CBR 125R İridyum buji performansı artırmak yerine düşürüyor
Reklamlar
-
Motosikletimi geçtiğimiz aylarda iridyum buji taktım. Fakat çekişten düştü sorunu anlayamadım. Ustaya götürdüğümde ateşleme bobinin gücünün iridyum bujiye yeterli güç sağlamadığını söyledi. Normal buji taktım problem çözüldü fakat performans düşüşü yerine performans artışı sağlayacak bir şeklilde iridyum buji takmak istiyorum. Çözüm önerileriniz nedir? şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Aldığınız İridyum buji orijinal olmayabilir, İridyum buji motosikletinize uygun olmayabilir, İridyum buji taksanız bile hedeflediğiniz performansa ulaşamayabilirsiniz.
-
Dostum Cbr125 de ne performansı gözünü seveyim
-
Yıllar önce ben de bu sorunu yaşadım. Performans beklentisiyle marshall iridyum buji takmıştım ve ciddi bir performans düşüklüğü yaşamıştım, buji kodu çıkanla aynıydı yani hatalı buji takmadım. orijinal bujiye geri dönmek zorunda kaldım. Motor gideli epey oldu ama o buji de hâlâ duruyor, atsan atılmaz satsan satılmaz derler ya o hesap :-)
-
Isıl çalışma aralığı yanlış tercih edilmişse iridyum bile olsa performans düşer , yani iridyum malzeme ile alakası yok , orjinal bujinin satın aldığınız markanın kataloğunda iridyum muadili varsa alıp takın yoksa orjinalle devam , iridyum bujinin gerçek performansı çok yüksek voltaj üreten bobinle ortaya çıkar , normal buji bu voltaja dayanamayıp kısa sürede iflas ederken iridyum min 50.000 km dayanır , ayrıca muadili iridyum buji bulduysanız ; tırnak aralığıda motorun kullanım klavuzunda atıyorum 0,7 ise 0,9 yahut 1 mm ayarlamalısın , ek bir bilgi iridyum buji standart bobine ekstra yük getirmez tam aksine akımı çok hızlı ilettiği için eski bobini korur çünkü aşırı birikim olmaz..
-
İridyum buji için "iri" motosiklet ilazım.
-
İridyum buji 125cc motorun performansını arttırmaz. Hatta motosiklet özelinde genellersek iridyum buji performans arttırmaz. İridyum bujiyi geçtim 125cc motora ne yaparsan yap performans alamazsın. Performans arayışına girmeye başladıysan eski de olsa 250cc ve üstü motosiklet bakmaya ve nasıl alacağını düşünmeye başlarsan boşuna vakit kaybetmemiş olursun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler