünce değiştiricem artık.
    Hay 0W-20'niz batsın be!
    Yurtdisinda,Mobilin,castrolun,elf in,shell in motosikletler icin 10w-30 tam sentetik yaglari var ama ne hikmetse burada bulunmuyor.

Motosiklet yaginda önemli 3 kriterim var,

1-Tam sentetik
    2-Ester
    3-MA2

Bunlar varsa marka ve etiket algisi ikinci sirada gelir.

20 bin km dir Speedol pro gp kullaniyorum mavi renk bir yag,çok memnunum degisim vakti geldiginde bile viteslerde kemiklenme olmuyor.

Cyan bunu beğendi.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ kalınlığının hava sıcaklığı ile olan derecesi sadece motosikletler ile mi sınırlı ayrı konu.

Arabalar yaz/kış, eski yeni paso 5/30 kullanıyor. 10/40 kullanan baya az.
    Marushin firması iflas mı etti ?
    Dört Silindirin Gücü Adınaaaa ......!

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    20 bin km dir Speedol pro gp kullaniyorum mavi renk bir yag,çok memnunum degisim vakti geldiginde bile viteslerde kemiklenme olmuyor.
    Başkan motosiklet aldın mı tekrardan?

Motosikleti
    ......
    Başkan motosiklet aldın mı tekrardan?
    Emektar duruyor hacım

Cb500f almak istiyorum ama durumlar malum,sevduğunu alamaysan alduğunu seveceksun modundayim..

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Emektar duruyor hacım

Cb500f almak istiyorum ama durumlar malum,sevduğunu alamaysan alduğunu seveceksun modundayim..
    Emektar hangisi? Bizim immortal crypton mu ?

Motosikleti
    ......
    Emektar hangisi? Bizim immortal crypton mu ?
    Yok yaa hindulu emektar tvs,yaw sen foruma girmeyeli hafizayi sifirlamissin

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Yok yaa hindulu emektar tvs,yaw sen foruma girmeyeli hafizayi sifirlamissin
    Ben onu sattın sanıyordum. Kırmızı şeytan madem sende, sen nie motor da motor diyorsun. Ben komple arabaya döndün, elinde motor kalmadı sanıyorum

Motosikleti
    ......
    Ben onu sattın sanıyordum. Kırmızı şeytan madem sende, sen nie motor da motor diyorsun. Ben komple arabaya döndün, elinde motor kalmadı sanıyorum
    Epey oldu,pandemiden once kuzene verdim 15 gun kullandi,illa mt25 alacagim,bu sarmadi deyince geri aldim.gitti 0 km mt25 aldi onuda pert etti şimdi 50cc scooterle dolaniyor..

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Epey oldu,pandemiden once kuzene verdim 15 gun kullandi,illa mt25 alacagim,bu sarmadi deyince geri aldim.gitti 0 km mt25 aldi onuda pert etti şimdi 50cc scooterle dolaniyor..
    Mt-25 alınca zaten +15 özgüven geliyor insana bilirim. Baktım beni de öldürecek varımı yoğumu verip Mt-07 almıştım o zaman. Aldığımdan memnunum da sanki Mt-09 alsaydım çok daha iyi olurmuş.
    levend84 bunu beğendi.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)