Ben de bana sormuyorsundur diye topa girmedim.
Ben 49300 km.de aldım. Benim aldığım kişi orta yaşlı bir abiydi, o abi de Esenler'de bir ustadan satın almış. Esenler'de yer alan usta da "Gündüz Gezen Motovlog"dan almış. Gündüz Gezen Motovlog da bir Astsubay'dan almış. Burada zurnanın zırt dediği yer Gündüz Gezen Motovlog. Çünkü 2 defa yatak sardıran o. Yatak sardırdığında tahmini 40-45000 km civarındaymış.
Bu iş şöyle oluyor; ben motoru yeni almışım, uçuyorum kaçıyorum. Motor güzel, tek sevmediğim yeşil renkli iğrenç ve katlanır Aliexpress manetler ve altın rengi gidon topuzları. Bir gün Er6F ile ilgili Youtube'da bir video izledim, sağ karenajı eksik, moku yemiş, çirkin bir Er6f ve aynı iğrenç manetlerle topuzlar. "Aha benim motor bu" dedim. Vloggere mesaj attım, "ben kullanıyorum senin motoru" diye. Çocuk dönüş yaptı "Abi hemen sat o motoru, benim belamı şey etti o motor, Allah belasını versin o motorun" diye. Çocuk alır almaz basarken yatak sarmış, ölüyormuş az kalsın, zar zor durabilmiş. Esenler'de o ustaya vermiş, adam birşeyler yapmış ama iyi olmamış, yeniden yatak sarmış, sonra ustaya motoru verip ondan Cbf 500 almış. Cbf 500'lü videolarını hatırlıyorum.
Ben tabi olayı duyunca şok oldum, başıma bir iş gelme potansiyelini biliyordum ama motorun bu kadar da içinden geçilmiş olacağını düşünmedim. Çünkü kendi ustam da baktı,etti, bindi "Abi bir sıkıntı yok" dedi. Neyse ben Esenler'de ustayı buldum "Selamın aleyküm, aleyküm selam. Motoru hatırladın mı?" dedim, hatırladı, bu arada yıl 2020. Dedim "Abi motoru değiştirme niyetim yok, kullanacağım, sen toparlamışsın, anlat nesi var nesi yok" Adam dürüstçe anlattı değiştirdiklerini ve parçaları nereden bulduğunu. Segmanları mesela Bmw arabaları için üretilen bir segman olduğunu, krankı yenilediğini söyledi.
Ben o günden beri 40000'e yakın km yaptım. Ben motorun dilinden anlıyorum. Redline uzun süre sürmüyorum, zorlamıyorum. Yağ ekliyorum, bakımını aksatmıyorum. Yağ ekliyorum derken yanlış anlaşılmasın 20000 km'den fazla motor yere yağ damlattı. Onun da sebebini yeni keşfedip 800 km önce çözdük.