Motosiklet Önden Çeker Olursa?
Reklamlar
-
Belki size sacma gelecek ama bazen bu soru aklima geliyor.
Oldu da bi şekilde aktarmayı yaptılar ve motosiklet araba gibi önden çeker oldu diyelim.
Mantik yurutelim bunun ne gibi artısı ve eksisi olur.
Ilk aklima gelen 2 eksi yönü, virajlarda gazı kessek motor freni motoru yatırırdı diye düşünüyorum.
2. tektekerciler sevmezdi bu işi
Arti olarak düzde motor freni daha etkili olurdu diye düşünüyorum.
Sizce durum ne olurdu?
Attım kuyuya bi taş bakalım
Reklamlar
-
Çok eski bir chopper var önden çekişli, "1935 killinger und freud".
https://motovideo.net/1935-killinger...li-motosiklet/
Şuradan videosunu izleyebilirsin
https://m.youtube.com/watch?v=2MW0rMHlBOE
-
-
Neredeyse 1 asır önce yapmış adamlar. Çok da estetik olmuş
-
Ticari olarak sadece Rokon var diye biliyorum. O da ATV gibi tamemen zorlu şartlar için tasarlanmış bir motosiklet.
Birisi arazi motosikletleri için kit olarak satıyordu. Hatta KTM 1190 Adv'ye takan bile var. Örnek bir kullanımını burdan görebilirsiniz. Ön tekeri ihtiyacı olduğunda devreye sokuyor:
-
Önden çeker elektrik motorlu yapanlar var yurtdışında arka tekese normal benzinli motordan tahrik alıyor. Aslında lityum aküyle hibrit araç yapılabilir belirli bir hıza kadar önden çalışır sonrası benzinliye geçer.
-
KırmızıGrom adlı üyeden alıntı
Ticari olarak sadece Rokon var diye biliyorum. O da ATV gibi tamemen zorlu şartlar için tasarlanmış bir motosiklet.
Birisi arazi motosikletleri için kit olarak satıyordu. Hatta KTM 1190 Adv'ye takan bile var. Örnek bir kullanımını burdan görebilirsiniz. Ön tekeri ihtiyacı olduğunda devreye sokuyor:
https://www.youtube.com/watch?v=dTpnpHoyPkA
Bu videoda öne nasık gücü aktarmış anlayamadım. zincir görünmüyor. hidrolik bir sistem mi acaba?
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:58 ----------
burada güç aktarımı nasıl oluyor gösteriyor
-
Su hintli amca da denemis. Hem elektrik hem benzinli, benzinle arka tekerden, elektrikle on tekerden gidiyor.
-
Kimse sormamış ben sorayım.
Peki önden çekişli motosikletlerin klasik arkadan çekişli motorlara göre olumlu yada olumsuz yanları nedir? Niye hiçbir firma bunu benimsemedi ?
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Kimse sormamış ben sorayım.
Peki önden çekişli motosikletlerin klasik arkadan çekişli motorlara göre olumlu yada olumsuz yanları nedir? Niye hiçbir firma bunu benimsemedi ?
Motosiklet gibi 2 tekerin olduğu aletlerde (elektrikli skuterler hariç) ani gaz açışlarında patinaja düşme gibi durumlar öne çıkıcaktır sebebi ise ağırlık dağılımın önden arkaya doğrulması, patinaja düşen lastik ise yönlenmeye gelemeyeceği için istem dışı durumlar meydana gelicektir, başka neden ise ani vites düşürmelerde kitleyip düşmeye sebebiyet verebilir, başka bir neden daha gücü aktarmanın daha zor olacağıdır (zincirli aktarma olursa eğer), başka bir neden daha eğer zincirli aktarma olursa koptuğu zaman sürücüyede ağır zararlar verebilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)