Sanki yankı yapar gibi belirttiğim aralıkta şanzumandan uğultu geliyor. Problem bir anda başladı
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
Nedir problem sizce
Sanki yankı yapar gibi belirttiğim aralıkta şanzumandan uğultu geliyor. Problem bir anda başladı
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
Nedir problem sizce
Bende de var konunun takipçisiyim ben devre bakmadım da 3. Vites düşük devirde istisnasız uğultu var hep
Şanzımandan olduğundan emin olun önce. Geçen bir arkadaş da şanzımanımda problem var ustaya gidicem şu kadar para (baya para) masraf çıkarttı diye söyledi. Motosiklet bir devirde bildiğimiz şanzımanın oradan cik cik ötüyordu. Çıktım motosiklete bir baktım, şanzımanda bir sorun olmadığı çok belli.
Motosikleti de biliyorum 7 8 bin titreşimin en fazla olduğu devirler, tam da bu devirlerde ötüyor. Kesin titreşimden bir parça kırıldı, o devirde de titreyip ses yapıyor dedim. Motoru incelemeye başladık 10 saniye sonra bir baktım koruma demirinin saplamaları yuvada kırılmış, demiri tutan asıl vida iptal. Tam 7000 8000 devirde bloğu koruyan demir zangır zangır titreyip ötme yapıyor. 5000'de bir şey yok, 9000'de bir şey yok. Bunu usta da biliyor ama mevzu gelen acemiyi 2 3 bin öpmek, tornacıda 100 liraya vidayı hallettirip kalanı cebe atmak.
İyice inceleyin sizde de benzer bir problem olmasın.
Vitesde değilken boştayken o devir aralığına gelince hiçbir ses yok sadece 4. Viteste o devir aralığında uğultu baslıyor. 7000 deviri geçince ses gelmiyor. Diğer hiçbir viteste o devir aralığında o ses yok. Anlamadım gitti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------
Ustaya sordum 4. Vites dişlisinin kenarından ufak bir parça yemiş veya aşınmış olabilir dedi. Bu da uğultuya sebep olur dedi. Dengesizlik yarattığından bahsetti.
Zincirde sorun yok değil mi? Bi tarafı bozulup uzayınca zincir de yapabiliyor. Ama sadece 4. viteste yapıyorsa zincir değildir sanırım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)