Motosikletle Giderken Gaz Yemedi Pat Sesi Geldi
Reklamlar
-
13 Haziran 2022, 14:32
Honda Activa S (2017) Motosikletim ile yolda giderken bir anda motor gaz yemedi hemen sağa çekeyim derken 1-2 saniye sonra arkasından Pat diye bir ses geldi, egsozdan mı motor bloğundan mı geldi anlayamadım. Motora zarar vermemek adına çalıştırmadan çekici ile tamirciye götürecektim kapalı diye eve getirdim yakın zamanda götüreceğim sizce problem ne olabilir? Yağ akıtma vs bir şey yok bloğa bir baktım buji felan mı patladı diye orası da sağlam sizce problem ne olabilir?
Reklamlar
-
13 Haziran 2022, 19:41
dediğin patlama egzozdan geliyor.
ateşlemede anlık sıkıntı olmuş gibi. ateşleme olmazsa aynı anlattığın gibi gaz yemez,hatta gaz açtıkça kompresyon basıncı artar motor frenini artırır.
sonra yakamayıp egzoza gönderdiği çiğ benzini küçük bir ateşlemeyle patlatır.
tekrar çalıştırabilirsin,sıkıntı olacağın sanmıyorumş.
-
14 Haziran 2022, 08:32
kasırga genç adlı üyeden alıntı
dediğin patlama egzozdan geliyor.
ateşlemede anlık sıkıntı olmuş gibi. ateşleme olmazsa aynı anlattığın gibi gaz yemez,hatta gaz açtıkça kompresyon basıncı artar motor frenini artırır.
sonra yakamayıp egzoza gönderdiği çiğ benzini küçük bir ateşlemeyle patlatır.
tekrar çalıştırabilirsin,sıkıntı olacağın sanmıyorumş.
Bilgi için teşekkürler, tamirciye götürdüm subapların değişmesi gerektiğini söyledi, bu şekilde kullanılabilir ama zarar verirsin tehlikeli dedi önümüzdeki ay yaptıracağım 1600 TL fiyat verdi.
-
14 Haziran 2022, 10:33
Dxsec adlı üyeden alıntı
Bilgi için teşekkürler, tamirciye götürdüm subapların değişmesi gerektiğini söyledi, bu şekilde kullanılabilir ama zarar verirsin tehlikeli dedi önümüzdeki ay yaptıracağım 1600 TL fiyat verdi.
Bana biraz alakasız geldi. Üst kapağı sökmeden supapların değişeceğine nasıl karar vermiş? Bahsi geçen motor da Activa S. Çin malı değil bir şey değil.
-
14 Haziran 2022, 12:35
degerk adlı üyeden alıntı
Bana biraz alakasız geldi. Üst kapağı sökmeden supapların değişeceğine nasıl karar vermiş? Bahsi geçen motor da Activa S. Çin malı değil bir şey değil.
Bilmiyorum, sanırım başka bir ustaya daha baktıracağım, ülkede hiç bir ustaya güven olmuyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)