Bu konuyu biraz içimi dökmek için açıyorum. Bir süredir hata üstüne hata yapıyorum.
İlk yaptığım hataya gelecek olursam. Samimi bir arkadaşıma sürekli motosikletin rahatlığını, kolaylığını övüyordum. Bu sebepten etkilenecek olacak ki motosiklet almak istedi. Ben o heyecanla al tabi neden almayasın diye gaz verdim. Hayır bana mı kalmış motosikleti övmek, arkadaşıma gaz vermek.
İlk olarak motosikleti biraz öğrenebilsin diye başka bir arkadaşımdan ödünç olarak 50 CC bir alet ayarladım. Arkadaşı mont, kask, dizlik, eldiven giydirip hadi başlayalım dedim. İki gün boyunca dönüşler haricinde gayet başarılı bir sürüş gerçekleştirdi. Ara sıra ön frene basması gerekirken gazı bırakmayı unutuyordu ancak eli debriyajda olduğu için problem yaşamadı. Ben de motosikleti sürüp, tecrübe ettikçe öğreneceği kanaatine vardım. Çok uzmanım ya bu konuda kendi kendime tespitlerde bulunuyorum.
Daha sonra gidip arkadaşın motosikletini aldık, Altai Tank 50 CC yarı otomatik bir alet. İkinci hatayı burada yaptım hemen CC yükseltimi gerçekleştirdim. Adam ne kadar biliyor ki motosiklet kullanmayı hemen CC yükseltme yaptırıyorsun akılsız adam. Bir gün de Altai ile full ekipman çalışma yaptık, yine kötü değildi.
Gelelim zurnanın son deliğine. C.tesi günü tekrar bir çalışma yapalım dedik. Bu defa üç kişiyiz herkes kendi motosikletini alsın dedik. Yeni yapılan ve hâlâ trafiğe kapalı olan bir çevre yoluna çalışmaya gideceğiz. Arkadaşa bendeki yedek ekipmanları vermek hiç aklıma gelmedi, o da hiç istemedi.
Yol boyunca gayet de iyiydi hiçbir sorun yoktu. Ben arkasında, diğer arkadaşımız da önünde çalışma yapacağımız alana vardık. Trafiğe kapalı alan yaklaşık 12 KM civarı ve çevre yolu olduğu için emniyet şeridini de sayarsak 4 şeritli yol. Başlarda her şey normaldi gayet güzel sürüyordu ta ki dönüş almaya çalışana kadar. Kardeşim emniyet şeridine girip U dönüş yapacak ama nasıl olduysa 20-25 metrelik yolda dönüşü alamadı bir de heyacanlanıp fren yerine gaza abanınca kendisini çukura düşmüş vaziyette bulduk.
Tesellim başını bir yere vurmamış olması. Kolunda 8 dikiş, ayağında ezilme ve egzoz kaynaklı yanma meydana geldi. 10 gün de rapor aldı şimdi evde dinleniyor. Motosiklette ise sadece çizik meydana geldi. Bundan sonrasında ne olacağı hakkında da pek fikrim yok. Kabul ederse motosikletin parasını verip kendim satın almayı düşünüyorum ama bakalım ne olacak. Kendisinin hevesi geçmiş değil ancak ben bir daha herhangi birine motosiklet över miyim ya da öğretmeye çalışır mıyım emin değilim. Selametle.