Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Fren taşlama hakkında

REKLAM ALANI

Ben bu işe girişirken ne olacak hiç olmazsa kendim disk yaparım diyordum ama dediğiniz gibi malzeme metaryelleri çok farklı Ayrıca süreçler de çok farklı en iyisi bu şekil çok az bir süre idare edip yeni sipariş etmek
    Bu konuda bir endişem daha var yukarıda bi arkadaş bi firma söylemişti bununla iletişime geçtim bir de fiyat aldım ama orjinal olmaz ise kısa sürede yamulma , ömrünün daha kısa olması gibi şeyler söz konusu olur mu? onu düşünüyorum
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    otomobil diski gibi kalın malzeme değil, o salınımı düzeltmeye kalksan ortada disk kalmaz. bu sebeple yenisini alın takın. birde göbek bilyasına bakın.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...

Motosikleti
    Pulsar NS200
    Motosiklet fren diskleri dökümle üretilmez, bu yüzden gri dökme demir vb türevleri kullanılmaz, pik malzeme daha çok araçlarda kullanılır tasarım gereği dökmek zorundasınız.

0.5 salgıyla işlediyseniz, frene bastığınızda balata diski tutacaktır, ama dönmeye devam edecek tabi, dönerkende 0.5 mm elinize boşluk hissi verecektir.- salgıda dolayı-. 0.5 salgıyı alabilmek için min 0.5 mm daha işlemelisiniz, bu da diskinizin 4 mm civarlarına geleceği anlamına gelir.

Öyle fren diski düşündüğünüz gibi yüksek teknolojinin olduğu bir şey değil. 5mm sacdan alıp yaparsınız yani. Zaten sac hadde olduğundan sertliği yüksektir. Aşağıya bir arka dişli üretim videosu koyayım baştan sona. buna benzer bir üretim yapıyorsunuz. Bu ilkel olanı, gelişmiş olanı da temizi işte.

https://www.youtube.com/watch?v=V2EDb8n8IgU&t=449s

Torna da işlerken iç çaptan yakalayın, komperatörle önce salgı alın direk işlemeye başlamayın, önce 0.2 alın bir daha salgı ölçün, salgının düştüğünü gördüğünüzde işlemeye devam edin, kolay gelsin. İşlenmiş parçayı yeniden işlemenin bela olduğunu unutmayın, eski referansı bulmadan işlemeye kalkarsanız hata yaparsınız.

Bir daha deneyeceğim hocam taşlamayı
    Aslında disk yapmak o kadar kolay değilmiş çünkü işlevinin dışında o iç güdümle fren tepkisi zor yakalanır

Motosikleti
    MT-09 SP
    Yeni disk için 200-400cc aralığındaki Bajaj modellerine bakabilirsin çok fazla ortak parça kullanıyorlar. Malzeme aynı, fiyat yarısı

Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı Ozan arıcı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni disk için 200-400cc aralığındaki Bajaj modellerine bakabilirsin çok fazla ortak parça kullanıyorlar. Malzeme aynı, fiyat yarısı
    Bunu tavsiye etmem, absli bajaj Pulsar-Dominar orjinal ön diskleri de zaten kronik olarak yamuluyor. Sıfır alıp taksa yine yamulur, tecrübe ile sabittir. İlla bajaj motorlar için olanlarından alacak ise bile yan sanayi/yerli üretim olanlarından alsın.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    fb'ta herkes bajaj'ın disklerinden muzdarip. Orada Hidayet Morgil diye birisi var. Disk imalatı yapıyor alanlar memnun olduklarını söylüyor. Bir bak istersen.

Hocam ben hiçbirşey anlamadım herkes motordan şasiden falan çeker ben diskten çekiyorum
    Bajaj dominar 400 uyumlu benim diske fakat dışarıdan aldığım fiyatlarla ,bajaj bayisinden aldığım fiyat aynı.Argesi yapılan mühendislerin çalıştığı kurumsal firmayla bizim sanayi aynı ücrete iş yapıyor daha kaliteli olduğunu iddia ediyor
    Çok kararsızım
    Adam Bursa’dan gönderirim bremboya iş yapıyorum diyor 😀

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)