Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kill Switch Kapatmak ?

REKLAM ALANI

Merhaba
    50-60 gibi bir hızla giderken yavaşlayarak duracağım. Yavaşlamaya başladığımda killswitchi de kapıyorum ve duruyorum. Killswitch kapalı konumda motor hala haraket ederken (yavaşlarken) egzoz ses çıkartır mı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Pistonlar hareket ettiği sürece egzozdan ses gelir çünkü silindirlere hava giriş çıkışı devam etmektedir , hatta şalteri kapadıkdan sonra gazı sonuna kadar çevir , silindirlere daha çok hava girdiği için egzozdan çıkan sesde daha gür gelecekdir..

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    Cikarsada cikarmasada fark etmez çünkü o sırada şanzımanın anası ağlıyor
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Bunun şanzımana ne zararı olabilir ?

Motosikleti
    falcon flash 100
    Yavaşlamaya başlarken kill switchi kapatmanın mantığı nedir?
    espresso bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baskan killswitch i kapatırken motorun üstüne daha hareket ederken brandasını da örtmeye basla istersen.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bu hareketin nedenini anlayamadım ama sizin için özellikle trafikten ve yol şartlarından kaynaklı hayati sıkıntılar çıkarabileceğini hatırlatırım. Fren debriyaj, çok uzun beklemelerde belki stop. Bunun dışına çıkarsanız yakıt ekonomisi yapıcam derken tüketimi arttıracağınız gibi üzerine hem motosiklette mekanik ve elektriki sorunlar yaşayabilir (stator ve konjektör de zarar görebilir) hem de canınızı riske atabilirsiniz. Bence yapmayın.
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390
    Bunun eski versiyonu bayir asagi inerken doganin kontagini kapatan kisi degilmi? 1970 ve 1980 lerde vardi boyle insanlar sanirim 0.003 litre benzin kari oluyordu

Motorun egzozu boşalttırıcam çevirmeye girerken killswitch kaparsam belki egzoz sesini keser diye düşündüm.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavaşlamaya başlarken kill switchi kapatmanın mantığı nedir?
    Konuyu açan arkadaşın amacı farklı bir şeymiş ama bende çok dik yokuşlardan inerken kill switch i kapatıp gazı sonuna kadar açıyorum , bu sayede müthiş bir kompresyonla neredeyse frene ihtiyaç kalmıyor , özellikle sukuterde daha çok yapıyorum..

Av.Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-25 Abs
    Alıntı Atincozkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun eski versiyonu bayir asagi inerken doganin kontagini kapatan kisi degilmi? 1970 ve 1980 lerde vardi boyle insanlar sanirim 0.003 litre benzin kari oluyordu
    çin malu skuterimle bunu yapıyordum. Mevzu yakıt değildi tabi ki (3-4 liraydı ahh eskiler ) Çabuk ısınıyordu yokuş aşağı kontak kapatıp serinletiyordum aleti mola vermeye gerek kalmıyordu.
    Atincozkan bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun şanzımana ne zararı olabilir ?
    vitesteki motor stop ederse şanzıman vs yağlaması kesilir oda zarar verir.olurmu olur ama boşa alıp stop ettirirsen sıkıntı yok.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vitesteki motor stop ederse şanzıman vs yağlaması kesilir oda zarar verir.olurmu olur ama boşa alıp stop ettirirsen sıkıntı yok.
    Yok hocam dediğin gibi birşey mümkün değil
    vitesdeki motor stop etse bile dişliler yağ içinde döner..krank dönüyorsa yağ sirkülasyonuda devam eder...

Bahsettiğin durum eski nesil yağ basıncıyla çalışan tork konvertorlu otomobil şanzumanları için söylenebilir..

nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Çok basit bir soru olacak ama kill switch i ne zaman kullanmak doğru? Konu içeriğine uyar diye sormak istedim.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı nicknamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok basit bir soru olacak ama kill switch i ne zaman kullanmak doğru? Konu içeriğine uyar diye sormak istedim.
    Motoru stop ettirmek istediğimiz zaman , kontaktan daha hızlı motoru stop ettirdiğimiz zamanlarda (Kaza vb. durumlar) ve sadece ateşlemeyi ve yakıtı kesmek istediğimiz zamanda.
    Bana kalırsa bu tuşun doğru kullanımı ilk buradan stop edip daha sonrasında kontağı kapatmak olur, tabi kimi bu tuş kapalı konumda unutulduğunda ya bu motor niye çalışmıyor diye küçük süreli bir hüzün verebilir.
    nicknamer bunu beğendi.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru stop ettirmek istediğimiz zaman , kontaktan daha hızlı motoru stop ettirdiğimiz zamanlarda (Kaza vb. durumlar) ve sadece ateşlemeyi ve yakıtı kesmek istediğimiz zamanda.
    Bana kalırsa bu tuşun doğru kullanımı ilk buradan stop edip daha sonrasında kontağı kapatmak olur, tabi kimi bu tuş kapalı konumda unutulduğunda ya bu motor niye çalışmıyor diye küçük süreli bir hüzün verebilir.
    Son cümlene bittim ben :D motoru ilk aldım biraz kullandıktan sonra baktım çalışmıyor dedim heralde benzin bitti benzinliğe kadar ittim 160kilo motoru sonra yine çalışmadı çalıştırana kadarki 5 dakika hiç çıkmıyor aklımdan.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı Jacksonstorm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son cümlene bittim ben :D motoru ilk aldım biraz kullandıktan sonra baktım çalışmıyor dedim heralde benzin bitti benzinliğe kadar ittim 160kilo motoru sonra yine çalışmadı çalıştırana kadarki 5 dakika hiç çıkmıyor aklımdan.
    Aklınıza gelen bin bir türlü arıza senaryoları, o kargaşa ve çaresizliği düşünebiliyorum ta ki tuşa basana kadar . kimi zaman diyorum iyiki de kullandığım motosiklette bu tuş yok , gerçi disk fren bile yok ama neyse

nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçtiğimiz yaz izmir alaçatıda 30 dk boyunca hayatı sorgulamama sebep olmuştu.
    Motoseverrr bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)