Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni motosiklet almalı mıyım kararsızlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Kasım 2021
    Merhaba arkadaşlar, Kasım 2021 tarihinde sıfır KTM Duke 390 aldım ve aktif olarak kullanıyorum. 4000km civarını geçti. 2 kere uzun yol yapma fırsatı da buldum. Ankara'da ikamet ediyorum, bir sefer İstanbul'a bir sefer de Konya'ya uzun yol tecrübem oldu.

    İstanbul'dan gelişim 9 saat filan sürdü çünkü aşırı fazla yağmur yağıyordu ve tehlikeli olduğu için yavaş yavaş sessiz sakin mola vere vere gelmiştim. Konya'dan gelirken de çok keyif aldım ama motosikletin rahatlığı uzun yolda beni tatmin etmedi. Konya'ya gidişim de ortalama 3.7 litre yaktı. Dönüşte havanın güzel olması ve yolların müsaitliği sebebiyle hızlı geldim ve ortalama 4.3 litrelere kadar yükseldi. (ortalama hızım 130 civarı olabilir)

    Dönüşte yüksek hızlarda gelmem sebebiyle rüzgar beni rahatsız etti. Bu sebeple acaba motosiklet tarzımı mı değiştirmeliyim diye kendime soruyorum.

    Yazın Ege Bölgesi'nden başlayarak kıyı turu yapmayı düşünüyorum. Bu sebeple acaba motorumu satıp enduro tarzı, uzun yolda daha konforlu bir motosiklete mi geçsem diye düşünüyorum. Bir yandan da yılda 2-3 kere uzun yol yapacağımı düşünürsek mevcut motorumu uzun yolda daha konforlu hale getirebileceğimi düşünerek (emin değilim) gerek olmadığını düşünüyorum.

    Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Tam da bu konuda yazmıştım. Bi göz at istersen. ;)

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...adventure.html
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

  3. #3

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    yani o tarz dolanmalık dominar 400ug alabilirsin üzerinede para verirler uzun cam çanta vs aksesuar takıp hem uzun yolda hemde şehir içi takılınabilir.üst cc ye çıkmak biraz bütçeli bir iş olabilir o zaten o zaman cepten çıkacak paraya bakar.duke 390 uzun yol için yapılan bir motor değil her yerden rüzgar alması hafif olması işleri zorlaştırır

  4. #4

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Kararsızlığın tercihine etki .. enduro şehir içi yorar uzun yolda fevkalede de rahat edersin naked şehir içi çok rahat edersin uzun yolda yorar..

    Bence mevcut motoruna uzun yola çıkacağın vakit ona göre ekipman tak yola devam et mesela tur camı denilen uzun yol vizörleri olur seni çok rahat ettirir önden gelen rüzgarlara karşı özellikle sele ni konfort sele yapabilirsin uzun yolda rahat ettirir …

  5. #5

    Üyelik
    21 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 500R '17
    Bence bu sene de motorunuzla devam edin, az km yapmışsınız iyice tadını çıkarın. Duke 390 uzun yol için cidden rahatsız motor ama enduroların kaçtığı yok büyük ihtimal bi kere aldığınızda nakede dönmek istemezsiniz

  6. #6
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    K 1600 GTL
    İmkanın varsa değiştir tabiki... Mevcut motoruna ne yaparsan yap yüksek hacimli bir enduro-adventure motorun uzun yoldaki konforunu yakalayamazsın. şehirler arası uzun tur planın varsa güzel bir motor tur dan alacağın keyfi çok daha arttıracaktır....

  7. #7
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    Malaguti Dune 125-X Black Edition
    Naked motor ile hele hele duke gibi küçücük ve sert bir motor ile uzun yol çileden başka bir şey olmaz. Bu arada naked motorun en babasını da alsan 100 km/h'dan sonra konfor vs. kalmıyor yolculuk direk eziyete dönüyor. Büyük bir ön cam ve üstüne de deflektör vb. bir parça ile rüzgarın geliş açısını kaskının üstünden arkaya doğru saptırırsan keyfin biraz yerine gelir uzun yolda. Racing motorlarda bile üzerine yattığında naked motordan daha az rüzgar yiyorsun. Ayrcıa naked motorda uzun yolda üzerindeki kıyafetlerinin de üzerine tam oturması herhangi bir yerden hava girişinin havalandırma kanalları hariç olmaması gerekir aksi halde paraşüt etkisi ile sürekli rüzgarla boğuşursun ve seni sürekli geriye doğru çeker ekipmanların içlerine dolan hava sebebiyle.

  8. #8

    Üyelik
    03 Şubat 2012
    Motosikleti
    Honda Nc750x
    Naked motora istediğin kadar cam tak yinede diğeri gibi olmuyor,heryerinden rüzgar yine geliyor.Bunu tur motoruna geçtiğinde daha iyi anlayacaksın.Naked motor şehir içi için üretilmiş,bence değiştirin

  9. #9

    Üyelik
    11 Kasım 2021
    Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Bütçe durumlarımı iyice tartarak sanırım motorumu değiştireceğim. O aşamaya geldiğimde tekrar sizden motosiklet seçimi konusunda yardım isteyeceğim zira enduro tarzı motosikletler ile ilgili hiç bilgim yok.
    atalayalper bunu beğendi.

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Bence bir Ege turu seyahati için yeni motor alınmaz. Tabi ki karar sizin.

    blueway2'nin dediği gibi naked motora ne yaparsan yap o rüzgarı yiyorsun ama sport touring, adv, enduro vs sizi araba gibi %100 rüzgardan yine korumayacaktır.

    Benim size önerim şu anki motorunuzla devam edip seyahat öncesinde gidona braketle bağlanabilen bir tur camı takmanız, 110-130 km hız gibi bir aralıkta seyahat etmeniz ve kulak tıkacı kullanmanızdır.

    250 cc tek silindir naked ile defalarca İstanbul-Ankara , İstanbul-İzmir yaptım.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)