Dostlar merhaba,
"Bu garip başlık da ne? Yine mi kişisel gelişim zırvalıkları ulan..." demeden önce beni bir dinleyin hele
2 Gündür aktif olarak arabayla dolaşıyorum. Önemli bir şey fark ettim.
Biz motorcuların bir kesimi siyah giymeyi, sade tek renk kıyafet ile dolaşmayı çok seviyor. Ama böyle olunca trafikte hiç fark edilmiyoruz dostlar.
Bir tane Xmaxliye neredeyse çarpacaktım fark edilmediği için. Son anda aynamın ucunda ufacık karaltı olarak gördüm de şerit değiştirmeyip kazadan kurtuldum. Sis farı, uzunlar vs yok aga bi yere kadar. Gri mont, gri motor, gri kask, siyah bot, her şey çok karizma ama dostlar böyle giyinince fark edilmiyoruz.
Oysaki sarı veya turuncu bir reflektörlü yelek olsa en az 100mt mesafeden "o ne la" diyecek araba sürücüleri. Hiç değilse bir tık daha görünür olacağız.
Siyah kask karizma ama şöyle renkli kırmızı-sarı-turuncu desenli bir kask görünürlük açısından çok daha iyi. Reflektörlü yelek resmen hayat kurtarıcı. Trafikte reflektörlü yelek giymiş bir motorcuyu her şartta kolayca fark edebiliyorum hem aynamdan hemde uzak mesafelerden.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Ama bu hatırlatmayı yapmadan geçmek istemedim.
Reflektörlü yelek olsun, başka renkli kıyafetler olsun mutlaka kullanın dostlar.
Görünür olmak çok önemli.
Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim