E5'te tam yardırıp gidilecek yerde Merter yan yola girmek bezdirir.
500 metre sonra İncirli Ömür'ü tavsiye ederim.
Yan yolda E5 ten çık tekrar gir sadece 70-80 metre gidersiniz.
E5'te tam yardırıp gidilecek yerde Merter yan yola girmek bezdirir.
500 metre sonra İncirli Ömür'ü tavsiye ederim.
Yan yolda E5 ten çık tekrar gir sadece 70-80 metre gidersiniz.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Sosisli dedinde aklima yillar once iznik gölünun yaninda seyyar tost yapan amca geldi.
Tosta ne kaşar ne sucuk hicbirini koymazdi,el yapimi salça sürerdi,lezzet konusunda duble karişik bile halt etmis yaninda,fena lezzetliydi.tezgahida tertemizdi.her gittigimde duble yemeden dönmezdim.
Yillar sonra takrar gittigimde tezgahi göremedim,oradaki markete sordugumda amcanin hasta oldugunu tezgahi kapattigini ögrendim.
İlk uzun yolumu cbr 250 ile yaptım İstanbul Ordu 930km. Heyecan ve hevesle çıktığım için hiç yorulduğumu hatırlamıyorum. Sonra içimden dedim ki lan ne kadar abartıyorlar şu uzun yol muhabbetini. Daha sonra aynı yolu Xj6 ile gidince yine dedim ki lan ben kendime cbrla ne kadar eziyet ettirmişim
Uzunyolda adamı esas yoran oturuş pozisyonudur..
tur gezi adventure tipi uzun yol gezi makinelerinin optimum bel açısı uzun yola en uygun rahat olanıdır.. uzun yolda ne kadar dik bir oturuş pozisyonu ile oturursan o kadar rahat konforlu yol gidersin az yorulursun.. o yüzden ilk mesajımda altındaki motor cbr değil rs200 olsa daha rahat giderdin dedim çünkü ondaki oturuş pozisyonu bildiğin dik commuter oturuş pozisyonu ../
Hem bütçe hem tecrübe değerlendirildiğinde ben olsam motoru otobüs firması ile götürürdüm. Gözümün kestiği yakın bir mola yerinde motorumu indirir yoluma devam ederdim
Uzun yolda rüzgarın uğultusu ve egzoz gürültüsü de çok fena yoruyor, kafa allak bullak oluyor, daha erken yoruluyoruz. Yolculuk esnasında kulak tıkacı kullanmak çok faydalı. İlla Alpine Motosafe kullanmak şart değil, daha uygun bütçeli tıkaçlar da epey iş görüyor.
Uzun yolda süratli gitmek bile belli bir süre sonra ciddi yoruyor en vibrasyon olmayan motorda bile belli bir süre sonra vibrasyonu hissetmeye başlıyorsun yolun sarsıntılarını hissetmeye başlıyorsun rahat gidiyim şöyle keyifli keyifli deyip gazı kesiyorsun
aynen 100km de şehir içi 4litre yakarsa az yaktı diyorum :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
kondüsyon meselesi biraz da.. genelde zayıf ve biraz dayanıklı insanlar pek motor seçmiyor, ben scrabeo200 ile nasıl rusyaya gittim 34 yaşındaydım. şimdi olsa daha zorlanırım.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)