Motora Yeni Başlayan Birisi İçin Full Ekipman Tavsiyeleri
-
Merhabalar,
Herkese iyi pazarlar dilerim.
Başlıkta da belirttiğim gibi aranıza yeni katılmaya hazırlanan bir arkadaşınızım. Uzun zamandır bir motosiklet hayalim vardı ve bu hayali gerçekleştirmek adına A ehliyet alarak ilk adımımı attım. Sırada ekipman ve elbette motosiklet almak geliyor. Malum piyasa ve ekonomik şartlar dolayısıyla çok istediğim KTM Duke 390 ya da Yamaha MT-25'e bütçem el vermediği için ulaşamayacağım. Bütçemin el verebildiği CF Moto NK250 motoru gözüme kestirdim ve İzmir'de arayışlara ve araştırmalara başladım. Beni üzmeyecek fazla yorulmamış ve temiz kullanılmış bir fıstığı bulduğumda alacağım Eğer motorun kronik sıkıntısı ya da almadan önce ya da sonra dikkat etmem gereken trick noktaları varsa benimle paylaşmanızı da çok isterim.
Fakat siz değerli kardeşlerim ve abilerimden bu konunun bir acemisi olduğum için bazı konularda bana önerilerde ve tavsiyelerde bulunmanızı istiyorum. O da elbette ekipman konusu. Ekipmanın bizim can simidiz, yaşam ile sakatlık veya ölüm arasındaki o ince çizgi olduğunu biliyor ve motosiklet serüvenime bu şekilde temkinli ve emin adımlarla başlamak istiyorum.
Her ne kadar araştırsam da konuya fazla vakıf olmadığım için sizlerden kullanacağım motor stiline uygun, fiyat performans, giydiğimde hem beni koruyacak hem de şık gözükecek ve beni üzmeyecek ekipman önerilerinizi bu başlık altına yazmanızı istiyorum.
Sözü fala uzatmadan gerekli bilgileri aşağıda siz değerli arkadaşlarıma vermek isterim:
BÜTÇE: 6.000 TL - 8.000 TL
Alınacak Motor: Cf Moto NK250
Boy Kilo: 1.87 cm , 90 Kilo
Not: Pantolon olayını İzmir'de ana bayisi olan Rider Denim'den alacağım.
Reklamlar
-
ekipman, altı üstü 100 metre öteye gideceğim bile dendiğinde hepsi giylmeli, en az şunlar olmalı:
kask,
boyunda buff (kışın rüzgarı kessin, yazın da içeri arı falan girmesin diye),
mont,
eldiven,
korumalı pantalon,
korumalı uzun bot (kısalar daha rahat ama insan alışıyor uzunlara da)
Bu ekipmanların en pahalıları alınamıyorsa bile ucuzundan bile alınması hiç olmamasından iyidir. Mesela en pahalısından schubert marka kask alıp korumalı bot almayıp normal spor ayakkabı ile motor sürenlerden olmayın.
En azından temel ekipmanlarınız olsun sonrasında yazlık kışlık vb. çoğaltırsınız.
-
Mont-Pantolon: Riderdenim
Bot: YDS
Eldiven: Venom
Bellik: Bütçeye uygun bir model
Kask: Paranın kalanının tamamı, gerekirse üzerine ilave edilerek alınabilecek en kaliteli marka-model
şeklinde olmasını öneririm. Ortalama 2500TL kadar bir rakkam kalacağını varsayarsak kask için:
Bell Qualifier Z-Ray e dahi bütçe yetiyor. Ama kaskı mağaza mağaza dolaşıp kafa yapınıza en uygununu almanızı öneririm. Eldiven konusunda markaya göre ebatlarda ciddi değişiklikler olabildiğini de unutmadan hareket edin.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Mont-Pantolon: Riderdenim
Bot: YDS
Eldiven: Venom
Bellik: Bütçeye uygun bir model
Kask: Paranın kalanının tamamı, gerekirse üzerine ilave edilerek alınabilecek en kaliteli marka-model
şeklinde olmasını öneririm. Ortalama 2500TL kadar bir rakkam kalacağını varsayarsak kask için:
Bell Qualifier Z-Ray e dahi bütçe yetiyor. Ama kaskı mağaza mağaza dolaşıp kafa yapınıza en uygununu almanızı öneririm. Eldiven konusunda markaya göre ebatlarda ciddi değişiklikler olabildiğini de unutmadan hareket edin.
Çok teşekkür ederim. Güzel önerileriniz için. Dikkate alacğaım.
-
Riderdenim'in Bora modeli pantalonu yaz kış kullanıyorum, kışın üşütmüyor yazın terletmiyor, kaza yaptığımda da test ettim korumaları gayet iyi.
Pantalonu da deneyerek almakta fayda var. kaçla yanlardaki korumaları takınca daralıyor, bedeni ona göre seçmek, en azından kabinde denemek lazım. Bir de çok dar paça model almamak iyi oluyor, motosiklet botlarının üzerine inince hem botlar ayakta kaba görünmüyor. Dar pantalon olunca botlar pantalonun üzerinde kalıyor.
-
Cfmoto 250 hakkında genelde bir parçada tedarik sorunu olduğu söyleniyor onu bir araştır derim..
Kıyafete gelince bazı şeyleri temiz olmak kaydıyla ikinci elde alabilirsin ikinci elde gayet güzel temiz az kullanılmış montlar olabiliyor uygun yollu denise alpinestar revit falan Bütçemi aşar dersen acerbis ktm ninde resmî giyim markası idi hala öylemi bilmiyorum nic ler vardı kışlık bulabilirsen dana derisinden yapıyorlardı ağırdı ama çok sağlamdı..
Yazlık kışlık setleri ayrı düz sakın 4 mevsim işine girme ..
-
logaritma adlı üyeden alıntı
Cfmoto 250 hakkında genelde bir parçada tedarik sorunu olduğu söyleniyor onu bir araştır derim..
Kıyafete gelince bazı şeyleri temiz olmak kaydıyla ikinci elde alabilirsin ikinci elde gayet güzel temiz az kullanılmış montlar olabiliyor uygun yollu denise alpinestar revit falan Bütçemi aşar dersen acerbis ktm ninde resmî giyim markası idi hala öylemi bilmiyorum nic ler vardı kışlık bulabilirsen dana derisinden yapıyorlardı ağırdı ama çok sağlamdı..
Yazlık kışlık setleri ayrı düz sakın 4 mevsim işine girme ..
teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
teşekkürler değerli görüşleriniz için.
-
Fikir vermesi açısından söyleyeyim.
Balaklava, Kulak tıkacı, kask, mont, eldiven, bellik, dizlik ve bot kullanıyorum.
Sıfırdan hepsini giyinmem 4 dakika sürüyor. Çıkartması asla 2 dakikayı aşmıyor. Yani giyinme soyunma ennn fazla 6 dakika.
Fizana mı gidiyorsun, bu kadar giyinmeye vakit harcadıktan sonra ne kıymeti kaldı motosikletle zaman kazanmanın tarzı saçma sorulara muhatap oluyorum. Kafaya takma. Bir de ben eldiven takma, dizlik giyinmeyi seviyorum. Yani süsleniyor muşum gibi, şık bir elbise giyiyormuşum gibi geliyor. Hiçbir zaman bana angarya gelmedi.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
Değerli arkadaşlar ben zaten bu ekipmanları alacağım. Fakat sizlerden isteğim bana fiyat performans açısından hangi marka modelleri seçmem daha uygun olur? Yok mu hiç şu marka şu model kask iyidir, şu marka şu model mont iyidir, şu marka şu model eldiven iyidir, şu marka şu model bot iyidir dedikleriniz ?
anladığım kadarıyla genel olarak yanlış anlaşılmışım Ben zaten ekipman alacağım sadece hangi ekipmandan hangi marka hangi model benim daha yararıma olur?
teşekkürler
-
Biraz daha büyük yazın, okuma gözlüğüm olmadan okuyamadım..
Ekipman konusunda soylenen soylenmiş.. 6000-8000 TL toplam butce ile maalesef artık size su marka iyidir denemez.. Cunku bu butce üzülerek; sadece Kask (giriş sınıfı) + mont almanıza yeter. Yİne de ben de fikir vereyim:
Kask : LS2 nin kaliteli bir modeli (Challenger olabilir.)
Mont : Prohel / Venom (icine sırtlık takmanız gerektigini söylememe gerek yoktur.)
Eldiven : Scoyco
Bot : Cok alternatif var, Bende yazlık Scoyco var 3 senedir tık demedi.
Pantolon : Moto Jeans / Riderdenim vs vs.
-
Marka ve fiyat/performans önerisinden ziyade, eğer bütçe tutmuyorsa, motosiklet bütçeni bir miktar kısıp ekipman bütçeni bir tık artırmanı önerebilirim.
Ben bu işe başlarken şu şekilde ilerledim. Bütçemin 17% si ekipman, 7% si sigorta ve kurs, 77% si motosiklet şeklindeydi. Senin bütçende 86% motosiklet ve 14% ekipman şeklinde. (motosiklet 50.000 TL den hesapladım.)
Motosiklete harcayacağın parayı 45.000 'e, ekipman bütçeni de 15.000 TL ye çekebilirsen 75% ye 25% şeklinde bir denge olur ki bence ekipman konusunda daha seçici davranmana olanak sağlar. (Toplam bütçeni 60.000' e çıkardım)
Ekipmanı da şu şekilde değerlendirebilirsin; (15.000 TL ekipman bütçesi ile)
- Mont 26% (3.900 TL)
- Kask 45% (7.000 TL)
- Eldiven 7% (1.100 TL)
- Pantolon 5% (700 TL)
- Bot 8% (1.200 TL)
- Zincir 4% (500 TL)
- Disk kilit 4% (600 TL)
Tutarları yuvarladım. Ayrıca ekipmanlar arasında önem derecesine göre geçişmeler yapabilirsin. Bence işin sırrı neye ne kadar para vermen gerektiğini bulmanda. Eğer excel kullanabiliyorsan öncelik sıralamana göre bir analiz yapmanı tavsiye ederim.
-
Teşekkür ederim değerli görüşünüz için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------
xtrafrozen adlı üyeden alıntı
Biraz daha büyük yazın, okuma gözlüğüm olmadan okuyamadım..
Ekipman konusunda soylenen soylenmiş.. 6000-8000 TL toplam butce ile maalesef artık size su marka iyidir denemez.. Cunku bu butce üzülerek; sadece Kask (giriş sınıfı) + mont almanıza yeter. Yİne de ben de fikir vereyim:
Kask : LS2 nin kaliteli bir modeli (Challenger olabilir.)
Mont : Prohel / Venom (icine sırtlık takmanız gerektigini söylememe gerek yoktur.)
Eldiven : Scoyco
Bot : Cok alternatif var, Bende yazlık Scoyco var 3 senedir tık demedi.
Pantolon : Moto Jeans / Riderdenim vs vs.
Teşekkür ederim değerli görüşünüz için
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------
GoGi adlı üyeden alıntı
Marka ve fiyat/performans önerisinden ziyade, eğer bütçe tutmuyorsa, motosiklet bütçeni bir miktar kısıp ekipman bütçeni bir tık artırmanı önerebilirim.
Ben bu işe başlarken şu şekilde ilerledim. Bütçemin 17% si ekipman, 7% si sigorta ve kurs, 77% si motosiklet şeklindeydi. Senin bütçende 86% motosiklet ve 14% ekipman şeklinde. (motosiklet 50.000 TL den hesapladım.)
Motosiklete harcayacağın parayı 45.000 'e, ekipman bütçeni de 15.000 TL ye çekebilirsen 75% ye 25% şeklinde bir denge olur ki bence ekipman konusunda daha seçici davranmana olanak sağlar. (Toplam bütçeni 60.000' e çıkardım
)
Ekipmanı da şu şekilde değerlendirebilirsin; (15.000 TL ekipman bütçesi ile)
- Mont 26% (3.900 TL)
- Kask 45% (7.000 TL)
- Eldiven 7% (1.100 TL)
- Pantolon 5% (700 TL)
- Bot 8% (1.200 TL)
- Zincir 4% (500 TL)
- Disk kilit 4% (600 TL)
Tutarları yuvarladım. Ayrıca ekipmanlar arasında önem derecesine göre geçişmeler yapabilirsin. Bence işin sırrı neye ne kadar para vermen gerektiğini bulmanda. Eğer excel kullanabiliyorsan öncelik sıralamana göre bir analiz yapmanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım.
-
Fiyat performans kask olarak ben sharp testinde 4 yildiz alan tum marka modellere baktim n11 de.en ucuzu mt ve ls2 modelleri.daha sonra sirada hjc var.bu ucunden begendigini alabilirsin...
Bot olarak ben 4riders joker kullaniyorum 1.5 senedir eskimedi fiyati cok ucuz ve 12 taksit...
Eldiven ise hemen hemen hepsi ayni gorevi yapiyor tabiki dis yuzey korumasi olmasi lazim...ben five gloves kullaniyorum
Montta ise venom ve scyco ucuz ve kaliteli.ben scyco jean-kot olani kullaniyorum...
Ekstra olarak n11 de dizluk dirseklik takimi yada sadece dizlik alabilirsin
-
Yukarda bazı markaları yazdım motorsiklet botunu yds öneririm ..
Eldiven bilmiyorum valla ben bir yıl kullanıp attığım için yazlık kışlık uygun yollu bir şey alıyorum elime taktım mı zaten anlıyorum bu olur diyorum..
Mont yukarda dedim dediğim markalar dışında hein herifle ,bering , bir kaç kişinin üstünde venom kışlık montlarını görmüştüm onlarda iyiydi
Kask para çokomel eğrisi paran azsa mt ls2 olabilir daha azsa givi nin kaskları da iyi bir iki arkadaşda gördüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)