Mobidik...
Mobidik...
ister tuhaf bulun ,ister saçma , bana göre motosiklet dişi bir makinedir ve bu yüzden ben her ne sebeple olursa olsun asla motosikletimi sürmesi için başka bir erkeğe vermem,artçı almam hatta geçen tamircim dükkana sokmak için binmeye kalktı izin vermedim,bana ''MANYAK MISIN HOCAM,HADİ BİR GİT İŞİNE YAA!!''dedi,bastım başka yere götürdüm motosikletimin adı da ''LUCİA''..
Cub'ın lakabı Karakaçandı. Evet, siyahtı. Özleyeceğimi düşünmüyordum satarken ama yanılmışım.
Honda'nın lakabı yok henüz. O kadar samimi olamadık.
Africa twin AHU
Vespa SIPA
İsim koyma konusunda çok başarısızım. Kızımın adını bile doğumdan 3 gün önce netleştirebildik. Onu da süslere ismini yazabilmek için.
Sahip olduğum arabalarıma da isim koyamadım.
Forza' ma da ilk gün adı boncuk olsun dedim. Eskiden mahallede boncuk isimli bir köpek vardı, çok severdik kendisini. Onunla bağdaştırdım nedense. Ama hiç o adı kullanmadım. Genelde plakadan dolayı FAY diyorum. Bazen de "FAİK". Hatta bazen motor üzerindeyken kendi kendime işkence ederek, yoldaki bir duruma "FAY canına" diye tepki veriyorum. (Sizi de bu işkenceye dahil ettiğim için çok özür dilerim)
Gereksiz bilgi: Fırtınalara da kadın ismi konuluyormuş. Giderken peşinden her şeyi de kendisiyle beraber alıp götürdüğü ve ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için.
1999 yılında lisedeyken Yamaha Criptonum vardı. Road Runner
Hanı şu çizgi filmde çakalın bir türlü yakalayamadığı kuş.
Offff, liseyi bitireli 20 sene olduğunu hatırladım şimdii..
Benim xmax'ın ismi Karakaçan. Çok kullanılan bir eşek ismi olduğu için seçtim. Aylarca yamaha web sitesinden fotolarına bakıp bir gün binecem üstüne vurucam kırbacı demiştim.
Bir sonrakinin de ismi hazır, olur da tmax alacak param olursa adını rosinante koyucam. Cervantes'in romanındaki Don Kişot'un atının ismi.
Sanırım Atlantik'tekilere kadın, Pasifik'tekilere ise erkek adı konuyor. (Ya da tersi...)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Bu kadar basit değilmiş :D
https://geology.com/hurricanes/hurricane-names.shtml
Jimmy diyorum ben, sebepsiz
Düldül diyorum. Dominar ug alırsam küheylan diyeceğim.
Gerek sesiyle gerek rengiyle ismini kendi koydu; Storm
Ben ''drill'' diyorum. Zira duvar mı deliyorum yoksa motor mu sürüyorum çok fark etmiyor ellerdeki uyuşukluk aynı oluyor.
Bir arkadaşım motoruma Trampi Trampi diyip duruyordu, öyle de oldu, bende dahil herkes Trampi diyor şuan. Plakalık bile yaptırdım Trampi yazılı
Arabam Hale, motorum Jale ve Suzi.
Tommy seninki de olsa olsa ya zagor tenay olur. Baltalı ilah.....
Küheylan. Eskiden "az gittik uz gittik" diye bir TRT programı vardı. Orada Evliya Çelebi'nin atının ismiydi. Neden bilmiyorum bir eşya ya da araç gereçe isim verme hep saçma gelmişti bana. Ta ki motosiklet edinene kadar.
Hiç isim koymadım hornet dedim fazer dedim modeli ismi neyse onu dedim … altı üstü bir avuç Demir parçası civata manevi bağ kurmam..
iyi fikirmiş. plakalık yaptırıp "karakaçan" yazdırmak eğlenceli olurdu. Bunu da motora şunu da alsam iyi olur listesinin en sonuna ekleyeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
Bizim eski Toyota Yaris araba sevimli bir japon olduğu için onu aldığımız dönemde bir dizideki sevimli japon karakter olan Hiro'nun adını vermiştik. Hiro nakamura. şimdiki reno clio araba da dev gibi vagajı ile ailedeki izcilerin kampa gitme arabası olarak alındı, "inekobası" koyduk adını, hababam sınıfı tatilde filminden esinlendik.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)