fatih.met adlı üyeden alıntı
Batuhan Avcı, bak ufaklık(bazen başkalarına garip şekilde hitab etmek hoşuma gidiyor, kızma ve alınma, sende bana abuk subuk şekilde hitab edebilirsin, hitabımdan rahatsız olduysan söyle, bir daha yapmam).
şimdi herkes kendi penceresinden baktığı için bütün olay sende bitiyor, başkalarının nefret söylemlerine fazla aldanma, emin ol hırslarına yenik düştükleri için bazı konularda onlarda en az senin kadar ergen yaştalar... yani sen henüz küçük olduğun için kişisel gelişimin henüz yarım ve hayatta bir çok konuda tecrüben azdır ve kimi konularda yoktur bile... Kişisel gelişim hızı da kabiliyetine bağlıdır, bazı insanlar eşek gelir eşek gider mesela...
Bilmeni istediğim bir şey var;
başına dert açabilecek hatalı bir şey yaptığın için hatta daha kötüsü var ki başkalarına zarar verebileceğin için insanlar seni uyarıyor ve hepimizin amacı hayatımızda kötü şeylerin önüne geçebilmek, normal insanlar bir birlerinin kötülüğünü istemezler, ben eminim ki burada sana yorum yazan bir çok kişi senin kötülüğünü istemiyordur. Henüz küçük olduğun için uyarıyorlar...
Tabi birde şu var ki bazıları senin kötülüğünü istiyor, sana yol göstermek yerine nefret kusuyor, öyle kişiler yaşça büyük insan olabiliyor bu arada, yani yaşı büyük ama maalesef ki kişisel gelişim ve karakter konusunda gelişememiş oluyor...
.......................... Bu ön açıklamalar dan sonra senin kanunen işlediğin suç hakkında ki kişisel yorumumu yapayım;
Ehliyet nedir? basit şekilde söyleyeyim; insanların bir işi yapabilecek kadar ehil olduğunu kanıtlayan belgedir... yani senin hem kendi güvenliğin için hem de başkalarının güvenliği için trafikte araç sürebilecek kadar ehil olman gerekir yani bilgili ve kabiliyetli olman gerekir... bunu da eğitmen olarak görev yapan usta sürücüler seni test ederek onay verirler...
yani senin ehliyet alman şart değil, eğer güvenli sürüş eğitimini kendi kendine öğreniyorsan ve bol bol eğitim videolarına bakıyorsan benim senden yana şahsen şikayetim olmaz... kaldı ki trafikte ehliyet vermemeleri gereken insanlara ehliyet veriyorlar ve sonra trafik kazaları yüzünden çok canlar yanıyor... özellikle kadınlara ehliyet vermek zorlaştırılmalı, yani ben cinsiyetçilik yapmıyorum ama gerçekten kadınların ehliyet almaları zorlaştırılmalı zira trafikte araç kullanmaması gereken panik ataklı tipler araç kullanıyorlar...
......................... Ehliyetin açıklamasını yaptıktan sonra milletin abuk subuk hareketlerine deyineceğim şimdi...
kimisi kamu araçlarına çarpıp başın yansın istiyor, kimisi toplu taşımada millet ile akraba ol, ne halin varsa gör diyor... kimisi çok ağır şeyler söylüyor... yani çok kötü şeyler bunlar... ben kızgınlık ile söylediklerini düşünmek istiyorum çünkü dediğim gibi şu anda sen bilgisiz olduğun için kaza yapıp birilerine zarar verme riskin var ve bundan ötürü kızgınlıkla söylüyor olabilirler...
fakat kaçırdıkları bir şey var, tekrar söylüyorum, ehliyet sınavlarında ehliyet almaması gereken kişilere de ehliyet veriyorlar... günümüzde bizim ülkede şu an ehliyet vermek adettendir şeklinde ve biraz da ticarete dökülmüş şekilde olduğu için benim ehliyet kurumlarına saygım yok...
Batuhan kardeşim, bak ufaklık, imkanın var ise ve gerçekten çok dikkatli sürüyorsan yani birilerine çarpıp başına bir şey gelecek mekanlarda sürmüyorsan ve geceleri de sürmüyor isen ve polislerden de uzak durabiliyorsan ehliyet işini erteleyebilirsin...
ben şahsen bu hükümet var olduğu sürece tüm gücümle vergilerden kaçmaya çalışıyorum ve şu anda ehliyet almak da vergi ödemek anlamına geliyor... yani sen zaten bir süredir biniyormuşsun motora, direksiyon hakimiyetin az çok vardır, trafik bilgisi ve araç yol tutuş hakkında videolar izle... kendini geliştir...
not: forumda garip garip konular açan bir kişi varmış, salih diyorlarmış ona, yoksa o sen misin... valla milletin tepkilerinden aklımda kalmışta bir an aklıma geldi, ben tanımam etmem onu her kimse.