Öncelikle verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.
Rödaj bakımı sırasında servise bu sesi bildirdiğimde diskin yamuk olabileceğini söylediler, kontrollerden sonra ise yamuk olmadığını 1000-2000km yol yapınca geçeceğini söylediler. Bende onların yalancısıyım çok iyi anlamıyorum, göz kararı diske baktığımda bir yamukluk gözükmüyor ama bu işler göz kararı olacak işler değil tabi ki, gözle belli olmayacak bir yamukluk bile yapabilir sanırım bu sesi.
Bir miktar ön fren sıkıldığında manette hafif bir titreme hissediliyorsa demişsiniz, manette en ufak bir titreşim söz konusu değil, frenlemeyi de iyi yapıyor, kullanıcı olarak bir sorun görmedim o konuda fakat şöyle bir dip not vereyim, hafifçe 1-2mm ön freni sıktığımda (boşluğunu aldığımda) ve o şekilde sürmeye devam ettiğimde ses kesiliyor, hızlansam da yavaşta gitsem ses gelmiyor.
Bilmediğim bir sürü terim var komparatör veya balansta kontrol ettirmek gibi. Bunlar benim yapacağım işler değil anladığım kadarıyla. Servis yolu kesin gözüktü, bu hafta götüreceğim.
2. paragrafınız benim şikayetimle ilgili değil, fren yaptığımda ses gidiyor, sizin dediğiniz tam tersi ama bilgilendirme yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim, bilmekte fayda var.
Bu dediklerinizin hepsini kontrol ettireceğim, böyle sürmek inanın acı veriyor bir süre sonra, çok sinir eden bir ses.
Bu arada son kullanıcı hatası olma olası değildir demişsiniz, motoru servise götürdüğümde garanti kapsamı içerisine mi girecek bu kontroller? Yani ücret ödemem gerekecek mi ödememem mi daha doğru? Ben ödememe taraftarıyım, ayın 3ünde aldım motoru ve daha yanlızca 1500km'de. Bende sizin gibi kendi hatamdan kaynaklı bir durum olmadığını düşünüyorum, aldığımdan beri var ses, bir süre sonra balatalar alışınca geçer diye düşünmüştüm ama olmadı.