Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Fren taşlama hakkında

REKLAM ALANI

Merhabalar iyi günler herkese
    Bayadan beri forumu takip ediyorum fakat konu açmak , yorum yapmak bugüne kısmet oldu.
    Duke 250 motorumun ön fren diskini torna tezgahına özel aparat yaparak düzgün bir bağlantı oluşturdum ve taşladım.Salgısına baktığımda yok denecek kadar salgı var.Bu salgı titreme sürtme yaptırmıyor fakat frenin dip noktasında bi bırakıp bir tutma hareketi yapıyor (manette hissediliyor)Şimdi bunu yok etmenin yolu var mıdır? Yenisini almanın dışında , bilgisi olan üstatlara sormak isterim.(Tüm bakımları kendim yapıyorum mühendisim alet edavat sorun değil tezgaha da sahibim.)
    Şimdiden teşekkür ederim .İyi forumlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz kullanmakta fayda var diskle balataların birbirine alışması için.Bu dönemde dikkatli kullanın eskisi kadar iyi tutmayabilir frenleriniz.

Yazmayı unutmuşum kusura bakmayın yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ama bi gelişme yok.Alışır derseniz bu sezon öyle binicez artık

O kadar sürmez 150 200 kmde alışır ortalama.Bilemedim hava falanmı var acaba.

3 defa hidrolik değiştirdim hocam sanmam

Motosikleti
    Dominar D400
    Tut-bırak hissi varsa ya disk yamuktur ya da jant göbeği sorunludur. Diski düzelttiyseniz(ki tam düzelmemiş anladığım) jant göbeğini kontrol edin.
    espresso bunu beğendi.

Doğru söylüyorsunuz hocam
    Aslında tam sormak istediğim ; disklerde mükemmel de işçilik olsa bu tut bırak sorunu baş gösterir mi yoksa biz mi yapamadık?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

İşçiliği bu şekilde yaptım hocam ama ölçüyorum düz ya salgıda bakıyorum kalem gibi çözemedim o tut bırak işini

Bence dışarda değilde diski tekere bağladıktan sonra üzerindeyken Kompratörle kontrol edebiliyorsanız en net ölçümü o verir.
    Videoyuda atarsınız buraya ne kadar salgı varmış bakarız.

Ölçtüm ama video çekmek aklıma gelmedi hocam %0,5 gibi bir değerdi
    O değerin de sorun olmayacağını düşünmüştüm

Yarım milimetre ise fazla bence

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Hidrolik sistemde hava - baktım demişsin.
    Diskte yamukluk.
    Balata yüzeyinde bozulma.

Başka ne yapabilir bu hissi?

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Motosiklet diski tornalanmaz. Bu net. Yenisini alın.

Balataları da diskle beraber değiştirdiniz mi? Değiştirmediyseniz balataları da değiştirin.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

Diski taşlamadan önce değiştirmiştim.Anladığım kadarıyla düzelmez diyorsunuz.Fren balatalarım bitene kadar kullanayım sonra takım olarak değiştiririm demiştim.
    Bir de marka Ktm olunca disk fiyatı haketmediğinden yüksek bi Mebla çıkıyor , önerebileceğiniz böyle yan sanayi ya da orjinal olmayan bir marka var mıdır ?

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı tpexx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diski taşlamadan önce değiştirmiştim.Anladığım kadarıyla düzelmez diyorsunuz.Fren balatalarım bitene kadar kullanayım sonra takım olarak değiştiririm demiştim.
    Bir de marka Ktm olunca disk fiyatı haketmediğinden yüksek bi Mebla çıkıyor , önerebileceğiniz böyle yan sanayi ya da orjinal olmayan bir marka var mıdır ?
    Yanlış hatırlamıyorsam Arman dişli ve Teknik Pergel Fren diski imalat ettiğini bu forumda okumuştum eğer işinize yararsa bu iki yeri arayıp fiyat almanızı tavsiye ederim.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Zaten motorsiklet diskleri kağıt kadar ince birde tornada dahada inceltiyorsunuz iyi cesaret ..

Motoseverr hocam çok teşekkürler bulup arayacağım.
    Logaritma hocam bu inceltme işleri yapılmamalı tabi ki kendimin mühendis babamın tornacı olmasına güvenip kolları sıvadım açıkçası malzeme mukavemetine bakmadım ama fren balatasının diskten götürdüğü kadar ince paso vererek hassas davranarak işledim şöyle ki ölçü 4,62
    Değişmesi gereken değer 4,5 hala değişim sınırında değil
    Yine söylüyorum sarf malzemeleri kurtarmak doğru değil alıp yenisini takmak en güzeli ama denemiş oldum
    Değerli yorumlar için teşekkürler başka fikri olan varsa açığım
    Motoseverrr, espresso ve maktama bunu beğendiler.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Jant salgısını ölçümn. Tüm jantı etkileyen eksenel bir salgı varsa jantınız göbekten eğridir. Bu durumda malesef diğer araçların aksine düzeltme yapılamaz, değişim gerekir. Bu tip eğrilikler frenlemede manette ciddi şekilde hissedilir titreşime neden olur ve jant değişimi haricinde sağlıklı bir çözümü malesef yoktur.

Jant salgısına da bakayım hocam çok teşekkürler

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Madem biraz traş yapmışsın , bence 0 layana kadar traşla..En kötü diski değiştirirsin..
    Büyük ihtimal sıcakken sudan falan geçmişsin disk biraz yamulmuş..
    Tut bırak sadece disk eğriliğinden olur.. Merkezde falan sorun olsa ya çok tutar ya hiç tutmaz..

Kelleci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R1
    Disk için kullandığım malzeme nedir??? Gri dökme demirden yapılır diye biliyorum ben
    Dökme demirler en az % 2.5 karbon içeren demir esaslı alaşımlardır. Dökme demirlerin yavaş soğutulması sonucu grafitlerin lamel şeklini alır ve gri dökme demir (lamet grefitli dökme demir) oluşur.

Gri dökme demirler %1.7-4.5 arasında karbon ve %1-3 arasında silisyum içerir.

Fren disklerine balatalardan baskı kuvveti geldiği için en önemli mekanik özelliklerden biri sertliktir.

Lamel grafitli dökme demirlerin sertlik değerleri ortalama 210 HV civarında olup malzeme bileşimi ile bu sertlikler değişebilir.
    Kullandığın malzeme nin Rockwell değerini bir ölçmende fayda var değer düşük ise bahsettiğin yapışma hissinin sebebi olabilir.Bu kadar uzun ve çetrefilli mühendislik ve teknik konularla uğraşmaktan da yenisini al derim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)