Merhaba
50-60 gibi bir hızla giderken yavaşlayarak duracağım. Yavaşlamaya başladığımda killswitchi de kapıyorum ve duruyorum. Killswitch kapalı konumda motor hala haraket ederken (yavaşlarken) egzoz ses çıkartır mı ?
Merhaba
50-60 gibi bir hızla giderken yavaşlayarak duracağım. Yavaşlamaya başladığımda killswitchi de kapıyorum ve duruyorum. Killswitch kapalı konumda motor hala haraket ederken (yavaşlarken) egzoz ses çıkartır mı ?
Pistonlar hareket ettiği sürece egzozdan ses gelir çünkü silindirlere hava giriş çıkışı devam etmektedir , hatta şalteri kapadıkdan sonra gazı sonuna kadar çevir , silindirlere daha çok hava girdiği için egzozdan çıkan sesde daha gür gelecekdir..
Cikarsada cikarmasada fark etmez çünkü o sırada şanzımanın anası ağlıyor
Bunun şanzımana ne zararı olabilir ?
Yavaşlamaya başlarken kill switchi kapatmanın mantığı nedir?
baskan killswitch i kapatırken motorun üstüne daha hareket ederken brandasını da örtmeye basla istersen.
Bu hareketin nedenini anlayamadım ama sizin için özellikle trafikten ve yol şartlarından kaynaklı hayati sıkıntılar çıkarabileceğini hatırlatırım. Fren debriyaj, çok uzun beklemelerde belki stop. Bunun dışına çıkarsanız yakıt ekonomisi yapıcam derken tüketimi arttıracağınız gibi üzerine hem motosiklette mekanik ve elektriki sorunlar yaşayabilir (stator ve konjektör de zarar görebilir) hem de canınızı riske atabilirsiniz. Bence yapmayın.
Bunun eski versiyonu bayir asagi inerken doganin kontagini kapatan kisi degilmi? 1970 ve 1980 lerde vardi boyle insanlar sanirim 0.003 litre benzin kari oluyordu
Motorun egzozu boşalttırıcam çevirmeye girerken killswitch kaparsam belki egzoz sesini keser diye düşündüm.
Çok basit bir soru olacak ama kill switch i ne zaman kullanmak doğru? Konu içeriğine uyar diye sormak istedim.
Motoru stop ettirmek istediğimiz zaman , kontaktan daha hızlı motoru stop ettirdiğimiz zamanlarda (Kaza vb. durumlar) ve sadece ateşlemeyi ve yakıtı kesmek istediğimiz zamanda.
Bana kalırsa bu tuşun doğru kullanımı ilk buradan stop edip daha sonrasında kontağı kapatmak olur, tabi kimi bu tuş kapalı konumda unutulduğunda ya bu motor niye çalışmıyor diye küçük süreli bir hüzün verebilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)