Demin başka konuda yazdım gece sürüşünde şartmı şart ben gece yola çıkarken marvel karakteri gibi fosforlu adam olarak çıkıyorum mont kask motor her yere fosforlu bant çekiyorum
Benim merak ettiğim bizim montlarımızda reklektif kısımlar var zaten ama daha da yelek isterler mi acaba vb yazıp bırakmışlar herşey olabilir gibi geliyor böyle olunca
Hayırlı olsun artık motosiklet.net reflektörlü yeleklerimizi askıdan çıkarma vakti gelmiş :D
"Çare sarıgül", pardon "müyendiz yeleği". Biri şüfere biri yolcuya. Kesin yelek lobisinin lobi faaliyetidir.
Zaten montlarda reflektif yerler var.Ekstra bu yeleklerden giymeye gerek yok bana göre.Tabi mevzuat bakımından.
Yoksa gece reflektif yelek giymek faydalı.
Gece o yelekler uzun yolda tırt fosforlu bant alıcaksınız uzun yolda 10 km öteden yürüyen disko topu gibi dikkat çekiceksiniz..
Bundan 2 yıl önce Decathlon'dan 25 TL'ye aldığım fosforlu bisiklet yeleği iş görür diye düşünüyorum.
En iyisi mercana gidince bi tane iş güvenliği mağazasından reklektif yelek almak galiba
Parmak arası terliği çözdük, sıra yelege mi geldi ? Hıaammına ..
Eve dönerken Bauhaus'dan mühendis yeleği alayım bari.
Sanki uygulanacak, sanki kontrol edilecek. Turkiye burasi, agzinda sigara, kaski uzayli gibi takmis, kulagi ile kaski arasinda telefonu takmis, ters yonden gelen adam mi yelek giyecek?
Geceleri motosikletle ortamlara akma öncesi insanlar artık bol bol "Kardeş hayırdır Şile'ye gözleme yemeye mi? ehe ehe ehe" makaralarına maruz kalır.
Paylaşılan metinde bisikletlerde de kask zorunlu olacak diye anladım ben. Umarım doğrudur.
Zaten zorunlu olması lazım bisiklette kask ..
Yalnız bisiklette kask deyince normal motor kaskı değil tabiki bisiklet kaskı ayrı zorunlu olmasıda kesinlikle lazım..
Bisikletlilerde gözlük şartı yok ama kask var , tas takanlarda gözlük şart
vb nedir? Yönetmelik bu kadar muallak olmaz ki.
aslında kanunlar hakkaniyetli bir şekilde uygulansa güzel olur
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)