A1 Ehliyet ile kullanılabilecek commuter tarzı motor tavsiyesi verebilirmisiniz?
Reklamlar
-
Selamın Aleyküm, konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Yaşım 16, bu yaz Allah izin verirse bir motor sahibi olmayı düşünüyorum, aklımda Kuba Çita 100R ve Yuki Driver 125 var, bu motorların artıları ve eksileri nelerdir, alınır mı?
Eğer bu motorlardan daha iyi bir öneriniz varsa onu da yazabilirsiniz, yanlız cbs (kombine fren sistemi) "olmayan" motorları ve scooter-cub tarzı motorlar yerine vitesli motorları tavsiye ederseniz sevinirim.
(Bu konuyu açmadan önce diğer konuları okudum fakat tatmin edici bir konu bulamadım, o yüzden konu açma gereği duydum.)
Reklamlar
-
Honda CB125E
Honda CB125ACE
Kilometre-Boyanmışlık-Kaportada çizik-Motor açılmış farketmez. Bakımlıysa, özellikle orjinal parçalar kullanılmışsa alabilir, ömür boyu sorunsuz kullanabilirsiniz. Parçaları ucuz, her yerde bulunan, kara düzen ve sağlam motosiketlerdir.
Bütçe yetiyorsa:
Honda CBR125R
Yamaha MT125
Yamaha R125 de, commuter olmasa da sizi çok memnun edecek, commuter kadar sağlam ancak bütçe olarak çok daha fazlasını isteyen modellerdir. İmkanınız dahilindeyse bunları da önerebilirim.
Boy kısaysa, şirinlik de arıyorsanız, arıza yapmayacak ve yakıtı dipte kullanacak birşey istiyorsanız:
Honda MSX125' de önerebilirim. Naked ve eğlenceli, ufacık birşey. Ancak fiyat konusunda üst paragrafı aratmayacaktır.
-
Önerileriniz için teşekkürler. Honda Msx fazla minik kalıyor, Yamaha MT/R125 alacak para bizde yok, Cbr'ların çoğu artık emekliye gidecek motorlar, Honda Cb125E/F/Ace gibi modellerde de cbs fren sistemi var. Mecbur çinli alacaz artık, beni 2 sene idare etse yeter, sonra A2 ehliyet ile devam...
-
Ahmet_Demir adlı üyeden alıntı
... Honda Cb125E/F/Ace gibi modellerde de cbs fren sistemi var...
Hayır, yok.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Hayır, yok.
https://www.kalyoncumotor.com/blog/icerik/honda-cb-125-f-kisa-bir-bakis
Bu linke gidip sayfayı incelerseniz kombine fren bulunduğu yazıyor, ben motorları incelerken bi' çok kez Honda'nın 125 cc modellerini inceledim, eski modellerinde bulunmayabilir ama yeni modellerinde cbs zorunluluk olarak geliyor. (Euro4 standartları sağolsun.)
Eğer ki sitedeki yazıyı doğru bulmuyorsanız Youtube'a Honda Cb125F/E yazarak kombine fren olduğunu söyleyen kullanıcıları görebilirsiniz.
-
...Honda Cb125E/F/Ace gibi modellerde de cbs fren sistemi var...
https://www.kalyoncumotor.com/blog/icerik/honda-cb-125-f-kisa-bir-bakis
Bu linke gidip sayfayı incelerseniz kombine fren bulunduğu yazıyor, ben motorları incelerken bi' çok kez Honda'nın 125 cc modellerini inceledim, eski modellerinde bulunmayabilir ama yeni modellerinde cbs zorunluluk olarak geliyor. (Euro4 standartları sağolsun.)
Eğer ki sitedeki yazıyı doğru bulmuyorsanız Youtube'a Honda Cb125F/E yazarak kombine fren olduğunu söyleyen kullanıcıları görebilirsiniz.
Demişsiniz. Tekrar ediyorum. Yok. Oraya yazdığınız 3 modelden sadece 1' inde mevcut, kriter olarak onu alacağınızı bilseydim çoğunluğu bırakıp özellikle hangi modelde olduğunu belirtirdim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)