Susurluk’ta çiğ börek ayran ..
Yol üstünde köfteci yok mu oralarda?
Çiğ börek kıymalısı güzel görünüyordu ama çok yağlıydı .Patatesli gözleme naneli sade iyiydiayran mükemmeldi :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------
Köfteci yusuf un tır parkı var ilerde
Ben yiyemiyorum uykum gelir diye
Su redbull sigara yallah :D
Datça’ya kadar bi tonviçle gitmiştim de Datça girişinde pideye hayır diyemedim :D
Pendik’ten motoru vapura yükleyip Yalova’ya kadar gidip, Yalova’da otobana girmiştim. Gişe ücreti yanlış bilmiyorsam 400tl idi 1 ay önce açıkcası param yoktu. Gişelerden kaçtım ben. Ama sonrasında yol baya rahattı, sadece aşırı uykusu geliyor insanın etrafta izleyecek hiçbir şey yok, niyetiniz yolda gezmek ise tavsiye etmem ama güvenli olsun hızlı olsun diyorsanız otoban iyidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------
Uyku ve yorgunluk için red bul ve sigara tek geçerim bu arada
çinli bir 250 cc motor ile izmirden istanbula 1 ay önce geldim. Ortalama hızım 100 - 120 arasında seyrettim. Yolu tersten düşünürsem.
İstanbuldan çıkınca osmangazi- bursa sonuna kadar full otoyol iyi oluyo. Eski yola göre gayet uygun. Sizi 1.5 saat ileriye atıyor adeta.
Bursadan sonra eski yoldan devam etmenizi öneririm. Kamyonlar virajlar oluyor ama bence ayık tutuyor insanı. Otoyolda çok yan rüzgar ve dümdüz bomboş yol. uyumaya rehavete imkan sağlayabilir derim
Benim dediğim İzmir’e giderken hepsi yol üstü sadece İskender ci İzmir sapağının biraz dışında ama yalan yok ben yemiyorum ben Susurluk yasa da dururum çiğ börek ayran fiksitir zaten oranın meşhur yemeği odur çokta güzel yaparlar ..
Çıkarım yola Manisa girişinde gene yol üstü bp vardır onun yanında köfteci Ramiz vardır orda yerim sonrası zaten bir iki saate izmir
bu arada yemek için efsane bir yer önereyim.
manisa merkeze gelmeden önce sağda menekşe et var.
köftesi falan baya iyi. salatada açık büfe fiyatlarda makul
şiddetle tavsiye ederim
Bizim ortalama hızlarımız 120-160 km/h di, özellikle o rotada viyadük geçişlerinde ve rüzgar güllerinin olduğu yerlerde çok dikkat etmek gerek. Bilmiyorum ama sırtımda çadır vardı, büyük ihtimal çadırda az miktar paraşüt etkisi yapıyordur, 650 kilometre civarınca o 4 kiloluk çadırıda sırtımda taşıdım, motosiklet montu giydiğim için omzuma baskı yapan yerleri hiç acımadı.
Gezmek motor sürmek keyif almak bence öyle bir şey zaten durucaksın yiyeceksin içeceksin kahverengi tabela gördün mü sapıcaksın ..
Sırf hem gezme hem şehir içi ortak kullanım çok aradım aşırı istedim sport toruing 250-500cc arası makine yok hiç bir marka yollamıyor..
tam aksine bolcana adv yolluyor çinlisi Hintli japonu sanırsın komple memleketçe outdoor düşkünüyüz … adv de asfaltta touring motorun gidşini keyfini tadını tuzunu vermiyor ..
Asfalt ülkesiyiz taşıma kargo yolcu taşıma transport her şey bizde asfalt üstünden yapılıyor onca yollar yapıldı otoyollar yapıldı duble yollar yapıldı memlekete bir tane bile sport touring makine gelmedi … hadi japonu geçdim çinlisi Hintlisi bile getirmedi ne ilginç .. touring diye geçen makinelere çoğu esasen naked zaten ..
7. Bursa - Çeşme seyahatim için 6 ağustos cumartesi saat 16 gibi yola çıktım . Güneş ışığı biraz rahatsız etsede, eski uzunyol sürücüsü olmanın çok faydasını gördüm . Altımdaki demirden beygir ,300 cc ye yükseltilmiş RX3 İ evo + 7 hp nin avantajını bana ikram etti. Yaş 68 den 1 ay eksik olduğundan Susurluk - Akhisar ve Saruhanlı da en azı yarım saat olmak üzere yaklaşık toplamda 2 saat mola yaptım. 90 - 110 km bantında öyle çok da yorulmadım. Devlet yolunu tercih ettim . Taa ki Çeşme sapağına kadar. Aydın Çeşme ayrımından , Çeşme girişine kadar 4 TL (yazıyla tekrarlayayım dört lira) otoyol ücreti çok canımı sıktı. Gece 23.30 gibi Çiftlikköy de bacanağımın misafiriydim. 22 gün sonra 29 ağustos pazartesi çıktım dönüş yoluna saat 15 gibi. Ancak Urla nın yanından geçerken şimdiye kadar Urla yı hiç görmediğim kafama DANK etti. Netde daha önceden de çok merak ettiğim Karantina adasına çok yakın bir yerde ,şöyle son bir deniz sefası yaparak bir saate yakın yüzdüm. Çıkıp tekrar Manisa ya devam ettim . Manisa da motordaşım olan İsmail kardeşimle buluşup bi kaç lafı üstüste + bi kaç çayı da mideye koyduktan sonacığıma Bursa dan taraf yola devamke. Çeşme den yola çıkarken sohbet ettiğimiz ağabeye dönüş yolunda rüzgardan çok sıkıntı çekeceğimi söyleyince itiraz etti . BAK dedi- şu an rüzgar denizden karaya doğru esiyor. Bu gün şimdiye kadarkilerin aksine çok rahat bir yolculuk yapacaksın. - Gerçektende eski Çeşme dönüşlerimin aksine rüzgar taa Bursa ya kadar beni hiç rahatsız etmedi . Yine bir kaç mola sonrası saat 22 30 gibi Bursa daydım. Bütün motorperest kardeşlerime böyle güzel yolculuklar dilitorum. Haa tamam fotolar nerede diyorsunuz. Yavu hala daha örgenemedik şu M.T. ye resim yüklemesini . Yarın Bursadan bir kardesime yüklettittittirecagam.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)