Motor almak isterken başıma neler geldi (Yazı)
Reklamlar
-
16 Haziran 2022, 12:56
Başıma gelen olayı anlatayım.
Biliyorsunuz benzin-mazot 30 lira oldu. Haliyle ultra zengin değilseniz kimsenin parası artık akaryakıt masrafına yetişmez oldu.
Ben de İstanbul'da televizyon programıydı, semineriydi, imza etkinliğiydi, konuşmasıydı, töreniydi, haber koşturmacasıydı derken hem yakıttan hem de zamandan tasarruf orta halli bir motor almaya karar verdim.
Murat Ağırel'in köşe yazısının tamamı aşağıdaki linkte..
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-552404h.htm
Reklamlar
-
16 Haziran 2022, 13:05
Doğruları yazmış. Ülkede gerçekten de denge kalmadı...
-
16 Haziran 2022, 19:46
Adam haklı. Piyasanın iyice dengesi kaydı. Ama başka bir başlıkta da yazdıydım, enflasyon düşerse araba/motosiklet yatırım aracı olmaktan çıkar ve sadece ihtiyacı olanlar alacağından piyasada düzelme başlar.
Şuanda hiper enflasyon yüzünden herkes bir mal alma peşinde. Eve gücü yeten ev alıyor, eve parası yetmeyen arabaya, arabaya parası yetmeyen motora yöneliyor. Herkes artık biliyor ki bir mal alırsa fiyatı seneye 1,5 - 2 katına çıkacak. Birde fırsatçılar var, birçok sektörden sonra şimdi de motosiklet sektörüne el atmışlar.
Bu işin bitmesi için hiper enflasyondan kurtulmak ve ülke ekonomisini düzeltmek şart. Düzgün bir ekonomide fırsatçılar yine tek tük olur ama fiyatı astronomik artmayan ve iyi kar getirmeyen bir malı hiçbir fırsatçı alıp stoklamaya uğraşmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)