Alacak olanlar paylaşırsa sevinirim. Benim 3 mevsimin astarını çıkarsam da hava ceplerini açsam da çok bir etki etmiyor artık.
Yazlık bir mont şart oldu. Hevik i alıp geçeceğim de bilemiyorum. Çok inceleme yorum falan göremedim.
Alacak olanlar paylaşırsa sevinirim. Benim 3 mevsimin astarını çıkarsam da hava ceplerini açsam da çok bir etki etmiyor artık.
Yazlık bir mont şart oldu. Hevik i alıp geçeceğim de bilemiyorum. Çok inceleme yorum falan göremedim.
Eclipse gerçekten güzel görünüyor, ben de uzun süre kesmiştim.
Ama 5-6 yıldır da Revit mont kullanan biri olarak, misal bir Alpinestars parasına Revit almam artık. Hiç de sevmediğim şeydir "o paraya bu bu paraya çu varken" konuşmaları ama.
Ben geçen hafta aldım bu pazar günü deneme şansım oldu montu, bundan önce venom d1 deri mont kullanıyordum file monta geçince dünya varmış dedim hem montun içinde hareket etmek rahat hemde korumalar felan yerli yerinde rahatsız etmiyor insanı sadece sırt koruması yok oraya da diğer montun koruması takınca gayet iyi oldu almayı düşünenlere bence bu fiyata bu ayarda başka alternatif yok gibi bence..
https://www.motoventooutlet.com/item/t-sp-1-waterproof-jacket/25998#
https://www.motoventooutlet.com/item/t-faster-air-jacket/23644#
ceketlerin linkleri burda düşüncelerinizi merak ediyorum.
Evet hevık aldım daha yeni kullandıkça artısını eksisini yazarım şuan gayet iyi ama, deri mont dan geçince daha erken almadığıma pişman oldum desem yeridir iç astarı felan da var geçen hafta astarı çıkarmadan kullandım hafif terletti bu hafta sonu onu da çıkarıp kullanıcam bence bu fiyatta alınabilir bir mont..
Malzemelere daha bakarken zam geliyor. :(
Bu hafta motorun bakımlarını yaptırıcam. kredi kartında limit kalırsa mont alıcam kalmazsa sıcakta terlemeye devam.
Enflasyonun tarifini ve en büyük sebebini yazdın hocam farkında mısın? Maalesef memlekette şu anda bu düşünce hakim. Bugün alayım da yarın bu fiyattan bulamayabilirim. Allah bin belasını versin ekonomiyi bu hale getirenlerin. Resmen 3-4 yılda göz göre göre eridik bittik züğürtleştik. Motor için veya araba için bir şey alırken acaba elzem mi almasam mı ya da bunu mu alsam şunu mu diye 5 kere düşünürken buluyorum kendimi.
Dün akşamüzeri Kadıköy'den dönüş için yola çıkınca yolumun üzerindeki Hasanpaşa'daki motosiklet mağazalarının olduğu mahalleye girdim.
Revit Eclipse mont hangi mağazada var diye tek tek dolaşmayayım deyip telefondan baktım motospartan sitesinde de çıkıyormuş, hemen mağazaya girdim. akşamüzeri, kapanmak üzereydi.
MOnta baktım güzel, görevli üzerime uyacak modeli verdi, giyip denedim. gayet rahat geldi. rengi de açık renk, akşam sürüşlerinde rahat görünür.
3400 lira fiyatı vardı. sırtına takılan ekstra sırt koruması da 750 liraydı. sırt korumasını da taktırdım, etiketlerini söküp giyilecek hale gelsin, üzerimdeki montu torbaya koyalım ben bunu giyip gideyim dedim. toplam 4150 lira kredi kartına (world kard) 6 taksitle ödedim çıktım. Eski montu xmax'ın sele altı bagajına koydum, bagajda yer kalmayınca laptop çantamı sırtıma taktım, yola çıktım büyükçekmece'ye kadar sürdüm. Ne rahatlıkmış yazlık mont, püfür püfür. Sırtımda çanta olduğu ve ayrıca sırt koruması olduğu için kesin sırtım terlemiştir biraz diye düşündüm ama eve varınca baktım sırtımda çanta olmasına rağmen sırtım da terlememiş. Eski montla ter içinde kalıyordum.
Eve gelince eski revit montumu askıya asıp dolaba kaldırdım. Bu eski montu nasıl temizlerim, çamaşır makinasına atsam kesin su keçirmez katmanları zarar görür, böyle de üzerinde beyaz yerleri griye dönmüş, ne yapsam ki? kuru temizlemeciler bozmadan temizleyebilir mi?
Abi bence eski montunun korumalarını çıkar ve çamaşır makinesinde yıka. su geçirmezlik konusunda da Kural(Z)'nin çok süper bir videosu var, o videoyu izlemeni tavsiye ederim.
https://youtu.be/QcvV__LDExI
teşekkür ediyorum mont tavsiyesi hakikaten on numaraydı yani gayet içime sindi diyebilirim, eldiven güzel fakat onu yanlış bedenini almışım sanırım parmak kısmında açıp kapattıkça hafif sıkıyor ama hava alma konusunda çok iyi içeri rüzgar girmiyor ama elleride terletmiyor hiç bir zaman..
Umraniye Tantavi'de sadece motosiklet malzemeleri temizleyen bir kuru temizlemeci var, Rider's Cleaner ismi. Suryapi Exen'in zemin katinda. 2-3 kez temizlettirdim ben. Bu yil hem yazlik hem kislik temizletmem lazim ama useniyorum gitmeye, bir de fiyatlar ucuz degildir, 200 civaridir su an tahminen.
Gözümü karartıp held filan mı alsam diye düşünüyorum birkaç gündür onda da sırtlık yokmuş ayrıca satılıyor impatech veya 4riders uyar mı acaba
İmpactech almalısın sırtılığın boyunu enini ölç uygun sırtlık bulursun
Bide yazlık ben öneriyim Forte GT Hattuşa bi bakmanı tavsiye ederim ben aldım şuan kargoda gelmesini bekliyorum
Uyar, ben kullaniyorum Held Tropic, hatta Motomax'tan almistim, sirtligi da oradan aldim, impactec level2. Istiyorsaniz fotograf/olcu gondereyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
Tercih meselesi, ben de yikamakla, kurutmakla, ugrasamam
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)