İşte o iş öyle olmuyor agacım. Yani halk fakirlesiyor, asgari ücretli kesim ekmek kuyruğuna giriyor diye kaymak tabakanın da serveti bitiyor sanma.
Alım gücü düşmeyen bir kesim hep var. Mesela bu ekonomik şartlarda kim sıfır araba alır ki yaw eli yüzü düzgün bir araç 600-700 bin tl den başlıyor diyoruz ama alan var. Benim tanıdık bir esnaf arkadaş gitti karısına sıfır t-roc çekti. Kendi arabası da var üstelik. Yani parası olan kesim yine yaşamaya devam ediyor. AVM ler yine dolacak, lüks oteller yine yazın zengin müşterilerini ağırlayacak, belirli bir kesim yine avrupa tatilinden selfie paylaşacak, bir kesim yine audinin içinde pudra şekeri çekmeye devam edecek!!!
Fakirlik arttı diye zengin kesim de fakirleşmiyor ki? onlar hala aynı takılmaya devam ediyorlar. Yani fiyatlar arttı diye R 1250 GS fiyatları düşecek demek ne kadar mantıklıysa, ekonomi kötü hayat pahalandı diye araç fiyatları düşecek demek de anca o kadar mantıklı.
İndirim ancak şöyle olur, devlet sıfır araç satışı teşviki için ötv indirimi yapar, sıfıra fiyatları düşünce sıfıra rağbet artar, işte o zaman 2. el araç fiyatları çok ciddi düşer. Aksi halde düşmesi zor.
Bu ülkede ötv indirimleri hariç ben araç fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim...
Keşke ben yanılsam, fiyatlar düşse de herkes hayalindeki motora daha rahat kavuşsa