Merhabalar, rks yetkili servise garantili motorumuzla kendi aldığımız yağ ile gidip değişim yaptıra bilir miyiz?
Merhabalar, rks yetkili servise garantili motorumuzla kendi aldığımız yağ ile gidip değişim yaptıra bilir miyiz?
Ben 2016-2017'de Rks Titanic 150-S kullanırken İstanbul Maltepe'de yer alan servisime dışarıdan aldığım Castrol yağ ile giderdim. Garantiyle alakalı sıkıntı olmadı o dönem. Şu anki güncel durumu bilemiyorum.
Normal de kurumsal yerler asla kabul etmez belki karşılıklı diyalog ilişkiler hatır gönül değişe bilir ..
Genelde servis elindeki yağı satmakta ısrar eder, konuşmakta fayda var.
Herhangi sıkıntı olmaz ancak servis size satacağı yağdan kazanmasi gereken parayi başka kalemden yine alir .bana kalirsa servis koysun kendi yagini biraz binin sonra elinizde yatkinsa kendi yaginizi koyun hem tertemiz yaginiz olur
Servisi arayıp sorsan anında cevap alırsın.
Bir şey olmaz diye bir şey yok vatandaşın getirdiği yağ sahte olabilir ki piyasada sahte motul kaynıyor günü geçmiş yağ olabilir yada başka bir şey olabilir
Servis o yağı koydumu kendi garanti kapsamında kendi kefil olarak koyuyor yani yağ sahte diyelim motora zarar verdi vatandaş yağı siz koydunuz derse servis ama sen getirdin diyemez teknik olarak o koyduğu için o mesuldür çıkıcak arızadan..
O yüzden servisler kendi malzemelerini kullanır ne kullandıklarını bilirler
Yamaha'm varken Tuna "Yamaha Türkiye bıkbık ediyor" demişti, keyfe sormuştum zaten hiç bir bakıma falan götürmedim oraya Allahtan.
Erosy'a elimde Motul ile gidiyordum, sıkıntı olmadı.
Şimdi tabi son yıllarda sahte yağ haberleri de tatavası da çok arttı. Sahte yağın o kadar artmadığını düşünüyorum da, neyse.
En son RS'in 5bin bakımında ben 300V kullanmak istediğimi söyledim. Haliyle servis/distribütör bir sorun olduğunda bunun yağdan kaynaklanabileceğini söylüyor da.. Yaw kardeşim motor kırılırsa gider analize yollarsın, yağın sahte olduğu anlaşırsa garantiden çıkarırsın analiz parasını da müşteriye fatura edersin.
Neyse ben 300V'mi aldım, Motul'un kendi online sitesinden aldım, faturasını irsaliyesini de bıraktım yağların yanına.
Türkiye'deki çarpık kanunlardan çok emin değilim. Ama Avrupa'da ABD'de böyle bir şeyi fısıldayamaz bile servis müşteriye..
Genelde işlem yapmazlar, yapsalar bile servis garantiden çıkartır ya da çıkartmakla tehdit eder(ne yazık ki öyle). Hakkınızı aramaya kalksanız 3-5 sene uğraşırsınız(daha az ya da daha fazla ama yine siz uğraşırsınız).
Ben onların yerine motorumu garantiden çıkarttım, kendi bakımlarımı kendim yapıyorum. En rahatı.
Piyasada bu kadar sahte ürün kaynıyorken şahsen ben servis olsam bende kabul etmezdim
Engin bilgileriniz için minnettarım. Mutlu günler dilerim hepinize.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)