Kontak kapatmak ile akaryakıt fiyatları düşmez.
Ben gezmeye gidiyorum gelince kontak kapatacağım, kapatanlar umarım sesini duyururr
böyle durumlara çoğu kişinin uyacağını sanmıyorum, böyle şeyler için örgütlü halk geleneğimiz yok, o gelenek 41 sene önce öldürüldü.. bu kapatma işlemleri 12tl geçtiğinde yapılırdı yapılsa.
Hiçbir şey yapmıyorum. Çünkü herşey gayet güzel.
Akaryakıt fiyatlarına itiraz etmek kadar saçma birşey görmedim benzinin çıkarma maliyeti lojistiği depolanması benzinliğin karı belli asıl paramızı değersizleştirenlere milletvekillerimize bakanlara ve cbye. Akaryakıt fiyatları sadece devletin eline geçerse ucuzlar hatta isteseler bedava yaparlar. Bu sayede zenginlerin ve şirketlerin benzin masrafını da halk üstlenir
Arkadaşlar biz de biliyoruz 1 gün yakıt almayıp motor kullanmamakla bir cacık olmayacağını.
İçimizde bile hala "o gün yollar boş olur, ben rahat rahat kullanacağım" diyen de var , sanki Ötv ve Kdv ne bilmeyip ilk defa duyuyormuş gibi "akaryakıt fiyatlarına itiraz etmek kadar saçma birşey yok" diyen sürücüler de var.
Ben ve benim gibi birçok kişi Ak Parti'yi desteklemiyor, oy vermiyor. Ne yapalım? milletvekillerini evlerine girerken yakalayıp ırzlarına mı geçelim? Korumaları olmadan denk getirip dövmeye mi çalışalım? Yasal ve demokratik bir eylem var demişiz. Burada bir kampanyayı duyurmuşuz. İnanın, inanmayın sıkıntı değil. Alternatif çözüm önerisi istemişim, o da yok. E o zaman destek olmuyorsanız köstek olmayın be birader.
Açık konuşayım, benzinin litresi 100 TL de olsa müstahak bize. Daha biz kendi içimizde beraber hareket edemiyoruz. Anca R25 300.000 TL olduğunda "az daha koy ybr al" diye espiri kasalım.
Ben de kontak kapatıyorum bugün ve yarın. Bu başlığa yazılan bazı mesajları görünce gerçekten üzüldüm. Millet olarak bu koşullardan daha iyisini hak ediyoruz demek istiyorum ama .......
Kontak kaç haftadır kapalı işe gitmek için bisiklet aldım hem belki kiloda veririrm.
Amsterdam veya Kopenhag gibi dümdüz bir coğrafyada yaşasaydık yapacağım ilk şey bisiklet almak olurdu. Sizin adınıza sevindim. Cidden ırzımıza geçtiler bunun hesabını çok kötü verecekler maymun gözünü açtı artık! Ve bu arada kontak kapatabilen herkese saygılar sevgiler ben kapatamadım zekeriyaköy - bomonti arası gidiş geliş araçsız mümkün değil. Fakat cidden eğer metro kullanabiliyor olsam sadece metroya binerek gideceğim yere gidebilseydim kesinlikle bu ortamda ne araba ne de motor ikisini de kullanmazdım. Net.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------
Sana bazı sorularım var;
1)Dünyada brent petrol fiyatları hangi para birimi üzerinden işlem görüyor?
2)Ülkemizdeki dolar kuru şu anda kaç TL?
3)Dolar kuru rte'nin faiz arttırmama politikasının uygulandığı son 3-4 yıldır yüzde kaç yüz değer kazanmış??
4)Faiz arttırımı Türkiye'de 2018 yılından öncesine kadar yapıldığı gibi yapılsaydı dolar kuru 17 değil de 5 tl olsaydı şu anda benzin litre fiyatı ne olurdu?
5)Bu dört maddeden bir çıkarım yapabildiysen ne ala.
Bugün kontak kapatAmayacağım. Zira ben zaten yıllardır kontak kapatıp eylemimi yapıyorum.
Her gün sabah evden-işe 4 km arabayla gelinir. Araba park edilip motosiklet çıkarılır bende.
Bu sayede her gün 3-4 litre civarında daha az yakıt harcanır.
Protestoya katılan arkadaşları saygıyla karşılamakla birlikte,
hem geç kalındığını, hemde bu eylemin kişisel egoyu tatminden öteye gitmeyeceğini düşünmekteyim.
Kontak kapatmak tümden otomobili, motosikleti vs ile beraber olur.
Ses getirecek şekilde kitlelere ve ilgililere ulaşmakla olur.
Bizim bir gün kontak kapatıp trafiğe çıkmamamızla kimse ilgilenmez.
Haftada bir gün, şehrin herhangi bir kesiminde topluca 30 saniye kontak kapatın bakın o zaman neler oluyor.
Kalın sağlıcakla...
Bu ülke hak ediyor bazı şeyleri de işte kurunun yanında yaşta yanıyor bizler gibi. Desteklediğim eylemdir 10 km yürüyeceğim bugün mecburen 😂
Farketmeden uymuşum bugün buna Artık toplu taşımaya geçiyorum tam da eşimle bunu konuştuk, günlük en az 10 tl cebime kalacak
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
Malum işlerimden dolayı h.içi zaten kontak açmıyorum. Servisle işe gidip Genel müdürlükten şubeye 25 dk yürüyorum. Anadolu yakasında oturuyor avrupa yakasında çalışıyorum. Benzinin yanında birde köprü parası var. İşim olmadıkça motoru kullanmıyorum hafta içi. H.sonu da damacanaya para vermemek için bizim buralarda hem motorla gezmiş oluyorum hemde 20 lt su almaya beykozun ormanlık alanlarından içme su almaya gidiyorum.
Arkadaş millet nasıl kontak kapattı.Okullar da tatil oldu bu sabah işe zor geldik trafik yoğunluğundan.
Bizde zaten kontak kapalı.Arabayı az kullanmaktan akü gitti yenisine 1200tl bayıldık .Yakında motorun aküsüde gümler bide o girer bi tarafımıza.
Kontak kapanmamış, her yer dolu. Yürürken gördüm.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
yoldan bildireyim motoru ustadan alacağım için çıktım yoksa katılabilirdim buna. alakası var mıdır bilemem ama pek motorluya denk gelmedim bugün. hatta yarın ben de çıkmayayım yerimizi belli edelim. çıkmak zorunda olanlar bir şekil bilgi versin.
Toplumu kin ve düşmanl..
O başka birşey miydi ?
antalyada hazır kontak kapatmışken 'milletimiz duyarlı ya' dedim basmaya çıkıyim nasılsa yollar boştur.normal günden çok daha kalabalıktı yolun yarısından geri döndüm inşallah 50 lira olur bakalım duyarlılık seviyesinde bir değişiklik olucakmı
Reyiz köprüye en az iki adam daha koymalı. Gerçekten çok sıra oluyor.
Yalnız suri ile afgan ile olmaz o iş. Afrikanın kara bağrından yetişmiş iki adam.
Petrolün varil fiyatı yaklaşık %6 oranında düştü.
Bizdeyse, yükselen benzin/mazot fiyatının düşmesiyle ilgili bir nida yok henüz!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)