Piaggio kullanan tanıdıklarım ve forumlarda Piaggio sahiplerinin tamamı motorlarından son derece memnun. Ben hiç kullanmadım ama sağlamlığı ve kalitesi konusunda benim aklımda herhangi bir şüphe olmaz.
Ancak şöyle bir konu var, tasarımı sev ya da terk et çizgilerine sahip. Ben de tasarımını hiç beğenmeyenlerdenim. Espresso 'nun yukarıda yazdıklarına ben de katılıyorum. Maxi Scooter' dan ziyade hormonlu Honda Dio' ya benziyor. Ancak bir de hayatın gerçekleri var. Eğer piyasada hiç bir motor yokken bu motoru bulsam bir dakika bile düşünmeden alırdım ve sonrasında eminim ki beğenmediğim tasarımı bile gözüme güzel görünmeye başlayacaktır.
Ben Kymco'yu 2019 da aldım. Aldığım gibi distribütörsüz kaldım. Ama hiç yedek parçasız kalmadım. İhtiyacımda olmadı. 2-3 kişi var bunlar bizi hiç parçasız bırakmadı. Biz derken fb grubu var 2 tane. Biri Denizli'de, biri İzmir'de, biri Antalya'da. Birde İngiltere sitesi var ki vidasına kadar var. Yani sıkıntı yok. Artık dünya küçük her şey her yerden geliyor. Sorun çıkartan bir yerini görmedim. Kronik diyebileceğin bir şey yok.
kymco dan ağzı yananı duymadım valla.bana göre eğer para tutuyor fiyatta tutuyorsan hiç beklemezdim ben şahsen alırdım.sıkıntı olacağını hiç düşünmüyorum bile.beni ürkütmüyor yeni dispiritör o işe girerdim şahsen.150 160 a 250cc grubu scooter almaktansa her türlü mantıklı bana göre.piaggo bana göre daha riskli
Kymco nun geçmişinde sıkıntılar oldumu oldu parça sıkıntısı çekenler oldumu geçmişte zamanında oldu bak yukarda arkadaş ne diyor 2019 model aldım aldığım gibi distirübütörsüz kaldım ..
şimdi yenilerde yoktur o başka …. Şimdi sorunsuz dur ona lafım yok.. ama ben her zaman bir çekimserim.. kaldı ki altını çizelim kymco da gayet kaliteli motorlar üretir..
Piaggio vespa olarak 1984-1985 den beri vespa cosa , vespa px200 lerle 30 senedir de piaggio olarak 1992-1993 model skipperları sfera larla daha hatırlayamadığım bir sürü modelle Türkiye’de …
Şimdiye kadar piaggio da ne parça ne distiribütör sorunları olmadı sadece hep edilen şikayet parça pahalı olmasıydı oda zaten bu enflasyon oranlarında Japon’larında parça fiyatlarını arttırmasıyla nerdeyse kafa kafaya geldi yani çok pahalı değil eskisi gibi ..
Piaggionun 30-40 senedir Türkiye’de olmasını geçtim hala o 30-40 sene önce gelen motorların çoğu tıkır tıkır yollarda geziyor ki Buda piaggionun ne kadar kaliteli üst sınıf malzemelerle motor ürettiğini gösterir ..
Kymco da kalitelidir piaggio da ikiside alınabilinir bence ama piaggio riskli demek bence scooterdan anlamamak demektir .. çünkü bir markaya riskli diyebilmen için geçmişinde sıkıntıları olması lazım piaggio da bu yok …
piaggio riskli değil, yıllardır buralarda olduğuna göre ne riski olacak, demek ki bunca yılda bir parça piyasası oluşmuş bir şekilde bulunuyor. Ama işte onların tipini sevmiyorum. Forza ve xmax tipinde olanları seviyorum. ön cam sabit olacak, rüzgarı güzel kesecek. belki ben scooter tipli ama vespa gibi tipte olmayan tipte seviyorum, anlatamadım şimdi. Yoksa piaggio xmax tipinde ya da tmax tipinde bir şey yapsa alacak param da olursa kesin alırım ölene kadar da kullanırım kolay kolay bozulmaz nasıl olsa.
Ben Espresso'ya yanit yazmistim, tum Piaggio modellerini step-thru scooter saniyor cunku )
Bagaj konusunda haklisin, bir acayipler.
Asil Piaggio Xevo'yu unutmusum, onun sekli tam istedigi gibi ;)
Rengi de guzelmis.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...37709169/detay
X10 sürmeni öneririm sadece resimlerden dışardan değerlendirmeyin x10 yürüyen cadillac rolle royce ..
Harika bir scooter listemde olan bir alet
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------
Tasarım göreceli bir şey bende vespa tarzı tasarımın hastasıyım o yüzden eski yuvarlak farlı 2004-2006 beverly lere çok beğenirim birde 500 lüğü olucak efsane blok tadından yenmez ..
Sen bir sür resimleri boş ver git bir bin sür bir tur at resime bakarak karar vermek de ayrı bir anlamsız ..
Sanki motoru satın al diyoruz bir tur at fikirlerin değişir o resimden dışardan baktığın gözle sürerken sürdüğün hissiyat bambaşkadır ..
Senin motorunda üstünde iri yapılı biri dışardan fotoğrafını çeksin altında mobilet gibi kalır dışardan resim çirkin görüne bilir önemli olan sürüş
Hissiyatı keyfi..
X10 güzelmiş. xevo da fena değil.
ama bunların en yenisi 2016 model. piaggio web sitesinde yeni modeller arasında benim sevdiğim tarzda modeller yok. honda dio gibi ön camı da gidonla birlikte dönen modeller yapmışlar hep. Olur da yine üretirlerse o zaman almayı hayal ettiğim motorlar arasında olabilir tekrar.
Şimdilik kymco modelleri, honda forza, xadv gibi modeller ve yamaha tmax modellerine bakıp bakıp ekrana ekmek banıyorum.
BMW'nin de çok güzel maxi scooterları vardı onları da üretimden kaldırmış sanırım. Fuarda görüp çok beğenmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
Coğrafya kaderdir'e geliyor mevzu yine.
Avrupa'da Honda Forza modelleri 350cc olarak satılıyormuş, avrupa web sitelerindne baktım. Hatta geçen gördüm yunanistanda yaşayan biri 7200 euro verip 350cc, bütün gerekli aksesuarları ile birlikte sıfır Forza alabilmiş ne güzel.
Yamaha'nın avrupa'da satılan modelleri de 300 cc, onlar da çok güzel.
Bizde saçma ÖTV ve MTV mevzularından 250cc sınırı var, mecburen 250cc modelleri geliyor onlar da az üretildiği için tonla sıra var.
Bu ülkede zengin olsam ne fayda, düşün kü çok param var, aklıma esip bayiye gidip aha şu Forza'yı alıcam desem bayide motor yok. Avrupa'da bu motorlar herhangi bir işte çalışan orta halli birinin rahatlıkla alabileceği şeyler.
Motor yok, olsa hiç piaggioya falan bakmazdım.Forzanın çantalısından alırdım.
Buda araba kafasıyla söyliyim Honda yok olsa zaten Mercedes bakmazdım demek gibi bir şey ..
Bence ikinci el bak 2021-2022 bir forza al geç ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------
X10 sürüşü mükemmel üstüne otur bir uzun yola çık çok keyifli bir motor virajları alışı düzde gidişi konforu özellikle artçı konforu falan ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)