Merhaba abilerim,
25 yaşındayım uzun zamandır heves ettiğim motosiklet serüvenime de başlamak üzereyim, tahmini 1.5 ay sonrasında ehliyetimi alıyor olacağım Allah'ın izniyle. Her gün artan fiyatlar sebebiyle bir an önce motorumu alıp, ehliyetimi alana kadar en azından kapının önünde dursun istiyorum.
Önceki iş yerimde yaklaşık 1 yıl trafikte aktif olarak 50cc motosiklet deneyimim mevcut. Hız tutkunu birisi değilim, kullanacağım max sürat 80-100 km arasında. Hadi ayda yılda bir şeytan dürterse 120-130. Naked motosikletleri çok seviyorum.
Birkaç haftadır araştırıyorum, inanın kafam çorba oldu. Düşük KM Çin, Hindistan üretimi motosikletlere bakıyorum, kimisi arızadan geçilmiyor, kimisinin parçası olmuyor, kimisi yolda giderken arka disk kilitliyor vesaire. İyi tecrübeleri olan da çok, lanet olsun diyen de.
Özetle asıl konuya gelirsek, ekipmanlar ve güvenlik önlemleri harici başlangıç motosiklet için ayırdığım maksimum bütçe 60.000 TL. Ekipmanlar ve disk kilidi + zincir için de 15.000 TL ayırmayı planlıyorum.
Çevreden bir motosiklet buldum, Yamaha MT-125 2016 Model, 38.000 KM'de dışarıdan çok temiz bakımlı bir motosiklet. Sahibi de her şeyine kadar güzelce anlattı, 3 ay da garanti verdi bir sorun yaşarsan ben karşılayacağım diye.
Kullanım amacım işe gidip gelmek, günlük git-gel 30 KM civarı yol yapacağım.
Sizce elimdeki imkanı değerlendirmeli miyim yoksa hayır kardeşim şu senin işini daha çok görür, şu seni daha az üzer tarzında bir öneriniz var mı?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, bu mesajı okuyup cevaplayan tüm abilerime şimdiden çok teşekkür ederim