Kendi yolunda giden yılanı neden ezdin Tekirdaglı kardeş ?
İzin verseydin tarlaya girerdi zaten kendiliginden ..
Kendi yolunda giden yılanı neden ezdin Tekirdaglı kardeş ?
İzin verseydin tarlaya girerdi zaten kendiliginden ..
bize ders verecekmiş sen hayvan bile değilsin senin gibi mahlukları mağaraya kapatacan orada yaşatacaksın belki 2 günde bir su ekmek vereceksin senin gibi MAHLUKLARA
@snappy x Kardeş sana hakaret edenlerden çıktıları al, götür avukata ver. Sonra bunlara hakaretden tazminat davası aç.
Havalar ısındı millet celallenmiş gene.Durun iki dakika sakin olun.Adam yolda gidip kastenmi yılanı ezdi sanıyorsunuz.Bende bir keresinde motorla giderken asvaltta yılan karşıdan karşıya geçiyordu ramak kaldı ezmekten son anda kurtardım.
Sen farklı bir coğrafyada mı yaşıyorsun ki? Anadolulu ne demek? Bu zamana kadar hayvan hakları için gerektiğinde her yerde kavga ettim yolda bulduğum hayvanları tedavi ettirdim sahiplendirdim vs ama bir tane 50 cm'lık yılan için "Anadolulu" gibi çirkin bir benzetme yapamazsın. Anadolulu olduğumuz için gurur duyuyoruz keza. Sen bu arkadaşa cahil demek istiyorsan yekten cahil kelimesini kullan keza o diğer kelime ile yapmak istediğin benzetme hem yerine oturmadı hem de hoş olmadı!
Gerekli ekran görüntüleri alındı ve site yönetimi ile bilgi alışverişi yapıldı,artık istediginizi yazabilirsiniz arkadaşlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------
bir oldu iki oldu ses etmedim ama insanlar haddini aşıyor,karşılarında gerçekten cahil birileri var sanıyorlar galiba,ekran görüntüleri ile cimere şikayet ettim hepsini.
İlginç gerçekten... Bu yılanlar insan gördüklerinde genellikle kaçarlar. Durduk yere seni ısırmazdı. Tarla da tohumları yiyen fare gibi birçok zararlı hayvanı da öldürür. Doğa için hepsinin bir dengede yaşaması gerekiyor. En doğrusu tehdit içermeyen canlıları öldürmemek. Yine de tarlada insan hayatından önemli değil tabi ki. Yaşat ki yaşayasın diyelim...
Yılanlara karşı çocukluğumuzda duyduğumuz yalan yanlış anlatılanlara dayalı olarak korku duyuyoruz. Sonucunda da gördüğümüz yerde öldürüyoruz. "Koynunda yılan beslemek" deyiminin bir arka planı var kültürümüzde. Ülkemizde tanınmış bir şair olan X bir kişinin bahçesinde temizlik yaparken gördüğü yılanı öldürdüğüne tanık olmuştum. Aldığımız eğitim, kültürümüz vs. ne olursa olsun çocuklukta duyduklarımızın etkisi altında hareket edebiliyoruz. Evimin bahçesinde bir yılan görmüştüm. Ege'de korkulan ve agresif olarak bilinen engerek'ti. Beni görür görmez büyük bir hızla kaçtı. Aklımda kalan gözlerinin güzelliğiydi. Kaçmasaydı zarar vermeyi düşünmezdim. Çevredeki kemirgenlere karşı ilaç kullanmayı gerektirmeyen doğal bir önlem yılanlar.
Aslında engerek zehrinden dolayı korkulur birde kara yılan var onun dayağından korkulur. Şahsen ben karayılana karşı engereği seçerim .Bizim burada geçen çıkan yangında ormandan kaçınca hayvan bizim 1 senedir yakalamak için uğraştığımız civcivleri yiyen kemeyi ki babam en sonunda gördüğü yerde kurşunlayacaktı ,yılan geldi 5 dk da bizi keme sorunundan kurtardı :D
Düşünsene ortadoğuda yılansın karşıdan karşıya geçerken tekirdağlı medeniyet çiçeği bilerek üzerinden geçip arka lastiği kilitlemeye çalışıyor. Zor gerçekten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------
Bende bunu ss aldım bakalım neler olacak. Sonuna kadar yılanın tarafındayım.
Yollar artık onların evi oldu, hareket de ifade aracı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)