Bizim hocalar anlatırdı çok gülen biri varmış neşeli şen şakrak bir gün adam direkt intihar etmiş. Sorun yok bizde çok şükür el alışkanlığı olmuş resmi tutanağa bile :D koyar oldum istemden:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:44 ----------
burada gülücük koymamışım zira o ara bu ülkenin her mm2 sine atom bombası atasım vardı :D
Yakıtı iplemiyorum. Memleket battı zaten, sırf yakıtla sınırlı değil olay, aklına gelen her şey uçtu gitti, ama milletin geliri sabit kaldı.
Koy g*tüne rahvan...
Ne yazık ki ..
1.4 1.6 lpg li araç yakıyor 1000 cc motosiklet km de 1 tl (5 lt) 12 yıldır gezmeye giderken hiç hesap yapmadım bundan sonra da yapmam yılda 8 10 k yol yapıyorum
benzin pahalılığından daha büyük dertlerimiz olmalı diye düşünüyorum
Çok binen az yakan almalı,az binen istediğini alabilir.
Bugün gene haberlerde vardı benzine 1.68 tl zam gelicekmiş yada geldi belki bilmiyorum
Bana lükslerimi verin ben ihtiyaçlarım olmadan da yaşarım .. Stresin pick (üst seviye) yaptıgı durumlarda davranışlar şaşırtıcı sekilde değişiklik gösterebilir. Siyaset kısmı işin goygoyu .. Fakir sanırmış ki herkes acından ölüyor .. Gelir dagılımının bu kadar adaletsiz oldugu ülkelerde birileri her zaman boşlukları doldurur … Arz sınırlıdır zaten .. Sınırlı arzı orta halli degil zengin kesim doldurur yeterli taleple .. Biz binemezsek kimse binemez konusunu bırakıp , neden eskisi gibi cogumuz iyisine binemiyoruza kafa yorsak ne Almanya bizi kıskanır olurdu ne de biz mesai harcardık birbirimizi yemeye ☺
Ben geçen yazdan beri 3-4 kere bindim motora benzin fiyatı uçunca şahsen benim gözümü kesmiyor sahile iniyorum ayda 1 kere falan motor şarj etsin aküyü diye. 22km'de git gel 40TL benzin alıyorum artık motosiklet çok lüks geliyor bana binmeye korkuyorum ne hale getirdiler bizleri, yazıklar olsun.
Almanlar külot bulamıyormuş giymeye. Şükredin.
Benim icin onemli..allahtan ustun teknoloji urunu ustten tek egzantirikl motorum bana cok yardimci oluyor.
Cts gunu istinye - bahcekoy yaptim,100.000km gecmis motorum 3.2 lt ortalama gosterdi...bu neyi gosteriyor ?
Silindir ile piston arasindaki bosluk iyice azalmis ve artik en mukemmel haline gelmis,yani rodaj tamamlanmis diyebiliriz..gecen sene bu kadar az yakmiyordu kereta
Bakalim 200.000 km olunca nasil davranacak
Afrika için gerçekten çok iyi bir rakam ..
Dct falan olmadıkça yüksek hacimde motorların yakıtları teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin aynı ortalamaları yakıyor ..
Esas firmalar ekonomi teknolojisini düşük hacim düşük derken 250cc de değil 100-125 cc lerde gösteriyor mesela pcx kokluyor adam start stop her şeyi koymuş yakıt azalsın diye ..
Şu otomatik start-stopla ilgili bir araştırma videosu izlemiştim.
Teoride daha az yakıt harcanması gerekiyor gibi gözüksede, pratikte start-stopun daha fazla yakıt harcadığı ortaya çıkmıştı.
Bulursam videoyu paylaşırım.
Benim arabada var, istanbul trafiği için hiç uygun değil. Habire motor durup çalışınca daha çok yakar. Trafiği düzgün akan şehirlerde kırmızı ışıkta falan beklerken durması makul olabilir ama bburaların trafik akışınca kötü oluyor. Arabada marşı basınca hemen ilk işim start/stop iptal düğmesine basmak oluyor. sürekli kapalı hale de nasıl getirilir bilmiyorum.
Videoyu buldum. Tabi bahsettiğim daha fazla yakma İstanbul şehir içi trafiği için geçerli (buna ultra heavy trafik diyebiliriz).
.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)