Hocam daha yeni geçen 2 a-hafta önce yol yaptığım için size olacaklardan bahsetmek istiyorum.
Önce Isparta - İzmir ve 4 gün sonra Çeşme - Isparta yaptım. Biri 400 km biri 480. Atçılı + full yüklü gidip geldik. Yolda inanılmaz rüzgar yedik. Yani sürekli bir rüzgar vardı hem yanal hem karşıdan. Benim motorumun kapasitesi olmasına rağmen kendimi ve artçımı yormamak adına 100 - 110 civarında seyrettim. 400 km yol 6.5 saatte 480 km yol 7 saatte falan bitti. Biz ihtiyaç hissettiğimizde mola verdik hep 15 dakika ortalama. Tek oturuşta en az bir saat en fazla 150 km yol gidecek şekilde kendimizi planladık. Ona rağmen bu şekilde oldu. He bizim acelemiz var mıydı? Yoktu. Müzik dinleyerek ve sohbet ederek gidip geldik.
Yolda inanılmaz bir sıcak olduğu için Aydın'da 2 saat kadar alışveriş merkezinde durduk. Sonra devam ettik. Bol bol su içtik. Keyfimizin kaçmaması için kimseyle dalaşmadık. Yorulunca durduk, birimiz hadi dediğinde devam ettik. Artçımın altına bebek yastığı aldım ben rahat etmesi için ki söylediğine göre baya işe yaramış.
Eşinizle ilk uzun yol olduğu için keyif faktörü daha önemli. Çünkü bu yolculuk ilerideki birlikte olan uzun yollarınızın, turlarınızın kaderini etkileyebilir
. Acele etmeden, sakince, konforu üst plana çıkarak yolunuzu sağ salim yapın inşallah.
Son olarak yolun sonlarına doğru bir sabırsızlık oluyor. O kısımda çok dikkat edin. Bir an evvel varacağınız yere varma duygusu biraz ağır basabilir. Hızınızı artırırsanız dikkatinizi de en üst seviyeye çekmelisiniz. Unutmayın ki Eşinizi de arkanızda taşıyorsunuz. Kendinizden daha fazla önem verdiğiniz kişi olduğuna inanıyorum. Ve yine belirtmeliyimki, trafikte bu gidip gelme sürecinde kimseyle dalaşmayın, takalaşmayın. Kendinizi yine geçtim eşiniz arkanızda. Ona bir şey olması kendinize bir şey olmasından çok daha fazla can yakacaktır. Allahından bulsun diyip tabiri caize ...tir etmek çok daha güzel bir davranış olacaktır.
İyi, keyifli, kazasız, belasız ve cezasız sürüşler.
Sevgiler.