yazmadım ama 3-4 haftadır motorsuzum. yine o malum vardı ya geçen yıl götürmüştüm motoru birçok kez para alıp motorda sıkıntı yok diyip üstüne 100 kez yolda kaldığım en son götürdüğümde motorun beyninde sıkıntı var diyen adam. ve onu duyunca yeter artık deyip yamaha götürdüğümde beyinlik durum olmadığı karbüratörde sıkıntı olduğu ortaya çıkmıştı..
gel gelelim bu geçen ay tekrar motoru götürmek zorunda kaldım çünkü arka fren çalışmıyordu götüreyim dedim yakın diye. dedi ön de bitik. ön balatayı da değişicem. eyvallah dedim tamam ama o sırada ablama telefondan şu mesajı yazdım "bak yine motoru bırakıyorum bak motor yine patlayacak"
dedim gülerek. demez olaydım.
1) motor o hafta mahvoldu yolda kaldım deli gibi bağırmaya başladı ve hiç çalışmamaya başladı. 3 hafta sinirden otoparkta yatırdım. gerçekten soğudum motordan. bu hafta da ybr verdim ve ybr sadece motoru açıp bakmaya 2500 tl dedi
2) daha bitmedi. yamaha aramadan önce bir önceki kağıtlara bakayım dedim ve ne göreyim. yamaha bayisinde ön balatayı değişeli 1 yıl olmamış. internetten baktım balata binlerce kilometre gidiyor. benim değiştirdikten sonra yaptığım km en fazla 6-7 bin kmdir.
kısaca çok ciddiyim çok pis ağzını burnunu kırasım var ama yok alakası öyle böyle diyerek beni bok gibi duruma sokacağı için dövemiyorum.
yamaha ile konuştum 1.5 ay kafadan beklersiniz dedi. 1 aydır zaten yatıyor. 1.5 ay da oradan beklicez.
para da 4-5 tutar diyordum ama sadece motor bakmasına 2500 dediklerine göre daha bile fazla tutabilir. ne diyeyim ki 1 yıl boyunca götürmediğim adama anlık boşluğuma geldi götürdüm. yine olanlar olanlar. içinden parça mı çalıyor ne yapıyorsa artık.
daha ilk motoru aldığımda bundan sıfır lastik almıştım allah bilir o da 2. eldir. neyse olabildiğnice küfürsüz yazdım. ban atan atar. bu yazının hakkında küfür olması gerekirdi ben de yazmam gerekeni yazdım.
ya dövecem ya da içimi böyle ısındırcam. hadi eyvallah
edit: ybrye laf ettik ama bendeki ybrnin ve benim şansıma aslında o küfür veya aptallığıma veya bahtsızlığıma bilemiyorum artık.