Ben de Nisan'da Anadolu'dan yol yardımlı 1200 civarına yaptırdım. 2nci sene yani 5nci basamak. Diğer araçlarınız veya kaç sene ehliyetinizin olduğu fark etmiyor. 35 yaş altı üstü gibi bir sınır var ama onun da ne kadar etki ettiği belirsiz.
Eskiden hasar veya hasarsızlık sonraki araca aktarılıyordu. Hatta aktarılacak aracın sınıfı farklı olsa bile indirim aktarıyordu. Önce bunu kaldırdılar, sonra indirim ya da hasar aktarmayı kaldırdılar. Her araç sıfırdan yani 4ncu basamaktan başlıyor. Aynı araçta poliçe yenilediğinizde hasar yoksa indirim aktarıyor. Bu da zaten enflasyona yenildiği için hiç indirim olmuyormuş gibi gözüküyor.
2015te acentede çalışırken motosiklete 60tl sigorta çıkınca sen ne yaptın ya niye bu kadar pahalı diye söylenirdi müşteriler. O sıralar en ucuz otomobil sigortası 300tl civarında çıkıyordu. Nereden nereye nereden nereye nereden nereye geldi Türkiye. Bu kısmı melodili okumanız lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
https://www.hesapkurdu.com/trafik-si...iyat-hesaplama
7nci basamak tavan fiyat 706TL diyor
Sanırım 2016da geçildi bu sisteme. Benim görüşüm; Kaza ve hasar riski daha çok olan otobüs kamyon taksi minibüs gibi ticari araçların tavan fiyatlarını düşük tuttukları için şahsi otomobil ve motosiklet sigorta fiyatları yükseldi. 4ncu basamak motosiklet tavan fiyatı 1200 küsür TL ise her firma buna yakın fiyat çıkarıyor.
Konu sahibinin 4ncu basamak için ödediği tutar fazla. Kaç şirketten fiyat aldınız. Ben son 5 senedir sigortam netten yaptırmasam bile fiyat alıyorum. Çok firma olduğu için hızlı ve iyi oluyor