Brezilya da motosiklet hirsizi olmak
Reklamlar
-
03 Ağustos 2022, 15:30
Thracian adlı üyeden alıntı
Hırsızlar konusunda zaten diğer konuda fikirlerimi söyledim.Ama burda durum biraz farklı.Sizin evinize/yaşam alanınıza girmiş ve sizin eşyanızı çalarken yakaladığınız insanın hırsız olması garantidir.Ama sokakta gördüğünüzü her arabanın yada yayanın yanına yaklaşan motorlu hırsız olmayabilir.Adres sorabilir,arkadaşı ile konuşmak için durmuş olabilir.Bu yüzden bu tarz durumlarda hiç bir suçu olmayan insanların hırsız zannedilip yaralanma ve ölme olasılığı var.
Brezilaya'da bu tarz olaylar artık kontrolden çıktığı için insanlar bu tarz tepkiler vermeye başlamış.Devletin adaleti sağlayamadığı yerlerde halk kendini adeletini sağlar anarşi hakim olur arada ister istemez masmumların da canı yanabilir.
Yav hocam her ulkenin duzeni farkli.oradakilerin hicbiri adres sormuyor sen rahat ol
Sahsen burada da bu tur gasp olaylari olurss millet ayni sekilde davranmaya baslar diye dusunuyorum..Ama tabi cok yanlis,tasvip etmiyorum.. birakin motorununizu arabanizi alsin.allahin verdigi cani sadece alllah assdsfs
Reklamlar
-
03 Ağustos 2022, 15:33
Videoları izlerken keyif kahvesi içtim :D dedim beter olsun hibınalar :D
-
03 Ağustos 2022, 15:38
"ılık götlü" arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışsınlar.
Hayatta en sevdiğiniz kişinin yolda yürürken araba ile çantasının çekildiğini çantanın kopmayıp yerde metrelerce sürüklendiğini düşünün. Bakalım hala "ılık götlü" olabilecek misiniz?
İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana
karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması
-
03 Ağustos 2022, 16:21
Videodaki goruntulerde olaylarin bazilari farkli hesaplaşmadan kaynakli olabilir.
-
03 Ağustos 2022, 16:42
Hırsızlar tarafından mağdur edilmiş biri olarak suçlulara(hırsız,gaspçı vs.) karşı hissedilen öfke duygularını haklı buluyorum. Fakat insanların öfke ile hareket etmesinin yanlışlığını da görebilmek gerekir. Kanunlar ise duygulara göre düzenlenen şeyler değildir. Yoksa toplum düzeni diye bir şey kalmaz. Öfke kaynaklı davranışlara hak vermeye kalkarsak bir hırsızın bütün ailesini katletmeye kalkanları da görebiliriz. "Öfkenin gözü kördür" deyimi laf olsun diye söylenmiyor. "Kör tuttuğunu..." deyimi boş bir deyim değildir. Aşağıda anlatılan salakça davranış sizin başınıza gelseydi aynı şekilde gaz vermeye devam edermiydiniz?
1996furkan adlı üyeden alıntı
Geçenlerde hırsız sandığı için kuryeyi ezen bir vatandaş vardı bizde de
O yasa bizim ülke de ancak böyle işler
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/veteriner-hirsiz-sandigi-motosikletliye-otomobiliyle-carpti-1961696
Duyulan öfkeye tamam. Fakat, anarşiye hayır.
-
03 Ağustos 2022, 17:12
Resmi kanun değildir, ama favela kanunu olabilir.
-
03 Ağustos 2022, 17:13
❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı
Sahsen burada da bu tur gasp olaylari olurss millet ayni sekilde davranmaya baslar diye dusunuyorum..
Ülkemizde hırsızlık ve diğer suçlar bu şekilde artmaya devam ederse olayların oraya varması kaçınılmaz.Yakında sağda solda kim vurduya gitmiş hırsız/suçlu cesetleri ortaya çıkmaya başlarsa hiç şaşırmam.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
03 Ağustos 2022, 22:39
Hirsizlik ile gasp kismini biraz ayirmak lazim saniyorum.
Gecenin bir yarisi arabayi calmak hirsizliktir. Polise gidilir, yakalanmasi istenir ama olmesini istemem.
Gecenin bir yarisi yoldayken silahla arabami gasp etmeye calisirsa ezerim, olmesi icin uzerinde ileri geri zigzag yaparim. Benim yada ailemin canina kast etme tesebbusu gosteren birini dusunme durumum yok.
Zaten Turkiyedeki polislerin neden bu kadar yumusak davrandigini da anlamiyorum. Adam silahi cekip saga sola salliyor polise karsi. Daha silaha yeltendigi anda 14 kursun yemesi lazim.
-
03 Ağustos 2022, 23:18
Yarınız klavye delikanlısı olsa, diğer yarınızın ciddi olduğu gerçeği bugün toplumun bulunduğu durumu gayet güzel açıklıyor aslında.
-
03 Ağustos 2022, 23:41
AzÇok adlı üyeden alıntı
Hırsızlar tarafından mağdur edilmiş biri olarak suçlulara(hırsız,gaspçı vs.) karşı hissedilen öfke duygularını haklı buluyorum. Fakat insanların öfke ile hareket etmesinin yanlışlığını da görebilmek gerekir. Kanunlar ise duygulara göre düzenlenen şeyler değildir. Yoksa toplum düzeni diye bir şey kalmaz. Öfke kaynaklı davranışlara hak vermeye kalkarsak bir hırsızın bütün ailesini katletmeye kalkanları da görebiliriz. "Öfkenin gözü kördür" deyimi laf olsun diye söylenmiyor. "Kör tuttuğunu..." deyimi boş bir deyim değildir. Aşağıda anlatılan salakça davranış sizin başınıza gelseydi aynı şekilde gaz vermeye devam edermiydiniz?
Duyulan öfkeye tamam. Fakat, anarşiye hayır.
Anarşi sizin bildiğiniz gibi bir şey değil. Anlamını bilmiyorsanız lütfen kullanmayın, aramızda kendini anarşist olarak görenler darılabilir.
Ben mesela incindim biraz ama anarşi kelimesi bizim gibi ülkelerde devlet tarafından özellikle yanlış tanıtıldığı için böyledir deyip çok da gücenmedim.
-
04 Ağustos 2022, 00:18
-
04 Ağustos 2022, 00:48
Gaspçılara mustehakta hırsızlara ben çok kızamıyorum. Bizim ekmek kapımız keratalar bı yerde
-
04 Ağustos 2022, 02:51
Video bana rahatlatıcı geldi. İnsanlıktan mı çıktım acaba?
Gasp eden hırsız zaten bu arbadede sizi öldürmeyi göze almış demektir. Orda ezmek dışında müdahale göremiyorum ben. Soyulan adam öleceğine, hırsız ölsün Brezilyada sanıyorumki ekonomik durum bizden de(!) kötü. Adamlar annesi babası gibi savunuyorlar arabalarını,motorunu.
-
04 Ağustos 2022, 02:53
La gece gece içim rahatladı 😂 hele sonuncusu şahane .d
-
04 Ağustos 2022, 03:55
Ercument adlı üyeden alıntı
İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması
Alınan cevap %90 ihtimal "25-30 yaşlarında, 1,70 - 1,75 boylarında, kot pantalonlu, (mevsim kış ise) siyah montlu, (mevsim yaz ise) kısa kollu tişörlü, kirli sakallı" biri olacaktır.
Hiç şaşmaz.
-
04 Ağustos 2022, 08:02
espresso adlı üyeden alıntı
Anarşi sizin bildiğiniz gibi bir şey değil. Anlamını bilmiyorsanız lütfen kullanmayın, aramızda kendini anarşist olarak görenler darılabilir.
Ben mesela incindim biraz ama anarşi kelimesi bizim gibi ülkelerde devlet tarafından özellikle yanlış tanıtıldığı için böyledir deyip çok da gücenmedim.
Espresso istersen anarsi kelimesinin anlamina sen bir bak
Gayet uygun sekilde kullanilmis.
-
04 Ağustos 2022, 09:31
Ercument adlı üyeden alıntı
"ılık götlü" arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışsınlar.
Hayatta en sevdiğiniz kişinin yolda yürürken araba ile çantasının çekildiğini çantanın kopmayıp yerde metrelerce sürüklendiğini düşünün. Bakalım hala "ılık götlü" olabilecek misiniz?
İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana
karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması
Hocam bu sjw/ılık götlü güruh kendi başına gelene kadar duyar kasan, ortamlarda farklı görünüp popüler olmak için gerçek düşüncelerini dahi belirtmekten aciz, "son derece hümanist" varlıklardır. Başlarına benzer bir olay gelince de en çok küfürü, bedduayı da kendileri eder. Böyle de tutarlı ve karakterli yavşaklardır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------
❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı
Hırbocuğum yine formundasın😀
-
04 Ağustos 2022, 10:41
Brezilya çok farklı bir ülke.
Arkadaşlarım iş gezisi için gitti zamanında.
Rehberler kesinlikle tek başınıza biz olmadan dışarı çıkmayın odanızda yabancı görürseniz uyuyor taklidi yapın demişler.
şaka gibi ama gerçek.
hediyelik eşya bakarken baktığı yerde ki adam yüzüğü çaldın demiş.
rehber gelip abi vermezsen sıkıntı çıkar parayı ver uzaklaşalım falan demiş.
rehber uyarmış kesinlikle dokunmayın diye bizim saf alıp bakmış tabi bilmediğinden.
Tedbirli bir insan olarak böyle turistlik yerlere gitmem gidene saygım sonsuz
şu videoyu da bırakayım
bir insan Meksika gibi dehşet şekilde namı olan bir yere neden gider
https://www.youtube.com/watch?v=uQS65DOJgcw
video da iki genç meksika da kartele denk geldiklerini sanıyorlar
-
04 Ağustos 2022, 10:51
Neden içerikleri ve olayları çarpıtarak nefreti şiddeti körükleyip, normalleştiriyorsunuz? Bir ülkede suç çok fazla ise; toplum değerlerine, öğretilerine, devlet/hükümet politikalarına bakılır. Hepsi dönüp dolaşıp sosyo-ekonomik ve hukuksal yapıya gelir.
Suçlular için hapishaneler ve islah süreçleri vardır. Etkin kullanılması sağlanır.
Kan davasını normal görmeyip, şeriat yaptırımlarını normal görmeyip bu tarz olayları haklı görüyorsanız bir durup düşünmeniz gerekmektedir.
Bütün canlar ve ölü bedenler değerlidir. Kimse sizin yaşam süreniz hakkında karar alamaz. Suçlar için cezalar vardır. Etkin kullandırmayan veya çarpıtan sistemler ve toplumlardır.
Eğer toplumda gelir dağılımı çok fazla ise, alım gücü daha iyi olanlar olmayanlardan çalıyordur. Dolaylı ya da dolaysız, farkında olunsun ya da olunmasın böyledir. Bir patron veya müdürün çalışanları geçinemezken kendisinin araba ve ev sahibi olması bir sorundur. Bu bakıl açısı ile böyle durumda olanların da ölmesi/öldürülmesi gerekmektedir.
Bir şeyleri söylerken eleştirirken 2 kere düşünüp öyle söylenirse daha iyi olur.
-
04 Ağustos 2022, 11:36
espresso adlı üyeden alıntı
Kaos olarak düzeltiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)