Merhaba, totalde 30bin+ km 400nk kullanıcısı olarak düşüncelerimi söyleyeyim. Bu süreç içerisinde 16500km 2017 modelini kullandım, şuanda da hala kullandığım 14.xxx kmde 2019 modeli var. Bu süreç içerisinde 2017 modelinde radyatör ve oksijen sensörü hataları ile karşılaştım, garantiden değişmişti. Sonrasında ise kullanmaya devam etmiştim. İhtiyacımdan dolayı sattığım 400nkdan sonra 2019 modelini aldım bir süre sonra.
2019 modelinde ön diskten balanstan dolayı titresim yapıyordu, O değişti. Onun haricinde 2017de yaşadığım radyatör, oksijen senserörü gibi sorunlar ile karşılaşmadım çok şükür. Oksijen sensörü ışığı yakmasının nedenini tecrübelerim ile şöyle açıklayabilirim.
1. Soğuk motora boşta veya giderken gaz açmak.
2. Gaz vererek motoru çalıştırmak.
3. Eldiven takılı iken hani bazen tam marş yapamazsın ya yarım kalır marş, onun peşine peş peşe marş basmak.
4. Ortalama motoru çalıştırıp montu kaskı eldiveni giyip yola çıkacak zaman kadar motoru ısıtmak. Bu şekilde parçada arıza yok ise sorun teşkil ettiğini görmedim.
Arkadaşımda da radyatörün fanının bazen çalışmadığı bir sorun oluşmuştu. fan müşürü veya Termostattan kaynaklandığını düşünüştük fakat fan kablosunun soketinin su alıp temassızlığından kaynaklandığını bulduk. Bu arada makine 92 ve 100 derece arasında çalışıyor ve sıcak havalarda fan sürekli devreye giriyor. Sürekli şehir içinde dur kalklarda 101 102 derecelere çıkıyor fan hemen soğutuyor. Bu süreç içinde hararet ile ilgili sorun yaşamadım. Soğutma sıvısı olarakda motul motocool kullanıyorum.
Vitesinin kemikli bir yapısı var. Tak tuk diye geçiyor. Sanıyorsun bişiler olacak ama bu zamana kadar ne bir sorun yaşadım nede bir vites dişlisi kırdım. Yedek parça bulunabilirlik az. Zaten güzel ülkemizde birçok kullanıcının muzdarip olduğu sorunlardan başlıcası.
Sürekli debriyaj tokatlayıp teker yapmayacağın, litrelik makinelerin peşinde yetişicem diye makineyi soluksuz bırakmayacaksan, bakımlarını düzenli yapıp özen gösterilecekse alınabilir.
İlk kullanıcısı makineyi nasıl kullandı ne yaptı bakımlarını geciktirdi mi bilinmez, işinin ehli bir ustaya a dan z ye göstermenizde fayda olacaktır.
https://i.hizliresim.com/6g04cc7.jpg
Buda benim 2019 400nk. Bunun peşine cbr650r düşünüyordum ama artık düşünmek ile kalacak
Var olan ile yola devam
Bu motorun haricinde dominar, mt25 önerebilirler. Onlarda bilindik mmotorlardandır.
Aksiyon kamerasında Sjcam 4000 kullanmıştım, idare eder bir kullanım sunar. Görüntüde goprolar gibi aşırı netlik ve keskinlik beklemeyin.