NGK BUJİ ALACAĞIM AMA MOTORUMA UYAN 2 FARKLI MODEL BUJİ VAR DPR8EA-9 VE D8EA BU MODELLER ARASINDAKI FARK NEDİR ACABA ?
NGK BUJİ ALACAĞIM AMA MOTORUMA UYAN 2 FARKLI MODEL BUJİ VAR DPR8EA-9 VE D8EA BU MODELLER ARASINDAKI FARK NEDİR ACABA ?
Kullanım klavuzunda belirtilmiştir. Eğer her ikisi de belirtilmiş ise; ikincil belirtilen uzun yol yapanlar için kullanılması önerilen tip bujidir. Bunlar genellikle "soğuk buji"lerdir ve yüksek devirde uzun süre çalışacak motorlarda daha uzun süre performans kaybı yaşamadan çalışabilirler. Şahsen ben hangisi daha ucuzsa onu tercih ediyorum. Buna ilk etapta olumsuz yorum yapabilirsiniz ancak motosikletimi ne şekilde kullandığımı ben biliyorum. Ayrıca standart bujisi 290 Tl ise çok satılmadığından ve bilinmediğinden soğuk bujisi 70 TL olan, üreticinin kullanım klavuzunda tavsiye ettiği birçok model buji var. Marka aynı, model farklı, fiyat farklı.
D8EA eski versiyon standart buji.
DPR8EA-9 geliştirilmiş etrafa enterferans yaymasın parazit yapmasın diye 'R' rezistans eklenmiş 'P' yansıma yanma alanı tam yayılsın diye buji çıkıntısı daha fazla uzatılmış sondaki 9, 0.9 mm tınak aralığı varmış bunu sonradanda 0.7 0.8 mm'ye çekebilirsiniz.
Buji üzerindeki kodlar bunu söylüyor kafa karışmasın orjinal üzerinden ne çıktıysa onun yenisi takılacak veya klavuzunda ne buji denmişse o takılacak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)