İstanbulda ehliyetsiz motor sürmek
Reklamlar
-
07 Haziran 2022, 01:49
Motosiklet ehliyetini henüz almamıştım.
Kursa gidiyordum..
İlk motorum keeway superliht'la bir tur atayım dediğim gün
kadıköy altıyolda motor stop etti.
Ne yaptıysam çalışmadı.
Kalabalık..
Panikledim..
Hemde ışıklarda trafik ekibi varken.
ALLAH'tan mucize
tam o sırada
Menderes ustanın yanında çalışan bir çırak kardeş vardı..
geldi.
Çalıştırdı motoru.
Yani kaşınma 😁
Olmasını istemediğin şeyler
oluyor.
Reklamlar
-
07 Haziran 2022, 08:20
Batuhan Merhaba
Maalesef kanunlarımız ehliyetsiz araç kullanımında çok acımasızdır bilmeni isterim. Örneğin sen yasal hız sınırında motorunu sürüyorsun 40-45km hızla, yaya geçidi dahi olmayan bir yerde, telefonuyla konuşurken yürüyen bir yaya, kaldırımdan yolu kontrol etmeden çıksa ve çarpsan, maalesef sen suçlu oluyorsun.
18 yaşında reşit olduğunda ceza ehliyetim oluyor diye düşünme, 15-18 yaş arasında da yaptıklarının sonuçlarını idrak edebileceğin yaşta olduğun için yine ceza alıyorsun, 15-18 yaş aralığında olman ceza indirimini sağlıyor. Tertemiz sicilinde sabıka kaydın olur. İşe girerken, okula girerken, yurt başvurularında vs. her yerde karşına çıkar. Kendinin ve ailenin yaşayacağı stres, maddi ve manevi kayıplar çok yıpratıcı olur emin ol.
Başıma gelmez deme, biliyorum o yaşlarda kurşun geçirmez gibi hisseder delikanlılar biz de öyleydik, ancak hayat acımasız.
-
07 Haziran 2022, 10:47
Silivride %100 yakalanır ve ceza yersin.
Arkadaşların dediği gibi en mantıklı çözüm elektrikli bisiklet gibi duruyor.
-
07 Haziran 2022, 13:51
Ercument adlı üyeden alıntı
Yaş 15
sizce ne yapmalıyım
geyet düzgün sormuş.
Ne yapması gerektiğini sormamış. Zaten ne yapması gerektiğini biliyor. Ehliyet almak için 2023 Ağustosunu bekleyemem diyor.
O sür bir şey olmaz dememizi bekliyor. Onay istiyor. Cesaretlendirmemizi bekliyor.
-
07 Haziran 2022, 14:43
18 yaşından küçük birisi yasal olarak çocuktur. Yetişkin insanların yazıştığı bir forumda bile ailesinin gözetimi olmadna bulunmaması gerekir.
-
18 Haziran 2022, 10:41
Dayın polis ise belki bir ihtimal. Ama amcayı kabul etmiyorlarmış. Kesin bilgi.
-
18 Haziran 2022, 12:28
DickName adlı üyeden alıntı
ehliyetsiz sürmeyi biliyor ama yakalanınca ağlıyor bebe
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
18 Haziran 2022, 12:32
DickName adlı üyeden alıntı
Muhtemelen yeni jenerasyon polislere işlemiyor bu amca-dayı muhabbeti. 2,5 sene önce benim ehliyeti alırlarken kafa 1 milyon, gevrek gevrek "Amirim yok mu bu işin bir çözümü? bir kolay yolu? ehe ehe ehe" demiştim, ters tepmişti.
-
18 Haziran 2022, 13:25
tommygun adlı üyeden alıntı
Muhtemelen yeni jenerasyon polislere işlemiyor bu amca-dayı muhabbeti. 2,5 sene önce benim ehliyeti alırlarken kafa 1 milyon, gevrek gevrek "Amirim yok mu bu işin bir çözümü? bir kolay yolu? ehe ehe ehe" demiştim, ters tepmişti.
Arabayla 0,47 promil ile yırtınca bende yavşamıştım. Sektiretmişlerdi.
-
18 Haziran 2022, 13:39
Her şeyin bir şeyi vardır.
Ehliyetsiz sürmeyi kafaya taktıysan tedbir olarak bankadan kredi çek
-
19 Haziran 2022, 08:44
Batuhan
Yapmak istediğin kanunsuz işin sonuçları ağır olur. Burada böyle sorular sorduğun için kimseyi dikkate alacağını sanmam ama yine de uyarayım seni :
Ehliyetsiz bir kaza yaparsan yüksek miktarlarda maddi ve manevi tazminat paraları ödemek durumunda kalırsınız. Sigorta olsa dahi araçta , sigorta şirketi rücu eder ve ödeyeceği paraları senden (ailenden ) çatır çatır alır ve sabıka kaydın olur ( ölümlü ve yaralanmalı bir kaza yaparsan)
Sana tavsiyem ; sanırım 16 yaşında ehliyet alabiliyorsun... O zamana kadar bisiklet sürmen...
İyi günler
-
Güncelleme : 5 aya yakın oldu sürüyorum hiç de bir şey olmadı nasipse 6 aya ehliyeti aliyorum
-
Batuhan Avcı adlı üyeden alıntı
Güncelleme : 5 aya yakın oldu sürüyorum hiç de bir şey olmadı nasipse 6 aya ehliyeti aliyorum
Aferin.........Bravo..........
-
İstanbulda motor sürmek köyde sürmeye benzemiyor. Bi tane mersonun aynasına dokun hayatının sonuna kadar borç öde seçim senin
-
dün iş çıkışı eve giderken cadde de normal seyir halindeydim, ana yola doğru gidiyordum, genelde yola çoluk çocuk atlar fakat dün yola atlayan 35-40 yaş arası bir adamdı, bildiğin buldozer gibi koşarak karşıdan karşıya geçti, yola hiç bakmadı...
ben hayatımda böyle bir şeye tanık olmadım, çok tuhafıma gitti. intihar etmeye çalışıyor diyeceğim ama orası cadde, yani sakat kalıp kekeç şekilde yaşama riski çok... bunu d100 gibi yollarda yapması lazımdı.
yani bırakın ehliyeti ben eskiden sigorta bile yaptırmazdım ama şimdi korkudan sigortasız motosiklet sürmüyorum... ders çıkarın biraz, sigorta ehliyet falan çok önemli... kusura bakmayın ama karşıdakinin canı cehenneme, ben sigorta ve ehliyeti kendim için yapıyorum... böyle sert konuşmamın sebebi artık aşırı ve eğitimi mümkün olmayan nüfus ve ortalıkta çılgınlar gibi mal gibi hareket eden insanlar.
-
Bir yakınım arabasıyla gece seyahat ederken kaza yaptı hayatını kaybetti. Yolu 620 km. idi. Ve 600 km.si geride kalmıştı.Uykusuz ve yorgun bir şekilde sürmesine rağmen 600 km.yi kazasız geride bırakmıştı. Ve sanırım artık yolculuğun sona ermekte olduğunu düşünüyordu.
Başına kötü bir şey gelecek diyen yok. Kötü sonuçları olabilir deniyor. Hayat senin hayatın. Maddi yada manevi olumsuz bir durum yaşarsan üzülürmüsün bilemem. Fakat, yakınların üzülür.
-
Vallahi çok sevindim Batuhancım, bu gerçekten inanılmaz bir şey. Ben olsaydım senin yerinde en az 10 defa yakalanmıştım. Bir de üzerine babamdan sopa yemiştim. Ama sen bunu başarabilmişsin. Kendinle ne kadar gurur duysan az. Helal olsun sana.
İleride iş hayatına atıldığında da nasıl daha kolay para kazanabilirsin ya da yükselebilirsin bunun hesaplarını şimdiden yapmaya başla bence. Eğer birisi sana kurallardan, kanunlardan, ahlaktan bahsederse "ya he he" de geç. Onlar ezik tiplerdir, senin başarılarını kıskanıyor onlar.
-
Bravo Batuhan. Daha önceden sana yapma-etme diyenler hep yanılmış. Meğer sen haklıymışsın, biz bilememişiz. Bunu bize öğrettin, teşekkürler.
Açık ihbar ve suç itirafıdır. Aramızda emniyetten kimse yok mu?
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
Aslında Murphy kanunları es geçilmiş. Batuhan kardeşimiz yakalanmadığını bize söylemeseydi, ömür boyu yakalanmadan belki ehliyetsiz araç sürebilirdi. Bize söylemesi kötü oldu, muhtemelen Murphy kanunları gereği üç vakte kadar Trafik ile başı derde girecektir.
-
Valla kendisine zarar gelmeyecek şekilde umarım bir belediye otobüsüne arkadan çarpar da hem motorun hem otobüsün hemde yaptıgı sucun bedelini güzelce ödetirler umarım :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)