2021 RS 660 - ilk sahibiyim, 4500km'de.
Genelde 5-6 l arasında oluyor ortalamam. Zorlayınca 6,5 - 6,8 arası gördüm ama daha yüksek bir ortalamam olmadı henüz.
Pistte de sıfırlamayı unuttum 10 civarı bir şey görürüz diyordum da, unuttuk :D
2021 RS 660 - ilk sahibiyim, 4500km'de.
Genelde 5-6 l arasında oluyor ortalamam. Zorlayınca 6,5 - 6,8 arası gördüm ama daha yüksek bir ortalamam olmadı henüz.
Pistte de sıfırlamayı unuttum 10 civarı bir şey görürüz diyordum da, unuttuk :D
100 cc kuba razore var ön dişli büyütülmüş olmaasına rağmen 2.8-3.2 arası yakıt tüketimim var 250cc olsa harcasın oğlum gidiyo en azından derdim ama gitmiyo
4.7 litre çokmuş. Benim xmax 250 ile şehiriçinde en fazla 3.8 görmüştüm. Uzun otoban yolculuğunda dandik benzin alıp bir de çok basınca bir kereliğine göstergede ortalama tüketimi 5 küsür görmüştüm de benzinde bir dandiklik olduğunu öyle farketmiştim, 100'ü zor geçiyordu zaten. Bir daha aytemiz istasyonlarındna benzin almadım, depoyu ışık yanana kadar bitirip shell'den fulleyince normale dönmüştü motor.
Benim xmax 250 ortalaması 3.5litre/100km. fuelly uygulamasından her benzin alışta fişteki bilgileri girip takip ediyorum takıntılı bir şekilde. ve fuelly profilim de herkese açık, isteyen benzin harcama istatistiklerime bakabilir. En son benzin aldığımda litresi 8.44'den almışım. depoda durdukça değerlendi o benzin.
Dominar 400 UG, 90-100 sabit kullanımda 3.3-3.7 LT/100km
Şehir içinde 4-4.5LT/100km
180cc karburatörlu hint mali gandi,devir saati sürekli limitler de 3 lt/100km
bir depo ile eskiden 420 km giderdi şimdi 320 km anca gidiyor
2021 mt09 euro 5 ile efsane gerçekten.eğerki ben az yakıcam 110 civarı giderim az yaksın kardeşim dersen 4 litre aşası çok kolay.3.8 civarı 110 sabit gidilir daha da az yakabilir çook enteresan.euro 5 motorlara sahip cihazlar inanılmaz bir esneklik veriyor kullanıcıya.şunu yakarım diyemicem hala yeni motor ama 2018 euro4 mt07 ile çok yakın diyebilirim 4.7 5.5 litre arası şehir içi kafama göre sürüşte.euro 5 olsun çamurdan olsun az yakıcağı garanti
Senin motor yine iyi, 4 silindir 1000 cc ve Honda kalitesi. Benim motorun geçmişi "İffet" filminde kafası araba camına sıkışan Müjde Ar gibi. Demin otoparktaydım, karenaj zırıltısını kesmek için motorun görünmeyen her yerine pencere contası çektim. Pimapen gibi oldu garibim motor
Benim şuanda 0 lt. yakıyor, siparişini verdim hayırlısı ile gelmesini bekliyorum.
Teknik verilere göre gelince 7-9 lt. arasında yakacak.
Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
3 litre, forever wolf.
Nc750x 3.5 la 5.5 arası kullanıma göre. Şehir içi 3.5 yakıyor söylentisi yalanmış.
Benzincinin ağzına kadar doldurup, taştığı için 1-1.5 lt sini çektiğimle berabermi , çekilmemiş haliylemi
Her halukarda cevap vermeyeceğim.
Bu konuyla ilgili 5 yıllık veriyi kapsayan bir başlık var. Başlıkta halen aktif ve yeni bilgiler ilave geliyor.
Yazacak olursam oraya yazarım, araştırmadan açılmış yeni bir başlığa değil...
tamam abi sen oraya yaz bir şey demedik ne bağırıyosun :D evet araştırmadım çünkü 5 yıldır motosikletim yok. Yeniden alsammı diye düşünürken aklıma geldi. Ben 60 liraya depo doldurup gezerdim. Şimdi anladım ki 100 km gideriz. Yakıtı düşündüğümden değil aslında tamamen merak konusu benim için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:18 ----------
Benim profildeki motoru ben 2011 yılında 12 bin kmde alıp üzerine 3 yılda 80 bin km ekledim Bana oturuş posizyonu çok rahat geliyordu, tv izler gibi rahat. Hatta çoğu motorda rahatsız oluyorum benim boy 1.90. Arkanda biri olması ve trafik beni hiç zorlamadı ama bu motorlar çok eskidi hocam ya 2006 2009 modelleri var. Ha şuda var 80 bin km için 2 kez motor açıldı. İlki şanzuman kırıldı, aynı dönemde usta iyi yapamadığı için ben başka yere yaptırdım. Benim gibi çok gezmeyi planlıyorsanız çok iyi bakmanız lazım ama ben arada bir keyfine kullanırım derseniz sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece çok sıkıştırmayın motoru. Dezavanaj olarak ben titreşimi hissetmesemde artçım hep hissederdi :D ama güzeldi o temizlikte bulsam yeniden almak isterim. Bana kırmızıda geçen bir araç çarptığı için motor pert oldu öyle bir kaza atlattım. Sonra elveda dedik o motora
Selamlar,
2020 Hero XPulse200, 13.500 km ortalaması 2,5 lt/100 km.
2016 Yamaha YBR125, 24.000 km ortalaması 2,4 lt/100km
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)