Gerizekalı neden hakaret olsun? Tıbbi bir terim. Ben senin tıbbi olarak gerizekalı olduğunu düşünüyorum. Hakaret falan yok ortada.
Sana konuyla ilgili cevap vermiyorum çünkü sen ne konunun ne olduğunu anlıyorsun, ne karşındakinin ne söylediğini anlıyorsun, ne de kendin ne söylediğinin farkındasın. O yüzden uzunca süre senin eğlenen bir troll olduğunu düşündüm, sen onu da hakaret algılamıştın; şimdi biraz daha izleyince troll değil gerizekalı olduğunu düşünüyorum.
Çok kısa bir özete bakalım mesela:
x: Bir şey almam lazım, şimdiden alsam mı?
-: Alma Dolar al dursun
+: dolar enflasyonu var
-: var da nolacak. zam gelcek diye 100 kutu ton balığı mı alayım falan.
... 2014-2022 Tenere fiyatları..
+: enflasyonist olmayan dönemle bu dönem arasında kıyaslama yaparak gelecekte pahalılanmayacak denemez
-: o yıllarda da vardı enflasyon bak doların alım gücü nereye gelmiş
Şimdi sana burada garip gelen bişey yok, hatta çıkarıp masaya vurduğunu falan düşünüp kuyruğumu kıstırıp kaçtığımı sanıyorsun
Sorun tam da burada zaten.
Arkasından attığın mesajlardan ikincisinde de USD adjusted hesabıyla o zamanın $16bin'inin şimdinin $20bin'ini olduğunu farketmişsin. O zaman Yamaha zamanında $16bin'e sattığı motoru da şimdi deli gibi zararına mı satıyor?
Hmmm.. Bişeyleri anlamadığını burada farketmedin değil mi?
Anarşi konusuna gelecek olursak;
Önce teorisyenlerin fikrini bilmiyorum diyorsun, ondan sonra ben bunu kabul etmek zorunda mıyım oluyor. Devlet olmazsa anamızdan doğardık ama babamız kim olurdu bilemezdin diye şiir yazmaya kadar götürdün işi sonra. Anarşizm övmedi kimse sakin ol, sadece bilmiyorum dediğin zaman bilmediğin belli denildi.
Yine benzer gidişat..
x: .... anarşiye hayır
y: anarşi öyle bişey değil
-: y sen sözlüğe bak anlamı öyle
x: ... kaos diyeyim o zaman
-: niye düzeltiyosun ki? anarşi bu demek, şu olmazsa bu olur bu olursa da kaos olur. teorisyenlerin hayali ne bilmiyorum ama durum bu.
+: bilmediğin belli
-: dikkat et önceden çaktığıma benzemesin, zır cahil google'a bak bari, çakma felsefeciler.. sözlüğe bakın
.. (sonra da bişey söylemeyip saldırıyorsun kartı oynandı)
z: sokaktaki adam anlamıyor diye kavramın altını boşaltmaya gerek yok.
-: oxford cambridge sözlükte bunlar var. Devlet olmazsa kaos başlar.
efendim ütopya başkaymış de realitede böyle olursa boku yermişiz falan filan.
Yani, sen ne konunun ne olduğunu anlıyorsun, ne karşındakinin ne söylediğini anlıyorsun, ne de kendin ne söylediğinin farkındasın.
Bunu mevcut üslubunla yaptığında da gerizekalı oluyorsun.
Yok klavye delikanlısı olduğunu düşünmüyorum ama onlar da klavye delikanlısı moduna girmeden önce benzer düşünce sistemleriyle tezlerini geliştiriyorlar. Sonra işte ateizm de bir inanç diye başlık açılıyor falan.