block adlı üyeden alıntı
Merhaba İstanbul- İğneada ile ilgili bir rota yapmak isterim bende.
Öncelikle gidiş rotası
Çatalca çıkışlı olduğunuzu kabul ediyorum. Çatalca'dan öncesi sizin.
benim rotam kıyı şeridi olacak dönüş rotası da farklı. Benim yazdığım gibi mapse yazarsanız görebilirsiniz.
ÇATALCA - Subaşı - Yalıköy - Kıyıköy - Cehennem Şelaleleri - Demirköy - İgneada - Limanköy - Beğendik köyü (Mapse bu şekilde yazın)
Çıkış dediğim gibi Çatalca, Subaşı köyüne geçiyoruz orada Alaiye şehitliği var görmek isterseniz.
Devamında Yalıköy'e uğruyoruz, küçük bir kasaba benim oraya gitme sebebim Zülfü Livaneli Kardeşimin Hikayesi kitabının romanın orada geçmesi idi. Bir çay içebilirsiniz. Sonrasında yolumuza Çilingöz Tabiat parkı ile devam eder, belki burada varsa kumanyanız onu yiyebilirsiniz.
Oradan Kıyıköy'e geçiyoruz, Kıyıköy'de küçük bir yer sahili dolaşabilir, aşıklar tepesine çıkabilir bir gece kamp yapabilirsiniz. Deniz bisikleti ile gölde gezebilir. Aya Nikola kilisesini gezebilir ve bekçiye en az beş lirada bahşiş bırakabilirsiniz.
Kıyıköy sonrası yolumuza cehennem şelalerine uğrar gerçekten bence doğa harikası demesekte doğa güzelliğini izleyebilir suya ayaklarımızı sokabiliriz.
Cehennem şelaleri sonrası kıyı şeridinden ayrılmayıp Demirköy ilçesine devam ediyoruz. Burada Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu feth etmek için topları döktürmüş olduğu dökümhaneyi görüyoruz. Yeni yeni bir şeyler yapılıyor.
Evet İğnedaya son 35 km'miz KALDI.
İğneada tahmin ettiğinizden çok küçük bir yer.
İğne adada yapacağımız iş,
Mert Gölünde kano yapabilirsiniz, yaklaşık 45 dk, kişi başı 75 TL
Langoz ormanlarını Kuş gözlem evini gezebilirsiniz.
Yaklaşık 5 km uzaklıktaki Limanköye gidip Fransız fenerini ziyaret eder,Limanbaba türbesine gidebilirsiniz. oradanda 10 km uzaklıktaki Beğendik köyüne gider teneke de tavuk yiyebilirsiniz. (250 TL - 4 kişi doyar) Beğendik köyü tam sıfır noktası karşı kıyı Bulgaristan. Beğendik Limana inip denize girebilirsiniz. Bence denize girilecek en güzel yeri.
Merkezde köfte yiyebilir, doğa ile içiçe olabilirsiniz. Aquapark isterseniz kişi başı 120 TL üç tane kaydırak var karar sizin.
Şimdi dönüş yoluna geçiyoruz.
Bu sefer bu yolu takip etmeyip
İğneadadan - Poyralı - Vize - Saray - Çatalca (Bu yola ayrıca sultanlar yolu deniyor, zamanında rumeliye gitmek için sultanlar bu yolu kullanırmış)
dönüş yolunda ise Vize'ye uğrayabilir burada Küçük ayasofya camii, vize kalesi ve birkaç cami daha vardı lokasyonda onları ziyaret edersiniz. Zaten cittaslow sakin şehir ünvanlı bir ilçe buranın ziyaretinden sonra. Saray'da ben küçükken bir kurufasulyeci vardı hala durur mu bilmem var ise kuru fasulye ya da köfte yer aynı gün turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Kırklareli merkez, Kaynarca beldesi ve Ahmetbey köfte isterseniz rota dönüş için daha farklı da olabilir. Farklı alternatiflerde üretilebilir.
Şarköy ve trilye içinde rotalar yazacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------
Merhaba
İstanbul - Şarköy rotası
İstanbul - Tekirdağ- Uçmakdere - Şarköy - Bolayır - Erikli- Enez - İpsala - Uzunköprü - Hayrabolu- Lüleburgaz/ Ahmetbey - İstanbul
Büyükçekmece çıkışlı olarak başlar isek,
Tek nefeste Tekirdağ'a gelebilir, burada köfte yiyebilir. Müze gezme merakınız var ise müzeleri gezer ve sahilde bir tur attıktan sonra navigasyona uçmakdere yazarsınız.
Uçmakdere virajlarını tamamlayıp önce Mürefte ardından Şarköy'de olabilirsiniz.
Sonrasında ise Şarköy'den Malkara yoluna gitmek yerine Çanakkale'yi tercih eder isterseniz Bolayır'a uğrayabilirsiniz burada Namık Kemal doğmuş ve Süleymanpaşanın türbesi var (Süleymanpaşa yanlış hatırlamıyorsam Orhan Gazi'nin oğlu ve Rumeli Fatihi çorlu- tekirdağ- şarköy - çanakkele - kırklareli hep kendisi feth etmiş)
Buradan isterseniz listede bozcaada var bozcadaya geçebilirsiniz.
Ya da
Sonrasında denizden ayrılmak istemiyor isek Erikli (Hareketli) - Enez (daha sakin) uğrayabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam Enez kalesi de vardı ziyaret etmek isterseniz. Sonrasında sınır ilçesi olan olan İpsala'ya uğrayıp Uzunköprüye geçer burada yukarıda bahsedilen köfteyi yer ve hayrabolu üzerinden Lüleburgaz'a geçersiniz. Hayrablu'da hayrabolu tatlısı yemeyi unutmayın. Lüleburgaz'dan Ahmetbey'e geçip Bahar Köftecisinde köftenizi yer ve turunuzu tamamlarsınız.
Yine farklı alternatifler üretilebilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------
Merhaba,
İstanbul - Trilye rotası
Yalova'dan deniz otobüsünden indiğinizi düşünerek rotayı oluşturuyorum.
Yalova'da tabi ki yürüyen köşkü gezdikten sonra Armutlu'ya doğru gideriz, bu yol çok güzel, burada gezilecek şelaler vs var.
Armutlu'ya varır yolumuzu hiç değiştirmeden Gemlik ilçesine doğru devam edersiniz. Gemlik'de sahilde bir tur attıktan sonra isterseniz 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın anıtını ziyaret edebilir. Gidonu hiç Bursa'ya kırmadan Gemlik - Kurşunlu - Altıntaş üzerinden Mudanya'ya varabilirsiniz.
Mudanya sokaklarını gezip mütareke evini ziyaret ettikten sonra yıldız tepe ve ardından trilyeye bağlanır. Burada da biraz vakit geçirdikten sonra kıyıdan yine Karacabey Longoz ormanlarına devam edebilir buradada güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Dönüşte aynı yolu yine dönmüyoruz.
Uluabat kuş cenneti, gölyazı (artık gerçi tavsiye etmiyorum), Eskikaraağaç Leylek köy evine uğradıktan sonra Bursa'ya devam edebilirsiniz.
Bursadan- Orhangazi'ye kadar anayolda gidip, Orhangazi'ye geldiğinizde gidonu İznik ilçesine kırıp yaklaşık 20 km sonrası Boyalıca köyünden Karamürsel'e sapak var oraya sapıp Karamürsel'e gidersiniz. 35 km yol ben çok beğenmiştim.
Sonrasında isterseniz Karamürsel'de sahilde dolaşabilir, Karamürsel Bey'in mezarını ziyaret edebilirsiniz ve sonrasında eskihisar - topçulara geçip istanbula dönebilirsiniz.
Mudanya da balık yemenizi tavsiye ederim.
iyi sürüşler