Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Boya,sprey ya da yeni grenaj?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kuba Blueberry 50 cc
    Merhabalar arkadaşlar, motosiklet serüvenime turuncu blueberry 50 cc ile başladım. Acemi olduğum için kapalı alanda çalışırken motoru yatırdım, motorun şuan ki görüntüsü pek hoşuma gitmiyor. Motordaki derin çizgileri nasıl giderebilirim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:38 ----------

https://resimyukle.io/g/g6LsgKcyK8

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Boya dedigimiz sey artık cok ucuz degil.. Grenaj setinin bile cok birsey tutacagını dusunmuyorum. Cok kafaya takıyorsanız degiştirin.. Ha ben olsam.. şimdi alır satacagım zaman taktırırdım.

https://www.trendyol.com/kuba/kuba-b...ir-p-205923354

Buna göre ustadan alacagınız işcilik + boya masrafıyla karsılastırısınız maliyetleri..
    OkanGul bunu beğendi.

ahmetmert58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc 700 S
    üç seçeneğiniz var;

1- grenajı değiştirmek
    2- ustaya boyatmak
    3- kendin boyaman

kendin boyuyacaksan en temizi sırasıyla zımpara-macun-zımpara-astar-zımpara-boya-vernik şeklinde olacaktır. eliniz bu işlere yatkınsa, vaktiniz ve yeriniz de var ise maaliyetleri hesaba katarak düşünmek lazım.
    OkanGul bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Blueberry 50 cc
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim en iyisi grenajları hazır tutup satılacağı zaman değiştirmek. Kullanıcı kılavuzuna baktım fakat lastik havaları ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Genellikle iki kişi kullanıyoruz, 3.5-10 lastik ebatlarına kaç psi hava basmalıyım ? Sorulardan dolayı sizleri bunalttıysam kusura bakmayın .

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı OkanGul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim en iyisi grenajları hazır tutup satılacağı zaman değiştirmek. Kullanıcı kılavuzuna baktım fakat lastik havaları ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Genellikle iki kişi kullanıyoruz, 3.5-10 lastik ebatlarına kaç psi hava basmalıyım ? Sorulardan dolayı sizleri bunalttıysam kusura bakmayın .
    Satacağın zamana kadar gözüne batmadan kullanabiliyorsan, bence çizikleri ile sat. Grenajlara vereceğin bedelden daha az bir miktar pazarlıkla düşersin. Beğenmez ise almasın. Çiziksiz motor olmaz.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Blueberry 50 cc
    Bende sizin gibi düşünüyorum. 100 km ancak sürebildim ama şimdiden yetmediğini hissediyorum, Motosiklet ehliyeti alıp PCX125'e geçiş yapmanın hayallerini kurar oldum

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Benim başımada grenaj çiziği gelmişti ve kendim tamir etmiştim, grenaja derin çizik açmayıp sadece boyayı kaldırdıysa macunsuz işi halledebilirsiniz bu işi yaparken mutlaka plastik astarı alın sebebi ise kullanılan plastik pek kaliteli değil ve bir kısıma attığınız boya tutup diğer kısımdaki boya çatlama yapabiliyor bunun için plastik astar kullanmalısınız, spreyle boya atacağınız zaman spreyin atış alanı çoktur yazılara ve diğer aksamlara boya sıçratıp kötü görünüm elde ederseniz bunun için yazıları söküp o grenaj haricindeki heryeri maskelemeniz gerekmektedir ki düzgün sonuç elde edersiniz, eğer ustaya yaptırırsanız tahminim 500tl den aşşağı yapmayacağıdır ve kendi istediğiniz sonunucu alamayabilirsiniz bana kalırsa fiyat sıralaması yaparsam Grenaj-Usta-Kendi işçiliğiniz

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    ilk motorun yatırman normal zaten uygun bir model seçmişin oda doğru.sıkma canını boyatabilirsin bence üzerine sticer set vs bulabilirsen o şekilde sakla.

Motosikleti
    Kuba Blueberry 50 cc
    Bilgiler için teşekkürler. İlk motor daha yatar kalkar diye düşünüyorum. İleride nasıl müdahale edeceğimi öğrendim teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------

İnternetten sticker setlere bakmaya başladım. Konuya gelen yorumları okudukça içim rahatladı en azından nasıl müdahale edeceğimi öğrendim teşekkürler.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Sticker kullanacaksanız öncesinde bölgenin fotoğrafını çekin. Satarken dürüst olmakta fayda var.

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    kendi boya yapacaklara: sprey boyaların alayı tırt. sanayide tüpe bile bastırsan yaptırsan tırt.
    50 lt kompresör 1.3 mm nozul tabanca aldım doğru karışımı yapınca yağ gibi boya atılıyor.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı ulkerhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi boya yapacaklara: sprey boyaların alayı tırt. sanayide tüpe bile bastırsan yaptırsan tırt.
    50 lt kompresör 1.3 mm nozul tabanca aldım doğru karışımı yapınca yağ gibi boya atılıyor.
    Sprey boyayı doğru uygularsanız tırt değil. Biraz dikkat ve el becerisi, biraz bilgi istiyor ama sonuçları güzel olabiliyor. Doğru marka + Doğru uygulama şke sorun yaşamazsınız. Bir yerde hata yapmış olmalısınız. Bende de 50lt' lik bir kompresör ve her tür havalı zıkkım olsa da gürültüsünden çok sık açmayıp özellikle küçük boya işlerini spreylerle yapmayı tercih ediyorum.
    Motoseverrr bunu beğendi.
    ...

Motosikleti
    Yamaha mt25
    Eğer aynı tonda oje bulabilirseniz rötuş boyası yapar gibi kapatabilirsiniz parçanın yanına gelince belli olur değiştirene kadar bütün görüntüsü sağlam durur

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sprey boyayı doğru uygularsanız tırt değil. Biraz dikkat ve el becerisi, biraz bilgi istiyor ama sonuçları güzel olabiliyor. Doğru marka + Doğru uygulama şke sorun yaşamazsınız. Bir yerde hata yapmış olmalısınız. Bende de 50lt' lik bir kompresör ve her tür havalı zıkkım olsa da gürültüsünden çok sık açmayıp özellikle küçük boya işlerini spreylerle yapmayı tercih ediyorum.
    Hocam bu konuda size katılıyorum, ben bir çok kaporta tamiri yaptım ve hep sprey boya kullandım genellik yaptığım boyaların kalitesi hep daha kaliteli olmuştur. Pürüzsüz yüzey, astar, astar sonrası zımpara, yine astar, zımpara, boya... diye gidiyor, bu yaptıklarım sonucunda portakallanma olmayan ve ayna gibi boya elde etmiş oldum.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)