Konuyu görünce aklıma düştü bu isim işi, veronica koyayım bende bari. :D
Eşyaya isim takmak genelde yazlnızlıktan yapılan bir eylem gibi geliyor bana bunun bir sonraki adımı eşyalarla konuşmak oluyor.. bunun tıp da bir ismi de vardı da unuttum şimdi ..
Hocam o bahsettiğiniz gelenek, amerikan filmlerinde oluyor. Tekneleri, arabaları, motosikletleri hakkında konuşurken (she = o ,bayan) kullanırlar. İsim koyulmamış bile olsalar.
Oysaki bizim kultürümüzde erkek ismi konulur. Çoğunlukla erkekler kullandığı için. Bunu da arkadaş dost, yoldaş , anlamında koyarlar.
Bir çuval civata ve metal yığınına isim koyup bağlanmak sağlıklı bir ruh halini işaret etmiyor. Birde kadın ismi koymak daha garip.
Seni zorlayan mı var? Sen yapma, bizim yapmamız senin yapmamanı veya yapmaman için bir mantıklı açıklama safsatasına girmeni gerekmiyor. Beğenmemek ayrı kinayeli konuşup şımarıklık yapmak ayrı.
Farklı bir noktadan bakalım: Bir erkeğin dişi bir varlığa binmesinin(!) nesi garip, bence erkek bir varlığa binmesi garip olur. :D
Tabi burada kültürel farklılıklardan kaynaklanan algılar var; bizimki gibi "at" avrat silah kültüründe kısrak yerine aygıra binmek daha mantıklı...
İnsanlar evine de isim veriyor arabasına motoruna isim veriyor şimdi yeni yeni görüyorum karavanlarına isim veriyor ayyakabısına isim verebilir ceptelelefonu na isim verebilir olabilir
Bana tuhaf gelsede başkasının illa geçerli bir nedeni vardır saygı duymak lazım … ben 1998 yılından beri ehliyetli motor süren biriyim aldığım sattığım motorun sayısını bilmem hiç birine isim koymadım öyle duygusal bir bağa girmedim ..
Çevremde tonla isim koyan arkadaşlarım vardı çalınıyor kaza yapıyor satıyor başkası biniyor sürüyor zamanla dikkat ettim yaş ilerledikçe onlarda isim koymamaya başladı öyle sadece binmeye başladı ..
Bir doktor arkadaşımızla motor değil genel anlamda bu cansız obje nesne lere isim verme üstüne sohbet ettiğimiz de aslında sohbette bir arkadaşımız Bahçeşehir de villa almıştı villaya insan bireymiş gibi bir isim koymuştu yeni evin hayırlı olsun diyorduk ev değil ismiyle hitap edin falan diyordu
Muhabbet ordan çıkmıştı..
o zaman doktor arkadaşımız bunun bir adım sonrasının canlı olmayan nesnelerle objelerle konuşmak olduğunu söylemişti onunda aslında tıp da bir ismi var söylemişti arkadaş isminde uzun bir şeydi unuttum şimdi merak edenler Google dan aratır ..
Aslında pekde sağlıklı bir şey değil ..
Sadece tekneleri bunda dışarı tutuyorum çünkü teknede bağlama kütüğü ruhsatında ismi yazmak zorunda ayrıca teknenin iki bordrasında ve arka tarafında teknenin ismi yazmak zorunda ..
Teknelerde isim yapmak olduğunu sanmiyorum, deniz hukuku kitabima bakarım.
Deniz araclari siniflandirmasi kara araclari gibi değil. Acik deniz gemilerinde IMO numarasi yaziliyor.
Balikci teknelerinde ise bağlı olduğu liman, tekne sinifi ve numarası (T.234. L.Izmir gibi - T troll teknesi anlamina gelir, G girgir) yazar. Sizin yazdığınız ismin hiç bir anlamı yok kayıtlar için.
Erkek motosiklet sürücüsü motosikletine "bindiği" için motosikleti dişi yerine koyuyor ve o motosiklete kız ismi veriyor. Burada mantık bu şekilde mi işliyor?
Arkadaşlar çok ayıp, ikili ilişkilerdeki bazı eylemleri "binmek" , "almak,vermek" , "yapıştırmak" , "şaha kaldırmak" gibi fiillerle betimlemek yakışmaz yiğit adama.
Teknemin ismi ve Bağlama Kütüğü Ruhsat numarası tekne üzerine yazmak zorunlu mudur?
Teknenizin her iki bordasına da ruhsat numarası ve tekne ismi yazılmak zorundadır. Ayrıca teknenin kıç tarafına tekne ismi, ruhsat numarası ve bağlama limanı yazılmalıdır.
http://www.netayat.com/baglama-kutug...vize-islemleri
Bir metal yığınına Derya ismini koyup, onunla dişi bir varlıkmış gibi bütünleşip her bindiğinde dişi bir şeye biniyormuş kafasını yaşayan birisinin zavallı ergen demesi… anlıyorum kanka. İnşallah bir gün gerçek bir kadın bedeni bulursun da bu zavallı abazan kafa yapısından kurtulursun. Cinselliği binmek olarak gören birisiyle hangi kadının işi olur bilemem ama O zavallı kadına da sabır diliyorum.
Sen halen ağlıyor musun ergen? Hemen de büyümüşsün, kalkıp başkasının hayatını analiz ediyorsun. Hadi git ötede ağla. İsmi olsa veya olmasa bile hep senden değerli olacak motosikletim. 1 avuç civatanın kullanım amacı var ama senin beyninin öyle bir yararlılığı veya amacı yok.
Angrybird kardesim, degerk.ile ugrasma bence seni cig cig yiyecek birine benziyo,alttan alip konuyu kapamani tavsiye ederim
Ben motoruma alemin krali diyorum,ama sadece burada.
Dogru soyleyin olm motorunuza gercekten isim mi verdiniz ?
"Sen neyle geleceksin abi " dediklerinde falan motorla demiyinuz mu yani asssdsd
Destekçisi hükümeti, muhalifi devleti eleştiremediği için insanlar dolmuş taşmış.
Bu ne abi neyin tartışmasını yaşıyorsunuz? Ben motoruma orrspu diyorum, sonra ayıp olmasın diye bir de cigilo diyorum.
İsteyen lakap takar isteyen manetine çorap takar abi niye bu kadar takılıyorsunuz, niye bu bir anlamlandırma ihtiyacı içindesiniz insanların davranışlarını/zevklerini. Motora biniyoruz biz motora.. dünyada bizim yaptığımızdan daha saçma çok az şey var.
Sakin olun acık =)
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)